Viljaton ja sokeriton mukikakku
Kyselin Instagramin puolella tässä eräänä päivänä, kiinnostaisiko ketään sokerittoman ja viljattoman mukikakun resepti. Yhtään kieltävää vastausta ei tullut, joten tässäpä se sitten tulee.
Herkkuhimon vallatessa ei tarvitse odotella kauemmin kuin noin kymmenen minuuttia, niin saa jo pistää kakkua poskeensa. Helppo ja nopea herkku siis tämä. Eikä edes jää huonoa omaatuntoa herkkuhetken jälkeen. Reseptin aineksilla saa joko yhden ison mukikakun tai kaverille kanssa, eli kaksi pienempää kakkusta.
MUKIKAKKU
- 1 kananmuna
- 1 rkl Foodinin raakakaakaojauhetta
- 1 banaani
- 1/2 dl kahvia (tai muuta nestettä)
- 3/4 dl Foodinin kookosjauhoa
Blendaa kaikki ainekset keskenään ja kaada mukeihin. Mukeja ei tarvitse edes voidella, sillä kakku irtoaa helposti ilmankin. Sitten vain mukit mikroon ja tehosta riippuen 2-3 minuuttia ja kakku on valmis. Kannattaa kokeilla esimerkiksi hammastikulla kakun keskeltä, mikäli epäilee kypsyyttä. Kakku on kypsä, kun tikkuun ei jää taikinaa. Muki kumoon ja kakun pitäisi tipahtaa helposti lautaselle.
Päälle laitoin Foodinin kookosmannaa, joka suli ihanasti kakun päälle ja reunoille, sekä lisäksi raakalakritsijauhetta. Päälle voi kuitenkin laittaa mitä ikinä haluaakaan ja on omille makunystyröille sopivaa.
Kookosjauhot voi myös korvata esimerkiksi mantelijauhoilla ja suklaisuuttaa voi muokata raakakaakaojauheen määrällä. Kaakaojauheen voi toki jättää myös pois, jolloin saadaan aikaiseksi vaalea kakku.
Naattikaahan ja kertokaa ihmeessä onko mukikakku hitti vai huti!
– R –