Kahden aineksen suklaakakku.

RetroPrinsessa

Jokos olet ehtinyt maistamaan tätä ihmeherkkua?

Suklaakakkua, johon käytetään kahta ainesosaa: suklaata ja kananmunia.

Sopii karppaajille, keliaakikoille ja herkkusuille.

Kakkuun tarvitset:

170 g tummaa suklaata

3 kananmunaa

Toimi näin:

1. Laita uuni lämpenemään 170 asteeseen.

2. Sulata suklaa ja anna sen jäähtyä.

3. Erottele keltuaiset ja valkuaiset kahteen kulhoon.

4. Vispaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

5. Vatkaa keltuaiset suklaan sekaan.

6. Lisää pieni osa valkuaisvaahdosta suklaa-keltuaisseokseen vatkaten.

7. Lisää loput valkuaisvaahdosta suklaaseokseen varovaisesti nostellen.

8. Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun kakkuvuokaan ja paista uunin alatasolla n. 30-40 min.

9. Poista kakku vuoasta heti kun kykenet ja anna jäähtyä.

10. Nauti kermavaahdon ja marjojen kera.

Itse käytin tavallista kakkuvuokaa pienempää vuokaa, niin sain kakusta hieman paksumman.

On muuten ihan älyttömän hyvää, eikä uskoisi, että kakussa ei ole yhtään jauhoja. Hiilareiden määräkin on todella vähäinen, joten tällä voi herkutella suht huoletta.

PS: Kananmunat kannattaa olla huoneenlämpöisiä. Valkuaisia voi jäähdyttää hetken jääkaapissa, mutta ei ole välttämätöntä.

Kommentit

Positiivista

Millanen rakenne tossa on? Onko sellanen suklainen omeletti? :D

Raissi
RetroPrinsessa

Yllättävää kyllä, ei ole omeletti. En usko, että välttämättä huomaisi jauhojen puuttumista, jos ei tietäisi.

 

Positiivista

Uuu! Ehkä mä sitten kokeilen, mutakakku on niiiiiin hyvääää<3

Raissi
RetroPrinsessa

Suosittelen. Minä ainakin tykkään.

pelagia

Oho! Täytyypä testata :)  vatsa ei kestä vehnää, eikä varsinkaan hiivaa, kiva ku on kaikennäkösiä huijausherkkuja :D

Raissi
RetroPrinsessa

Mulla vähän samat hommat ja sitten oon vähentänyt hiilaritkin minimiin, niin tätä voi vetää makeanhimoonsa :)

pelagia

Vielä kun keksis korvapuusteille jonku jauhottoman korvikkeen :P

Raissi
RetroPrinsessa

Karppaus.fi sivuilla oli jotain vehnäjauhottomia korvapuustiohjeita, mutta niissä tais olla hiivaa...

pelagia

Näytti olevan myös vehnää :D ehkä mä kehittelen jonkun harmaan ja littanan version :D

Raissi
RetroPrinsessa

Eihän sillä ulkonäöllä niin väliä, jos maku edes etäisesti muistuttaa korvapuustia :D

Satu-Maria Ravelin (Ei varmistettu) http://jotainkaunistajaarkista.blogspot.fi/

Tässäpä sinulle:

Viljattomat, maidottomat, munattomat ja sokerittomat korvapuustit

Taikina:

4,5 dl mantelijauhoa
4 tl leivinjauhetta
2 rkl kookossokeria
1 1/2 banaania (muussattuna esim. haarukalla)
3 rkl kookosöljyä

Täyte:

2,5 dl tuoretaateleita
1 dl vettä
2 tl kanelia
1 tl kardemummaa
ripaus merisuolaa

Laita uuni kuumenemaan hieman alle 200°C.
Valmista ensin täyte.
Poista taateleista kivet, ja pilko ne pienemmiksi paloiksi.
Laita taatelit kattilaan ja lisää sekaan vesi.
Kuumenna kiehuvaksi ja sekoita massaa tasaisin väliajoin,
jotta taatelit sulavat ja sekoittuvat veden joukkoon.
Kun seos kiehuu, laske levyn lämpö minimiin ja
lisää sekaan kaneli, kardemumma ja suola.
Lisää tarvitaessa vielä loraus vettä,
jos tahna vaikuttaa liian jäykältä tai jos
taatelit eivät ole sekoittuneet vielä tasaisesti veden joukkoon.
Sammuta levy ja laita täyte sivuun odottamaan.

Aloita taikinan valmistus sekoittamalla kuivat aineet keskenään kulhossa.
Lisää sitten sekaan kookosöljy, ja sekoita se kuivien aineiden
sekaan sormia apuna käyttäen.
Kun seos on tasaisen muruista,
lisää sekaan vielä muussattu banaani, ja sekoita se tasaisesti taikinan joukkoon.
Jos taikina vaikuttaa liian "märältä", voit lisätä vielä hieman jauhoja.

Laita leivinpaperi keittiöntasolle ja
ripottele siihen runsaasti jauhoa.
Kaada taikina jauhotulle leivinpaperille ja
taputtele siitä tasainen suorakulmion muotoinen levy.
Tässä vaiheessa jauhoja tarvitsee aika reilusti,
jotta taikina ei tartu käsiin.

Kun taikina on tasainen levy, kaada täyte sen päälle ja
levitä se taikinan päälle tasaiseksi kerrokseksi.
Rullaa taikina sitten täytteineen yhdeksi isoksi
rullaksi alla olevaa leivinpaperia apuna käyttäen.
Leikkaa rullasta n. 5cm paksuisia siivuja ja
asettele ne pieneen uunivuokaan.
Paista pullia n. puoli tuntia tai kunnes ne ovat
saaneet kauniin kullanruskean pinnan.
Anna jäähtyä hetken ja nauti sitten kahvin kera.

Raissi
RetroPrinsessa

Ooo, kiitos :)

MM
Maijan matkassa

Oo! Tätä mä kokeilen!

Raissi
RetroPrinsessa

Kyllä sitä pitää pari kertaa viikossa pikku kakku pyöräyttää :)

Lilleri78
Tuttitango

Ah! Teen heti kun saan taas syödä suklaata huoletta! (katalaa, vauvan maha ei kestä sitä tällä hetkellä :/ )

Raissi
RetroPrinsessa

Voi ei!! Elämä on niin paljon kivempaa ilman suklaata. Onneks sinun ei tarvi loppuelämäksi siitä luopua :)

Raissi
RetroPrinsessa

Siis KUIVEMPAA!! Kiitos autocorrectille... taas.

Lilleri78
Tuttitango

Hehe, kieltämättä kuivempaa on tässä kohtaa osuvampi kuin kivempaa :D Ja todellakin, onneksi tämä ei ole loppuelämän tuomio! Tähän päälle on nimittäin osunut samanaikaisesti imetyksen aiheuttama suklaanhimo, joka ei ole laantunut viikkokausien suklaapaastolla. Mutta onhan tuo poitsu jo 3 kk ikäinen, ehkäpä kohta voisin taas kokeilla suklaa(överei)ta..?

Raissi
RetroPrinsessa

Kyllähän ne suosittelee, että aina välillä testa tuleeko oireita.

Lilleri78
Tuttitango

Kolme kertaa oonkin jo testannut ;) Pieniä määriä oon onnistuneesti syönyt, mutta mulla tuppaa menemään vähän överiksi ton suklaan kanssa heti kun kuvittelen, että sitä voi syödä ja sitä ei pienen maha kestä. Mutta ehkä taas kokeilun paikka! 

Raissi
RetroPrinsessa

Kato ku kakun muodossa se saattaa olla vaikka aiheuttamatta niitä vatsavaivoja :D Ei sitä koskaan tiiä...

Lilleri78
Tuttitango

Joo totta, kakkuhan on kakkua eikä suklaata :D Huomenna raaka-ainesostoksille!

Raissi
RetroPrinsessa

Just näin!

Lilleri78
Tuttitango

Nonni, kakku testattu! Namnam, neljännes jo mahassa, enempää en uskalla vielä hotkaista tälle päivää. Ens kerralla sitten se maitosuklainen versio :) Ja hahaa, mäpäs olin ovela ja tein kakun neljällä munalla ja kokonaisesta suklaalevystä (plus viis palaa päälle), ärsyttää ne jämäpalat aina kun toi taloussuklaa ei itsessään ole mitään yyberherkkua ;)

Raissi
RetroPrinsessa

Olen kans miettinyt tuota 4 munaa ja koko levy hommaa. Toimi ilmeisesti??

Lilleri78
Tuttitango

No mullahan ei ole vielä mitään vertailukohtaa kun tää oli eka kakku minkä tein :) Mutta joo, uskoisin! Laskin sen varmuuden vuoksi ihan palapainon tarkkuudella ja lisäsin sen viisi ekstrapalaa, mutta kaipa sitä ilmankin pärjäisi.

Raissi
RetroPrinsessa

Jotenkaan en usko, että tuossa kakussa ne suhteet on niin justiinsa...

Lilleri78
Tuttitango

Ja hei, it's official - ei mennyt yö pilalle vatsavaivoissa kieriskelevän vauvan takia, vaikka tuo määrä kaakaota olis aiemmin takuuvarmasti saanut kunnon parkumisen aikaiseksi! :D Jiiiiiiihaaaaaaa!!!!! Suklaasuklaasuklaa here I come!

Raissi
RetroPrinsessa

Jee!!! Mahtavaa!! Uutta kaakka uuniin vaan siis :)

Lilleri78
Tuttitango

Joo kyllä sitä kakkaa ihan riittävästi tulee ;)

Lilleri78
Tuttitango

Sori asiaton kakkahuumori, täällä kahden vaippaikäisen kanssa sitä vaan pukkaa tulemaan... Oho, ja taas kuulosti siltä :O Kaakka ja kakka, liian lähellä toisiaan...

Raissi
RetroPrinsessa

No mutta eihän se ulkonäkökään siitä kovin kaukana ole... :F

Raissi
RetroPrinsessa

Hei. Kokeilin tänään tehdä tosi tummalla suklaalla (74%). Tuli melko tömäkkää ja ehkä vähän väkevää. Parasta ehkä sellainen 50-60 % kaakaota suklaa. En tiedä miten toimii maitosuklaalla. Jos joku innostuu kokeilemaan, niin olisi kiva kuulla kokemuksia siitä.

Raissi
RetroPrinsessa

Hei taas kakkuilijat. Tänään testasin ihan kokeeksi tuota kakkua maitosuklaasta ja Wau! Siis hipoo lähes täydellisyyttä. Hiilareitahan tuossa vain on enemmän kuin tummassa suklaassa. Mutta TESTATKAA!!!

pelagia

Hei kiitos muistutuksesta! Mä oon jo viikon surru muutossa kadonnutta vatkaajaa, kun en pääse tekemään tätä! :D 

Huomenna Prismaan/Anttilaan!

Raissi
RetroPrinsessa

Ehdottomasti! Ja osta maitosuklaasta jos et hiilareita kovin tiukasti tarkkaile. Instassa on kuva tämän päivän kakusta. Vasen sivupalkki ja ihan alhaalla näkyy instan kuvat :D

Raissi
RetroPrinsessa

Siis maitosuklaata...

pelagia

Oo, herkullinen kuva :P heh, enhän minä syöppö mitään tarkkaile :D voisin testata fazerin mustikkasuklaalla, toimiskohan?

Raissi
RetroPrinsessa

Ei hajuakaan, mutta testaa ja kerro sitten :)

pelagia

Tein siitä mustikkasuklaasta ja tuli kyllä yksi parhaista suklaakakuista ikinä! 

Raissi
RetroPrinsessa

Ooh!! Noin isonki sait siitä!! Laitoitko levyn vai kaks suklaata?

pelagia

Toi oli oikeesti aika littana :) Yhden levyn laitoin (söin siitä pari palaa) ja kolme munaa, mutta hoidin kaikki sekotukset sähkövatkaimella. Ehkä tuli kuohkeampi? Olis kyllä pitäny tehdä tupla-annos, syötiin toi koko kakku ehkä vartissa :D

Mutta toi mustikkasuklaa oli hyvä, seuraavaksi testaan daimsuklaalla :>

Raissi
RetroPrinsessa

Vitsi, mieki oon testaillu eri suklaapitoisilla suklailla ja maitosuklaasta tulee mehevin. En kyllä vatkaa niitä valkuaisia sekaan, vaan kääntelen sinne mössöön, jotta kuohkeus säilyis ja vähän nousis vielä uunissa. Teen pienempään vuokaan, ku tuo sinun vuoka. Tulee korkeampi kakku :)

pelagia

Nii, sulla oli semmonen nätti kakku :) 

Raissi
RetroPrinsessa

Mutta siitä ei saanu kuin muutaman palan :D

Kommentoi