Kaipuu aidon rakkauden

Kaipuu aidon rakkauden
Täyttää rikkinäisen sydämmen
Haavoja niin paljon tullut on
Ilman sua olen koditon

Naisen saapuessa kaivolle oli fiilikset aika matalat. Taas yksi mies, jonka takia hän oli ollut valmis yrittämään kaikkensa.  ”Näitä onoff-juttuja on ollut viime aikoina jo vähän liikaa. Aitoa rakkautta – onko sitä edes olemassa”, pohti nainen kantaessaan vesiastiaa. Kaivolla oli joku. Nuorukainen mutta juutalainen huomasi nainen. ”Pahus, että sen pitikin norkoilla täällä juuri nyt vaikka koetin valita hetken jolloin muut eivät ois. Just kun mun piti unohtaa kaikki maailman miehet!”

”Anna minulle juoda!” äännähti mies. Nainen katsahti yllättyneenä häneen. Keskipäivän auringon paahteessa mies näytti odottavalta mutta ei hiukkaakaan ylimieliseltä. ”Kauniit silmät”, mietti nainen mutta ääneen hän sanoi ”sinähän olet juutalainen, kuinka sinä pyydät juotavaa samarialaiselta naiselta?” Hetken he keskustelivat ammennusastiasta. Sitten mies sanoi jotain pysäyttävää:

”Joka juo tätä vettä, sen tulee uudelleen jano”, mies hymyili hivenen ilkikurisesti, ”mutta joka juo minun antamaani vettä, ei enää koskaan ole janoissaan. Siitä vedestä, jota minä annan, tulee hänessä lähde, joka kumpuaa ikuisen elämän vettä.”

1376805_the_girl_enjoys_pure_water_1.jpg

”Miten helpottavaa olisikaan jos ei tarvitsisi enää hypätä täällä veden haussa” huoahti nainen. Jeesus kehotti häntä hakemaan miehensäkin kaivolle. ”Mun miesjutut eivät kestä päivänvaloa” mietti nainen. ”Ei mulla oo miestä” tokaisi hän luovuttamista äänessä. ”Totta puhuit: ei sinulla ole miestä. Viisi miestä sinulla on ollut, ja se, jonka kanssa nyt elät, ei ole sinun miehesi. Sinä puhuit totta.”

Kun nainen nosti liikuttuneena katseensa, hän kohtasi pelkkää rakkautta.”Tää mies tuntee mut paremmin kuin muut. Kuka hän on? Hän kuulostaa ihan profeetalta – ihan muuta kuin mihin olen koskaan törmännyt”, pohti nainen.  Hetken perästä mies ilmaisi itsensä: ”Minä se olen, minä, joka tässä puhuu kanssasi.”

1384377_water_splash.jpg

Nainen imi kuin janoinen miehen sanoja, mutta samassa Jeesuksen oppilaat lähestyivät heitä. Unohtaen vesiruukkunsa siihen nainen nousi ja lähti kaupunkiin. Matkalla hän pysäytti ensimmäiset vastaantulijat:

”Tulkaa katsomaan, tuolla on mies, joka kertoi minulle kaiken mitä olen tehnyt! Olisiko hän Messias?”

 

16. Johannes Kastaja arvostelee Herodesta – Jeesus keskustelee samarialaisen naisen kanssa

Luuk. 3:19-20 & Joh. 4:1-45

kuvat: www.sxc.hu

Kommentit (2)
  1. Todellakin! Raamattu jättää paljon kertomatta tai viittelliseksi. Jano on ikiaikainen ja sisäinen tyhjyyden tunne, etsintä, kaipaus – kaikki me tunnemme näitä tunteita. Näistä syistä teksti puhuu minulle.

  2. Todella jännittävästi kerrottu raamatun kohta, kuin romaani johon uppoutui hetkiseksi 🙂 Raamattu kertoo paljon, mutta jättää myös paljon kertomatta. Olisipa kiinnostavaa tietää, mikä oli johtanut naisen tällaiseen elämäntilanteeseen…

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *