Kukaan ei ole profeetta kotikonnuillaan

img_2784.jpg

Nasaretissa oleva Marian ilmestyskirkko on paikalla, jossa kristilliseen perinteen mukaan enkeli Gabriel ilmestyi neitsyt Marialle.

Jeesuksen perhe oli paluumuuttajina Egyptistä asettuneet Nasaretiin, Pohjois-Israeliin. Nykyisin se on Israelin suurin arabikaupunki joten huolimatta kristillisestä juuristaan se on muslimikaupunki. Maallisen elämänsä aikana Jeesus kutsui kotikaupunkilaisiaan pelastukseen, mutta he hylkäsivät sen. ”Kukaan ei ole profeetta kotikonnuillaan” joutui Jeesus toteamaan silloin.

Mutta 12-vuotiaana Jerusalemin pääsiäislomallaan Jeesus sai yllättävää huomiota. Oli perheloman aika jota juutalaiset Maria ja Joosef viettivät vuosittain Egyptin Faaraon orjuudesta pääsemisen muistoksi. Pesah-juhlaa kuului pyhiinvaelluksen lisäksi happamattoman leivän ja pääsiäiskaritsan nauttimista.

images.jpg

12-vuotiaana Jeesus oli melkein saavuttanut bar mitzvan eli lain pojan iän, sillä 13-vuotiaana poika katsottiin uskonnollisesti täysi-ikäiseksi. Jeesus osoitti varhaiskypsyyttää keskustelemalla Jerusalemin temppelissä aikuisten lain opettajien – asiantuntijoiden kanssa. Hänen ymmärryksensä herätti ihmetystä. Samalla hän oli vielä alaikäinen lapsi, joka aiheutti huolta ja päänvaivaa vanhemmilleen.

”Mitä te minua etsitte? Ettekö tienneet, että minun tulee olla Isäni luona?”

Oppimaton oli opiksi lukeneille. Valmistautuminen elämäntehtävään oli jo alkanut. Tämä mies joka sanoi tulleensa Israelin kansan kadonneita lampaita varten asui aikanaan syrjäisessä pitäjässä. Tänään Nasaretin miehen viesti on pelastukseksi yhtä hyvin juutalaisille kuin muslimeille.

 

Kronologinen Raamattu: Luukas 2:39-52: Jeesuksen varttuminen

Kuva: http://israelistasuomeksi.blogspot.com/

sekä http://www.thedailygreen.com/

Kommentit (2)
  1. Kiitos, että luet sitä! 🙂

  2. Kiitos palstastasi!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *