10x Matalan kynnyksen ekotekoa kesään

Ekoilu on sellaista, että kukin tekee parhaansa niillä tiedoilla ja sillä kapasiteetilla ja energialla mitä sillä hetkellä on käytössä ja se riittää. Tässä lista jutuista, joita olen itse viime vuosina todennut sellaisiksi helpoiksi jutuiksi toteuttaa, eikä se vaikuta elämänlaatuun tai hyvinvointiin negatiivisesti. Jotkin näistä jopa säästävät selvää rahaa.

Löydä uusia suosikkeja kasvipohjaisista tuotteista

Ajattelis, että jäätelöistä on helppo aloittaa, sillä harva vegaanisista versioista kai on tosi pahaa. Siitä sitten voi laajentaa repertuaaria ruoanlaittokermaan, smoothien maitoon/jogurttiin ja leivonnaisissa käytettäviin maitotuotteisiin.

Uuden kasvisruoan valmistuksen opettelu

Jos linssit ja pavut ei vielä ihan lähe, niin myös pinaattiletut on kasvisruokaa ja on helppo valmistaa myös vegaanisena. Muutaman vuoden takainen trendiruoka avokadopasta on super maukas ja valmistuu samassa ajassa kun spagetti kiehuu. Astetta täyttävämmän annoksen siitä saa kun valitsee täysjyväpastan vaalean sijaan.

Leivät pakastimeen

Jostain luin, että leivän hiilijalanjälki on aika iso ja siksi sen joutuminen roskiin olisi tosi harmillista. Me laitetaan leivät pakastimeen suoraan kauppakassista ja sitten paahtimen kautta lautaselle tarpeen mukaan. Viipaleet toki kannattaa erotella toisistaan ennen pakastusta.

Oma vesipullo mukaan

Vähempi ostettuja muovipulloja ja tölkkejä – enempi rahaa irtojäätelöön.

Jäätelö vohveliin

Säästyy kartonkiastia ja muovilusikka sekä saa enempi syötävää samalla rahalla.

Vie kuluvia tuliaisia

Mökille, puutarhajuhliin tai illalliskutsuille on kiva viedä jotain mennessä: Leivonnaisia, uutuusruokia, tuoreita marjoja, wc-paperia, paikallisen panimon olutta, käsisaippuaa tai vaikkapa biojätepusseja. Jos saajalla ei ole jollekin näistä käyttöä, niin hän tietää varmasti jonkun jolla on, eikä lahja jää käyttämättä ja mene hukkaan.

Ylijäämäkahvi jääkahviin

Aamulla yli jääneet kahvin lirut laitetaan jääkaappiin ja iltapäivällä sinne lisätään kauramaitoa ja halutessaan vaikka vaniljasokeria. Kahvin voi myös pakastaa jääpalamuotteihin.

Pyörällä kauppaan

Tulee ostettua vain tarpeellinen, kun tila repussa ei riitä ihmeellisille mielihaluille. Hyötyliikuntaa parhaimmillaan.

Kuukuppi

Roskattomat ja muutenkin miellyttävämmät menkat, yes please.

Vedellä jatkettu käsitiskiaine

Me ostettiin edellinen pullo Fairya joskus joulukuussa ja sitä on vielä vähän alle puolet jäljellä, vaikka tiskataan kaikki astiat käsin. Siihen vanhaan tyhjään tiskiainepulloon laitetaan n. 1/4  tiskiainetta ja loput vettä ja pieni sekoitus päälle. Olen kuullut, että konetiskitablettejakin voi halkoa kahtia, jolloin ne kestää tuplasti pidempään. Otan tämän käyttöön, kun joskus hamassa aikuisuudessa omistan tiskikoneen.

hyvinvointi suosittelen ruoka-ja-juoma
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *