Vietnamilaisten rullien lyhyt oppimäärä

Regina J.

Nam! 

Paljon tuoreita kasviksia, lohta, lasinuudeleita ja siemeniä. Nämä kun dippaa riisipaperiin kääräistynä soijan ja sweet chili-kastikkeen sekoitukseen, niin avot! Meillä ollaan herkuteltu näillä rullilla lähiaikoina useampaankin otteeseen. Ei näihin vain kyllästy ja melkeinpä aina löytyy täytteet jääkaapistakin. Miltei kaikki mahdolliset kasvikset käyvät ja ruokaisammaksi rullat saa esimerkiksi lasinuudeleilla, kylmäsavu- ja graavilohella tai katkaravuilla. Kasvisversiot maistuvat yhtälailla!

Tässä kaikki, mitä tällä kertaa rullat kätkivät sisäänsä: salaattisekoitusta, pinaattia, seesaminsiemeniä, pellavansiemeniä, kylmäsavulohta, lasinuudeleita, kurkkua, paprikaa, parsakaalia, porkkanaa ja avokadoa. Auringonkukansiemiäkin toki olisi voinut laittaa, mutta ne eksyivät tällä kertaa vain kuvaan saakka.

 

 

Erilaisia nuudeleita ja riisipaperiarkkeja saa esimerkiksi Vii-Voanista Hakaniemestä tai mistä tahansa itämaisia elintarvikkeita myyvistä kaupoista. Riisipaperiarkit ovat ohuita ja hyvin herkästi rikkoutuvia. Kun ne kastaa veteen, niistä tulee löysiä ja tahmeita, jolloin ne saa helposti rullattua kiinni.

Tässäpä vielä lyhyt oppimäärä rullien tekoon:

1. Kasta riisipaperiarkki veteen ja aseta se lautaselle, niin että pieni osaa jää lautasen ulkopuolelle. Näin rullaaminen on helpompaa aloittaa, kun koko arkki ei ole liimaantunut lautaseen kiinni.

2. Aseta haluamasi täytteet keskelle arkkia. Huom, älä ahnehdi. Muuten rullista tulee jättipötkylöitä ja niiden syöminen voi aiheuttaa hankaluuksia..

3. Aloita rullaus itsestäsi päin. Käännä riisipaperi täytteiden yli. 

4. Käännä reunat, eli rullien päädyt kiinni. 

5. Paina samalla hieman täytteitä, kun rullaat pötkön loppuun asti. Valmis! 

 

 

Rullia on myös helppo ottaa töihin evääksi mukaan. Rasiaan vaan muutama rulla ja lisäksi pieneen kastikekippoon soijaa, niin lounas on katettu. Kevyttä, terveellistä ja herkullista.

 

 

Eikun rullailemaan ja dippailemaan! 

 

- R -

Kommentit

laurakviss

Voi ei, miksi luin tämän.. Nyt haluttaisi hurveästi noita kylmäsavulohirullia, ja kun niitä juuri ei raskaana saa syödä :P

Regina J.

Voi ei, pahoittelen, että aiheutin himotuksen.. :D Noh, kasvisrullatkin ovat kyllä ihan yhtä makoisia! ;)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.