Sanansaattaja

paallystakit-polo-coat-by-jos.-a.-bank.jpg

Tämä mies on pukeutunut kamelinkarvoihin mutta onko hän  Johannes?

 

Profeetta Jesajan kirjassa sanotaan: — Minä lähetän sanansaattajani sinun edelläsi, hän raivaa sinulle tien. Ääni huutaa autiomaassa: ”Raivatkaa Herralle tie, tasoittakaa hänelle polut!”

Tienraivaajien osa ei ole helppoa. Ensin on oltava se joku, joka lähtee soihtu kädessä pimeään ja raivaa tiensä yli esteiden. Sitten tulevat muut. Syntyy liike. Johannes Kastaja oli raivaaja – Jumalan valitsema.

Johanneksella oli yllään kamelinkarvavaate ja vyötäisillään nahkavyö, ja hänen ruokanaan olivat heinäsirkat ja villimehiläisten hunaja.

grasshoppers.jpg

Tienraivaajan tunnistaa usein siitä, että he ovat poikkeuksellisia hahmoja. He tekevät jotain erilaista kuin valtaväestö. He ajattelevat asiat uudella tavalla. Aivan kuin he olisivat pelottomampia kuin muut. Johannes eli askeettisesti joten häntä on verrattu erämaan asujiin mm. Qumranin yhteisöön. Saattaa olla niinkin, että messiaanodottajat olivat tutkineet kirjoituksia ja odottivat hänen nousevan siihenaikaan autiomaasta. Johanneksen pukeutuminen viittaa paimentolaisiin, jotka pukeutuivat samaan tapaan.

220px-qumran_caves.jpg

Qumran

Hän julisti: ”Minun jälkeeni tulee minua väkevämpi. Minä en kelpaa edes kumartumaan ja avaamaan hänen kenkiensä nauhoja. Minä olen kastanut teidät vedellä, mutta hän kastaa teidät Pyhällä Hengellä.”

Johannes oli nöyrä. Hän ei korottanut itseään. Rabbiinisessa juutalaisuudessa (Mishna 200-l. jKr.) kenkien remmien irroittaminen oli orjien tehtävä. Näin Johannes kertoi, ettei hän sopisi edes orjaksi tälle Jumalan lähettämälle hahmolle.

 

Kronologinen Raamattu: 10. Johannes Kastajan julkinen toiminta Mark. 1:1-8

 

Karen Davis: King of Kings

Sisältää Jesaja 40:3 – VT:n profetian Johannes Kastajasta.

 

Kuva: http://www.keikari.com/blogi/polo-coat/ ja http://www.thaimaaopas.fi/249/nain-syot-heinasirkkoja/

Kuva: http://fi.wikipedia.org/wiki/Qumran

Kommentit (1)
  1. Tarkemmin ajateltuna ehkä tienraivaajat eivät ole pelottomampia kuin muut. He eivät vain anna pelon ohjailla tekemisiä.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *