18 Ihmisten kalastajia

240px-sea_of_galilee_2008.jpg

Ja kulkiessaan Galilean järven rantaa hän näki kaksi veljestä, Simonin, jota kutsutaan Pietariksi, ja Andreaan, hänen veljensä, heittämässä verkkoa järveen; sillä he olivat kalastajia.

Ja hän sanoi heille: ”Seuratkaa minua, niin minä teen teistä ihmisten kalastajia”.

Tämä ei ollut ensimmäinen kerta kun Jeesus kohtaisi Pietarin ja osan opetuslapsista. Tämä hetki oli Jeesuksen valitsema, ja nämä työmiehet. Hän ei kutsunut heitä koska he olivat työttömiä. Kalastajat työskentelivät jo ”isänsä firmassa”. Näyttää siltä, että nämä miehet pitivät kunniana saada lähteä suuren opettajan matkaan, joka jo oli tehnyt tunnustekoja heidänkin nähden.

Oppilaat kutsuttuun, mutta heitä ei enää kehoitettu kääntymään. Osa heistä oli ollut Johanneksen oppilaina ja noudattanut hänen opetustaan jo aiemmin.

Oppilaat tunsivat Jeesuksen kutsun edessä pienuutta:

Kun Simon Pietari sen näki, lankesi hän Jeesuksen polvien eteen ja sanoi: ”Mene pois minun tyköäni, Herra, sillä minä olen syntinen ihminen”

Jeesus ei etsinyt täydellisiä ihmisiä. Monessa kohtaa hän nimenomaa kertoo tulleensa kutsumaan erityisesti syntisiä.

Tämä on minusta huojentavaa! Esim. minusta ei olisi papiksi – ainakaan jos kysytään psykologien mielipidettä. Minulla on siitä ihan kirjallinen lausunto, että olen liian iloinen keskiverto pappiskokelaaksi. Keskiverto teologiksi minusta siis ei ole, mutta onneksi Jeesus ei edellytä minulta mitään semmoista mitä minussa ei ole.

Saan olla tällainen, epäonnistunut ihminen ja silti Kuninkaan palveluksessa. Niin saat sinäkin ja vaikka olisitkin ihmisenä ihana ja täydellinen – kelpaat silti hänen oppilaaksi!

 

 

Rambokin on ihmisten kalastaja 😉

18 opetuslapset

Matt. 4:18-22, Luuk. 5:1-11 ja Mark. 1:16-20

Kuva: www.wikipedia.org

Kommentit (2)
  1. Kyllä se tuntuu nopealta käänteeltä. Jos taas ajattelee, että osa heistä oli jo ollut Johanneksen opetuslapsia ja tutustuneet Jeesuksen toimintaan jo aiemmin (Joh. 1:35-51), käy tapahtumien käänne ymmärrettävämmäksi.

    Mieleeni tulee sellaiset harvinaiset tilaisuudet, joita nuorille innokkaille ihmisille joskus tupsahtaa kuin tarjottimella. Aika moni olisi esim. valmis lähtemään Idols-kisaan heti kun saisi tilaisuuden. Huolimatta siitä että tietää oman äänensä muistuttavan vain vähän Pavarottia.

  2. Olen aina ihmetellyt, miten nopeasti opetuslapset olivat valmiit jättämään taakseen kaiken seuratakseen Jeesusta. Omalla kohdallani tällaisen nopean päätöksen tekeminen tuntuisi mahdottomalta. Opetuslapset eivät jääneet miettimään ja pähkäilmään esim. ”olisiko minusta tähän työhön, miten käy taloudelliselle hyvinvoinnilleni, kun lähden pois kalastajan työstäni, ikävöinkö omaisiani, mitä mieltä läheiseni ovat ratkaisustani, kohtaanko vaikeuksia jne jne…” Raamatussa kerrotaan, että he yksinkertaisesti jättivät työnsä siihen ja lähtivät seuraamaan Jeesusta. Uskomatonta mielestäni !!!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *