Autumn bucket list 2017

IMG_0269.JPG

Syksy on sillä tavalla mielenkiintoista aikaa, että se on tavallaan uuden alkua. Ennen pakattiin koulureppuun uusi penaali ja puettiin kesän aikana hankittu, uusi asukokonaisuus päälle ja aloitettiin vihkojen täyttäminen aivan uudella innolla, ajatellen, että tänä syksynä teen läksyt aina sinä päivänä kun ne annetaan. Pikkuhiljaa aamut viilentyvät, illat pimenevät ja toivoisi joulun jo olevan ovella. 

Onhan se ihana poltella kynttilöitä, kuunnella sateen ropinaa ja rentoutua viltin alla teekuppi kädessä, mutta kun ei se syksy sitä vain ole, että voi vain köllötellä sohvalla. Niinä koleina, sateisina aamuina on pyöräiltävä töihin sormet jäässä ja sukat märkänä miettien, että tulikohan taaperolle nyt tarpeeksi vaatetta, vaikka jo meritähteä muistuttaa hän. Mikään takki ei tunnu tarpeeksi lämpimältä, eikä sateiset päivät Irlannissa näytä tekevän loppua. Kylmä ja kostea ilma pääsee luihin ja ytimiin asti ja ainoa varmuudella lämmin paikka on meidän lähikauppa Dunnestores. 

Syksy ei siis ole minulle ollenkaan sitä ihaninta aikaa vuodesta, mutta en anna sen droppaa mun tunnelmaa. Kirjoitin siis listan. Kirjoitin siihen sellaisia asioita, joita haluan tänä syksynä tehdä. Sellaisia, joista tulee kiva olo ja jotka auttavat jaksamaan tämän märän ja pimeän vuodenajan läpi. Mennäänpäs itse asiaan:

Käy kasvohoidossa. Tästä se syksy oikeastaan alkoikin, mutta mielelläni kävisin vielä toisenkin kerran tässä syksyn aikana.

Lahjoita vaatteita hyväntekeväisyyteen. Niin paljon on taas kertynyt käyttämättä jääneitä vaatteita vierahuoneen kaappiin, että niitä on pakko pian heivata sieltä pois. Etenkin Neelalle pieneksi jääneitä vaatteita kertyy niin tiheään tahtiin, että välillä on laitettava kiertoon. Aimélla olikin jo paikka valmiina, nimittäin Kongon matkallaan hän tapasi perhetutun, jolla on oma hyväntekeväisyysyritys. Sitä kautta vaatteet menevät oikeasti sinne minne niitä tarvitaan ja jossa niitä arvostetaan.

Ulkoile. Raikas ilma tekee aina hyvää.

Lue kirja. Kokonaan. Yksi kirja on hyvällä mallilla, joten uskoisin saavani sen loppuun asti syksyn aikana.

Leivo jotain omenoista. Yksi resepti on jo laitettu ylös ja on pakko kokeilla.

Ota joulukorttikuvat. Nämä on hyvä ottaa hyvissä ajoin. Koko prosessi kuvien otosta sinne postilaatikkoon on aika hidas. Kysyin Aiméltä mahtaako hänellä olle toivetta tämän vuoden kuvan suhteen ja olinkin hieman yllättynyt, että sellainen hänellä todella oli!

Pidä pyjamapäivä. Helppo! Ainakin pari sunnuntaita on jätettävä kalenteriin tyhjäksi. 

Juo kuppi teetä tekemättä samalla mitään muuta. Sitä on välillä hyvä tehdä yhtä asiaa kerralla. Mindfullness ja silleen! 

Katso elokuva. Mikäli sinulla on ehdottaa Netflixin tarjonnasta jotain todella hyvää elokuvaa, niin kerrohan ihmeessä. Minun leffaseura Aimé ei oikein lämpiä nuille Hollywoodin romanttisille komedioille, niin miellään jotain syvällisempää.

Hanki joululahjoja. Ettei jäisi taas viime tinkaan.

Polta kynttilöitä. Jos polttaisi ne, mitä on jäänyt viime talvelta, eikä hankkisi yhtään ainoaa uutta.

Maalaa. Aloitin uuden harrastuksen ja vitsit, että se on mukavaa.

Vietä laatuaikaa suomityttöjen kanssa. Aloittaen tänä viikonloppuna saapuvan Nooran kanssa ja jatkaen sitten ensi kuussa tulevien Ainon ja Saanan kanssa. Oi en malta odottaa!

Tilaa pizza. Aina ei tarvitse jaksaa tehdä ruokaa itse.

Oletko sinä kirjoittanut bucket listan tälle syksylle vai muistaako siitä ottaa kaikki irti ihan ilmankin?

puheenaiheet hopsoa
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *