All inclusive hotellin buffetpöydät on unelma

Näen usein sellaista unta, että olen suurten buffetpöytien äärellä. Unessa kerään innoissani ruokia lautaselleni ihaillen toinen toistaan upeimpia herkkuja, mutta jostain syystä minulla on todella kova kiire jonnekin, enkä koskaan ehdi pöytään asti nauttimaan keräämistäni herkuista. Paikka ja ruoat vaihtuvat, mutta sama tapahtumien kaava pysyy samana. 

No, viimeisimmällä lomallamme Kanarialle pääsin ihan oikeasti nautiskelemaan buffetpöytien antimista ihan ajan kanssa viikon ajan. 

PC100137new.JPG

PC100138new.JPG

PC100148new.JPG

PC100149new.JPG

PC100153new.JPG

PC100150neww.JPG

PC100154new.JPG

PC100155new.JPG

PC100151new.JPG

Olimme Mogan Princess hotellissa, jossa tarjoiltiin päivän aikana kolme ateriaa buffet pöytien muodossa. Aamiainen oli katettuna kahdeksasta kymmeneen ja tarjolla oli ihan kaikkea mahdollista paitsi kaurapuuroa. 

Pari ateriaa syötyämme olimme Aimén kanssa yhtä mieltä siitä, että taidamme viettää seuraavatkin lomat all inclusive hotelleissa. Miten ihanaa olikaan, kun tarjolla oli niin paljon myös lapselle sopivia ruokia. Loppuviikosta kipeän lapsen vatsaan saatiin täytettä kokeilemalla tarjotuista vaihtoehdoista useampaa. Oli siis helpotus, ettei aineksia tarvinut lähteä kokeilemaan kaupan hyllyn tai ravintolan valikoiman kautta, kun suuhun asti päätyi yksi nurkka paahtoleipää ja pari lusikallista mansikkajogurttia. Vaikka kehunkin tätä näin lapsiperheen näkökulmasta, niin uskon, että olisin nauttinut tällaisesta lomasta myös ennen lasta. 

Olin etukäteen kuvitellut, että kaikki aamiaiset, kaikki lounaat ja kaikki päivälliset olisivat samanlaisia keskenään, mutta asian laita ei todellakaan ollut niin. Olin myös kuvitellut, että ihmiset suorastaan söisivät henkensä edestä, mutta oikein maltillisia annoksia siellä kuskattiin pöytiin. 

Kaikki ruoka oli todella maukasta ja monipuolista. Toki raaka-aineet olivat hyvin yksinkertaisia, eikä esim. kasvipohjaisia maitotuotteita tai muita kasvipohjaisia korvaustuotteita näkynyt ollenkaan. 

Minusta siellä oli helppo syödä suht terveellisesti, sillä tuoreet ja mehukkaat hedelmät ja vihannekset oli pilkottu valmiiksi. Kotona en todellakaan ole niin ahkera, että saisin syötyä niin monipuolisesti kaikkea tuoretta yhden päivän aikana. Kaikista tarjoiluista parasta olivatkin ehdottomasti hedelmät!

Lounas / Päivällinen

PC100204new.JPG

PC100205new.JPG

PC100206new.JPG

PC100207new.JPG

PC100208new.JPG

 

PC100211new.JPG

PC100212new.JPG

PC100213new.JPG

PC100209new.JPG

Tykkään syödä niin, että lautasella on paljon erilaisia juttuja ja sitten yhdistelen niitä suupaloiksi. Kyllästyn helposti jos lautasellani on ämpäritolkulla yhtä ruokalajia. Siksi on ihanaa keräillä pieniä maistiaisia useampaa ruokalajia, kuin tilata se yksi annos paellaa ravintolassa ja toivoa, että se maistuu hyvältä. 

Vaikkemme käyneetkään erilaisissa ravintoloissa loman aikana, uskon, että saimme silti kokea ihania ruokaelämyksiä. En voisi missään nimessä sanoa, että hotellin ruokia syöden olisi jäänyt mistään paitsi. 

Ensimmäiset päivät meillä oli aika hurja meininki ja maistelimme kaikkea mahdollista, mutta kolmannen päivän jälkeen rauhoituimme ja annokset alkoivat pienentyä. Tuntui kuin olisimme olleet jossain vajeessa, jonka täytimme alkulomasta ja sitten homma tasaantui loppuviikkoa kohti. Siksi vain yksi viikko tämän tyyppiselle lomalle olikin juuri sopiva kesto. 

Hah, luulin, että olisin tämän viikon jälkeen oikein into pinkeänä palannut omaan keittiöön kokkailemaan, mutta sitä inspistä odottelen vähän vieläkin. Oli vaan niin ihanaa olla siellä valmiiden pöytien äärellä ja olla stressaamatta yhdestäkään ateriasta seitsemän päivän ajan. 

Ainoa miinus olivat mehut, jotka olivat tiivisteistä, kun tuoreet olisivat olleet parempia. Plussana taas sanoisin sen, että hyvin vähän oli mitään kertakäyttöistä astiaa tai muuta tarjolla ja myös aiemman ruoan ylijäämiä oli hienosti muuttanut muotoaan uudeksi ruokalajiksi. Ekologisuus huomioitu ainakin tältä osin. Liharuokia toki oli tarjolla ihan tosi paljon. Juomia sai ottaa altaalle ja huoneisiin mukaan muovimukeissa, joita pestiin uudelleen käytettäviksi. 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *