Vapun (kesän) grillaushitti

Koska näyttää siltä, että saamme vapuksi kunnon kevätkelit, ajattelin jakaa teille grillausvinkin. Me teimme tätä jokunen viikko sitten ja kyllä, oi kyllä. Tulevan kesän grillaushitti (ainakin meidän perheen) on syntynyt. Ohjeen löysin vanhasta Glorian ruoka&viini-lehdestä ja ihmettelen kyllä suuresti, miten tästä ei ole tullut samanlaista hittiä kuin vaikkapa avocadopastasta. Varsinkaan, kun tämä on paljon parempaa kuin se tahmainen makaronimössö. Kyseessä on siis grillattu kiinankaali. Joo-o, kuulostaa oudolta, tylsältä ja pahalta, mutta äläs tuomitse ennenkuin luet reseptin ja testaat. Tässä se tulee alkuperäistä ohjetta mukaillen:

200 g briejuustoa

1 dl saksanpähkinöitä

1 kiinankaali

2 dl rucolanlehtiä

1/4 tl suolaa

1/4 mustapippuria

Lisäksi 

2-3 rkl oliiviöljyä voiteluun

1 dl hunaja-sinappivinegrettiä (ohje kuvan jälkeen)

                                    …….

1. Ota juusto huoneenlämpöön hyvissä ajoin. Valmista hunaja-sinappivinegretti

2. Paahda saksanpähkinöitä kuivalla kuumalla pannulla muutama minuutti. Sekoita koko ajan.

3. Kuumenna grilli puoliteholle.

4. Halkaise kiinankaali ja voitele se oliiviöljyllä. Grillaa leikkuupintaa 5 min ja sitten kuperaa puolta 5 min. Varo, ettei kaali pala. Viipaloi juusto ja laita lämpenemään kaalin päälle loppuvaiheessa grillausta.

5. Lämmitä vinegretti nopeasti kattilassa. Nosta kaalin puolikkaat tarjoiluvadille ja valuta vinegretti niiden päälle. Viimeistele rucolalla, pähkinöillä, suolalla ja pippurilla.

IMG_20160417_190930.jpg

Hunaja-sinappivinegretti

2 rkl sinapinsiemeniä

2 rkl hunajaa

2 rkl valkoviinietikkaa

1/4 tl suolaa

1/2 dl oliiviöljyä

       ……

1. Paahda sinapinsiemeniä kattilassa noin 1 min, kunnes ne alkavat poksahdella ja saavat paahtuneen värin. Nosta kattila pois liedeltä.

2. Lisää hunaja, etikka ja suola sinapinsiementen joukkoon. Kiehauta ja nosta sivuun. Lisää oliiviöljy. Lämmitä nopeasti ennen tarjoilua.

Herkuttele hyvässä seurassa.

Kommentit (4)
  1. Ihan ehdottomasti suosittelen kokeilemaan. Me söimme tuota juuri hetki sitten taas ja kyllä vain oli edelleen aivan älyhyvää 😀

  2. Aah kuulostaa ja näyttää niin hyvälle! Menee pian kokeiluun!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *