Lattian valinnan vaikeus

Ostamani asunnon lattia oli kirsikanväristä 3-sauvaista tammiparkettia. Lattia oli hyvässä kunnossa, mutta jokin tuossa värissä sai niskakarvani pystyyn, joten päätin vaihtaa asuntoon lattian ennen muuttoa. Lukkopontillisia lattioita on helppo asentaa itsekin ja jonkinlaisen sahan saisi varmaankin vuokrattua jostain. Kävin katselemassa netissä parkettien hintoja ja ne näyttivät keikkuvan 30-60 välillä. Värikin oli jo valmiiksi mietitty, haluaisin vaalean tammilattian, leveää lankkua viistetyillä sivuilla ja öljyvahalla. Sitten vain kaupoille ja ostamaan lattiaa. Mies lähti mukaan makutuomariksi.

Bauhaus, laminaatteja, laminaatteja ja vinyylilattioita. Minä halusin parkettia, mutta näin vain yhden, joka oli kiintoisan näköinen. Hintakin oli sen mukainen. Päätimme siirtyä seuraavaan kauppaan eli K-rautaan. Sielläkin vain ne kalleimmat mallit miellyttivät silmiä. Keräsin esitteitä mukaan ja jätin asian hautumaan. 

Seuraava ostosreissu suuntautui Starkiin, esillä oli taas hienosti kaikki laminaatit ja vinyylilattiat, mutta parketteja vain pari. Sivussa omassa telineessään oli Timberwisen parketteja, mutta niiden lähtöhinnat olivat 90 € kieppeillä per neliö, joten tyydyin vain silittelemään niitä. Otin kyllä pari kuvaakin, mutta nyt ei oltu eksymässä yli 50 € parkettien puolelle, komensin itseäni ja jatkoin matkaa. Yritin varmaan puoli tuntia löytää erästä esitteessä olevaa parkettimallia (ja riidellä sen etsinnästä miehen kanssa), kunnes myyjältä kysyessäni sain tietää, ettei kaikista malleista ollut paloja myymälässä. Saisin sellaisen kuulemma postilla kotiin, mutta kerroin etten ehtisi jäädä odottelemaan mallipaloja, kun asennuskin pitäisi aloittaa siihen aikoihin, kun mallipalat saapuisivat. Suuntasimme siis Starkilta RTV:lle ja vertailemaan seuraavia parkettilaatuja. 

Kello alkoi lähentyä sulkemisaikaa ja sanoin tyhmänä ensimmäiselle myyjälle, etten tarvitse apua. Raahaillessani eri parkettimalleja riviin omia vertailujani varten mies ystävällisesti muistutti, että myyjä osaisi sanoa heti mistä löytyy sellaiset mallipalat, joista minä olisin kiinnostunut. Yritimme taas löytää myyjää, mutta hän oli ehtinyt löytää toisen asiakkaan. Saimme avuksemme toisen myyjän, jolle selitin speksit joilla olen parkettia etsimässä. Myyjä katsoi parkettivalikoimaani ja vei minut samalle mallipalakäytävälle, jossa olin jo touhuillut itekseni ja osoitti laajalla kaarella, että täältä näitä eri parketteja löytyy. Yritin vielä kysyä, että löytyisikö täältä vielä samantyylisiä parketteja, kuin mitä olin jo raahannut omaan katselmukseeni, mutta hän totesi, että tästä käytävältä löytyy kaikki. Meillä oli pieni WTF moment miehen kanssa kun katselimme myyjän poistuvaa selkää. Totesin miehelle, että tänne en ainakaan rahojani kantaisi ja lähdimme pois. 

Seuraavana päivänä lähdin yksikseni Novafloorin näyttelytilaan Varistoon, jossa voisi katsella parketteja isompina alueina. Silittelin eri lattiamateriaaleja ja valokuvailin eri värejä. Sain vahvistuksen sille, että haluaisin valkovahattua tammea väriksi ja kiinnostuin Trinity-lankkulattiasta ja Saksalaisen Meisterin kalanruotoparketista. Trinity oli taas sieltä kalliimmasta päästä, mutta se tuntui ihanalta, kun sitä silitteli. 

En silti osannut tehdä päätöstä. Yritin samaan aikaan miettiä millaisen sohvan ja sängyn hankkisin uuteen asuntoon ja omakin asunto piti myydä. Liikaa asioita yhdelle pienelle tytölle. Lattian valinta jäisi siis seuraavaan viikkoon. 

Kommentit (5)
  1. Lattian valinta on kyllä vaikeaa, kun vielä budjetissakin pitäisi pysyä. Parketti meille sitten loppuen lopuksi tuli. On kyllä hyvä, että mallipalat saisi postilla kotiin. https://ihanamaki.fi/betonilattian-valu/

  2. Muuttaako mieskin sinne vai mikä tässä on kuvio?

    1. Voi sen kun tietäisi! Tuo ei paljoa puhu 🙂 Tällä hetkellä minä muutan ja katsellaan sitten miehen asuinpaikkaa myöhemmin.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *