Näin pidän kipeän taaperoni hengissä

Meidän Tinttara on ollut lauantaista saakka kipeä, kova yskä ja kuume vaivaa. Nenä vuotaa kuin seula ja kuumetta on välillä ollut lähes 40 astetta. Eilen huomasimme, että ylös pukkaa koko hammasrivistöä kerrallaan, sekin vielä. Toisaalta kyllä tässä ollaan jo hampaita hiukan huolissamme odoteltukin, sillä tähän saakka niitä on ollut vain kaksi alhaalla. No, nyt niitä sitten pukkaa suun täydeltä kertaheitolla. 

Pieni urhea taistelijamme, yrittää touhuta ja leikkiä kovasta kuumeesta sekä suusta ja nenästä virtanaan valuvista nesteistä huolimatta. Välillä kun lääkkeiden vaikutus lakkaa ja kuume nousee, toinen vain tuhisee fleguna sylissä, voi pientä nuhanessua. Mehiläisessä vierailimme jo sunnuntaina ja huomenna sinne mennään taas uudestaan, mikäli kuume ei ota laantuakseen. 

Sunnuntaista saakka olemme viettäneet päivämme täällä kotona kirjoja lukien, leikkien, nukkuen, välillä vähän itkien ja tuttia etsien:

”Missä tutti ooon, missä tuttiii!” minä huhuilen tyttö sylissä, tuttia etsien.

”Tittuu, tittuuu!” pieni nuhanessu huhuilee huolissaan katoamistempun tehneistä tuteistaan. Onneksi tässä talossa majailee lähemmäs 30 tuttia, niin jostakin se tittu, lohdun tuoja aina löytyy. 

Eiliseen saakka Saana jaksoi syödä hyvin, joi paljon vettä ja maitoa sekä söi isin tekemää herkkuruokaa. Eilisen lounaan jälkeen ruokailuille tuli kuitenkin totaalinen stoppi, ei huoli nuhanessu mitään, ei mitään. Yritän sinnikkäästi tarjota puuroa, ruokaa, leipää, hedelmiä… 

”Ei, ei,” hokee tyttö ja työntää kulmat kurtussa ruokaa tarjoavaa kättäni pois.

Tämä äiti onkin siirtänyt jäähylle kaikki terveellisen ruoan periaatteensa ja tarjoaa nyt lapselleen ”ihan sama mitä syöt, kunhan syöt”- ruokaa. Eilisestä saakka tyttäremme onkin elänyt pääsääntöisesti näillä:

picsart_1399968578052.jpgVälillä saan ujutettua suuhun muutaman lusikallisen ruokaakin, mutta yleensä nuhanessu suostuu syömään vain muumikeksejä ja maitoa. Kiitos muumikeksit ja maito, että olette olemassa ja pidätte lapseni hengissä!

Tänä aamuna muumikeksit toivat myös hymyn nuhanessun kasvoille pitkästä aikaa. Ihanaa, kiitos muumikeksit!

picsart_1399968454824.jpg

Ota äiti hymykeksi, niin et näytä noin huolestuneelta.

picsart_1399968303461.jpg

Voih, toivottavasti tämä tauti rupeasi jo talttumaan ja ruokakin alkaisi tyttöselle taas maistumaan. 

Kommentit (4)
  1. Ihana, aurinkoinen Saana! Ja niin monena kertana meilläkin joko muui- tai prinsessakeksit ovat olleet pääasiallinen ravinnonlähde, kun elämä kohtelee kaltoin. Nyt pikaista paranemista sinne, luotetaan muumikeksien voimaannuttavaan vaikutukseen!

    1. Luotetaan joo!! Mullaki vähän kurkku kipeä… Pitäisköhän syödä muumikeksejä.

      1. Kyllä! Olen kuullut myös, että Pommacilla tms. herkullisella turhakejuomalla olisi elinvoimaa palauttavia vaikutuksia.

        1. Jee, täytyypä kipaista kiskalla 😀

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *