Kahden aineksen suklaakakku.

Jokos olet ehtinyt maistamaan tätä ihmeherkkua?

Suklaakakkua, johon käytetään kahta ainesosaa: suklaata ja kananmunia.

Sopii karppaajille, keliaakikoille ja herkkusuille.

picsart_1404161629822.jpg

Kakkuun tarvitset:

170 g tummaa suklaata

3 kananmunaa

Toimi näin:

1. Laita uuni lämpenemään 170 asteeseen.

2. Sulata suklaa ja anna sen jäähtyä.

3. Erottele keltuaiset ja valkuaiset kahteen kulhoon.

4. Vispaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

5. Vatkaa keltuaiset suklaan sekaan.

6. Lisää pieni osa valkuaisvaahdosta suklaa-keltuaisseokseen vatkaten.

7. Lisää loput valkuaisvaahdosta suklaaseokseen varovaisesti nostellen.

8. Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun kakkuvuokaan ja paista uunin alatasolla n. 30-40 min.

9. Poista kakku vuoasta heti kun kykenet ja anna jäähtyä.

10. Nauti kermavaahdon ja marjojen kera.

Itse käytin tavallista kakkuvuokaa pienempää vuokaa, niin sain kakusta hieman paksumman.

On muuten ihan älyttömän hyvää, eikä uskoisi, että kakussa ei ole yhtään jauhoja. Hiilareiden määräkin on todella vähäinen, joten tällä voi herkutella suht huoletta.

PS: Kananmunat kannattaa olla huoneenlämpöisiä. Valkuaisia voi jäähdyttää hetken jääkaapissa, mutta ei ole välttämätöntä.

Kommentit (45)
  1. [[{”fid”:”389418″,”view_mode”:”media_original”,”fields”:{”format”:”media_original”,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:””,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:””},”type”:”media”,”attributes”:{”height”:”1936″,”width”:”1935″,”class”:”media-element file-media-original”},”link_text”:null}]]

    Tein siitä mustikkasuklaasta ja tuli kyllä yksi parhaista suklaakakuista ikinä! 

    1. Ooh!! Noin isonki sait siitä!! Laitoitko levyn vai kaks suklaata?

      1. Toi oli oikeesti aika littana 🙂 Yhden levyn laitoin (söin siitä pari palaa) ja kolme munaa, mutta hoidin kaikki sekotukset sähkövatkaimella. Ehkä tuli kuohkeampi? Olis kyllä pitäny tehdä tupla-annos, syötiin toi koko kakku ehkä vartissa 😀

        Mutta toi mustikkasuklaa oli hyvä, seuraavaksi testaan daimsuklaalla :>

        1. Vitsi, mieki oon testaillu eri suklaapitoisilla suklailla ja maitosuklaasta tulee mehevin. En kyllä vatkaa niitä valkuaisia sekaan, vaan kääntelen sinne mössöön, jotta kuohkeus säilyis ja vähän nousis vielä uunissa. Teen pienempään vuokaan, ku tuo sinun vuoka. Tulee korkeampi kakku 🙂

          1. Nii, sulla oli semmonen nätti kakku 🙂 

            1. Mutta siitä ei saanu kuin muutaman palan 😀

  2. Hei taas kakkuilijat. Tänään testasin ihan kokeeksi tuota kakkua maitosuklaasta ja Wau! Siis hipoo lähes täydellisyyttä. Hiilareitahan tuossa vain on enemmän kuin tummassa suklaassa. Mutta TESTATKAA!!!

    1. Hei kiitos muistutuksesta! Mä oon jo viikon surru muutossa kadonnutta vatkaajaa, kun en pääse tekemään tätä! 😀 

      Huomenna Prismaan/Anttilaan!

      1. Ehdottomasti! Ja osta maitosuklaasta jos et hiilareita kovin tiukasti tarkkaile. Instassa on kuva tämän päivän kakusta. Vasen sivupalkki ja ihan alhaalla näkyy instan kuvat 😀

        1. Siis maitosuklaata…

          1. Oo, herkullinen kuva 😛 heh, enhän minä syöppö mitään tarkkaile 😀 voisin testata fazerin mustikkasuklaalla, toimiskohan?

            1. Ei hajuakaan, mutta testaa ja kerro sitten 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *