Mistä kaikki alkoi

Tästä alkaa matkani blogin kirjoittajana. Pitkään olen pohtinut aloittavani oman blogin, mutta nyt koen, että aika on kypsä.

Blogissani aion kertoa omasta sairastumisestani peliriippuvuuteen, miten kaikki tapahtui ja kuinka parantumiseni etenee. Saatte kuulla suoraan myös repsahduksistani, koska niitäkin saattaa ajoittain tulla. Oman riippuvuuteni lisäksi elän ihmisen kanssa, joka myös kärsii peliriippuvuudesta. Aion myös kertoa minkälaista on elää peliriippuvaisen kanssa ja löytyykö paremmin ymmärrystä, kun itse kärsin samasta riippuvuudesta.

Kerron näin alkuun itsestäni ja kuinka kaikki sai alkunsa.

Olen päälle 30- vuotias työssä käyvä nainen, joka on aina jaksanut kummastella peliriippuvuutta. Mitä ihmiselle tapahtuu, että alkaa siirtää rahaa päättömiä määriä pelisivustoille ja miten ei järki sano ettei vikoja rahojaan tungeta mihinkään uhkapeleihin..

No enää en ihmettele. Tai no totta puhuakseni ihmettelen ja ihmettelen, että miten itse toimin näin vaikka järki sanoisi aivan muuta!

Minut tutustutti toinen ihminen pelisivustojen saloihin. Alkuun siirsin 10 € ja päivän aikana 50 € hävinneenä tunsin suurta vihaa itseäni kohtaan, kun mietin että pienistä rahoistani tuolla 50 €:lla olisi saanut jo useammaksi päiväksi ruokaa itselleni. Pian kuitenkin huomasin, että rahasummat alkoivat kasvaa ja kasinotilejä alkoi avautua. Käänteen tekevä hetki oli, kun voitin 3500 €,  ja sen jälkeen se olikin sitten menoa. Se että olisin laittanut rahat johonkin järkevään niin olisihan siinä voinut olla ideaa ja tämänhän minä tiedostin koko ajan, näin kuitenkaan toimimatta. Suurin osa summasta meni seuraaville pelisivustoille ja tämä toimintamalli on pitänyt edelleen..

Nyt koen olevani risteyksessä ja minun tulee päättää, että kumpaan suuntaan lähden kulkemaan. Minulla on vielä luottotiedot kunnossa,  mutta kokoajan tiedostaen tiedän että näin ei tule olemaan kauaa, jos en kykene lopettamaan pelaamista.

Oman peliriippuvuuteni lisäksi joudun kantamaan huolta puolisoni riippuvuudesta. Kuinka paha tilanne hänellä on ja onko hänellä tarpeeksi tahtoa vieroittautua pelaamisesta. Peliriippuvuus aiheuttaa suurta häpeää ja tämä myös koettelee parisuhdetta. Tarve valehdella toiselle, jotta toinen ei saa tietää kuinka paha tilanne oikesti on. Tästä lisää myöhemmin, kun teen kokonaisen postauksen, jossa avaan peliriippuvuuden vaikutuksista ihmissuhteisiin.

Aion siis avata kokonaisvaltaisesti kuinka omalla kohdallani peliriippuvuus on vaikuttanut eri elämän osa-alueisiin. Meinaan puhua niin rehellisesti kuin vain suinkin on mahdollista ja tuoda rohkeasti esille peliriippuvuuden vaikutuksista elämään!

Tässä näin lyhykäisyydessään mitä blogini tulee käsittelemään ja pakko sanoa, että jännittyneen iloisena ryhdyn tähän hommaan ja kasotaan mitä tästä syntyy 🙂

Niin ja tähän loppuun haluaisin vielä erikseen mainita että asiat joita tuon blogissani esille ovat pääosin omia kokemuksiani ja tuntemuksiani eikä ne perusta mihinkään tutkimuksiim yms. Jos niin olisi niin mainitsen asiasta erikseen, eli pääosin fiilispohjalla mennään eteenpäin ✌🏻

Kommentit (1)
 1. Kevin Husell
  1.4.2020, 09:48

  Riippuvuus on aika vaikeaa, kohdistui se mihin tahansa. Tsemppiä teille molemmille!

  Jos lukeminen kiinnostaa, niin ”Power of Habit”on mahtava kirja, jossa käsitellään mm. peliriippuvuutta.

  Suosittelen myös omaa kirjoitustani Pareton periaatteesta, jossa käyn läpi miten tätä 80/20-sääntöä voi hyödyntää elämän eri osa-alueilla kuten töissä, liikunnassa ja juhlimiseen!

  http://www.kevness.com/2020/03/30/pareton-periaate-voinko-hyodyntaa-sita-omassa-elamassa/

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *