Kahden aineksen suklaakakku.
Jokos olet ehtinyt maistamaan tätä ihmeherkkua?
Suklaakakkua, johon käytetään kahta ainesosaa: suklaata ja kananmunia.
Sopii karppaajille, keliaakikoille ja herkkusuille.
Kakkuun tarvitset:
170 g tummaa suklaata
3 kananmunaa
Toimi näin:
1. Laita uuni lämpenemään 170 asteeseen.
2. Sulata suklaa ja anna sen jäähtyä.
3. Erottele keltuaiset ja valkuaiset kahteen kulhoon.
4. Vispaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
5. Vatkaa keltuaiset suklaan sekaan.
6. Lisää pieni osa valkuaisvaahdosta suklaa-keltuaisseokseen vatkaten.
7. Lisää loput valkuaisvaahdosta suklaaseokseen varovaisesti nostellen.
8. Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun kakkuvuokaan ja paista uunin alatasolla n. 30-40 min.
9. Poista kakku vuoasta heti kun kykenet ja anna jäähtyä.
10. Nauti kermavaahdon ja marjojen kera.
Itse käytin tavallista kakkuvuokaa pienempää vuokaa, niin sain kakusta hieman paksumman.
On muuten ihan älyttömän hyvää, eikä uskoisi, että kakussa ei ole yhtään jauhoja. Hiilareiden määräkin on todella vähäinen, joten tällä voi herkutella suht huoletta.
PS: Kananmunat kannattaa olla huoneenlämpöisiä. Valkuaisia voi jäähdyttää hetken jääkaapissa, mutta ei ole välttämätöntä.