Helppo ja herkullinen linssi-bataattivuoka

linssibataattivuoka.JPG1.JPG

Tämä ohje on minun tietämykseni perusteella vegaani ja gluteeniton, sillä se ei sisällä maitoa, munia, lihaa tai pastalevyjä. Tämä ei vaadi erityisiä kokkaustaitoja, mutta hieman aikaa se vaatii, kuten lasagne aina. Ohjetta ei ole pakko noudattaa pilkuntarkasti, sillä tuskin kaikilla sattuu olemaan samanlainen varasto ruokaa keittiössä, mutta tässä hieman inspiraatiota, miten minä sen tein. Kastikkeeseen voi helposti ”piilottaa” jääkaapissa lojuneet kasvikset, kuten paprikaa, kesäkurpitsaa, tomaattia tai munakoisoa, vaikka niitä ei ohjeessa mainitakaan.

”Juustokastike”

0.5 dl cashew pähkinöitä

vettä

cyanne pippuria

suolaa

mustapippuria

valkopippuria

sinappia

valkosipulijauhetta

0.5 dl ravintohiivahiutaleita

1 rkl maissitärkkelystä

1 dl mantelimaitoa

Juustokastikkeen valmistus: Liota cashew-pähkinöitä kylmässä vedessä yön yli tai lasagnen kastikkeen teon ajan. Lisää loput aineet ja surauta tasaiseksi kastikkeeksi blenderillä tai sauvasekoittimella

 

Linssikastike:

1 sipuli

puolikas purjo

1 pieni kevätsipulitanko 

1 rkl kookosöljyä

1 dl vettä

2 porkkanaa

puoli pakettia sieniä

1-2 dl linssejä

1 tlk tomaattimurskaa

1tkl vettä

1 kasvisliemikuutio

mustapippuria

oreganoa

paprikamaustetta

suolaa maun mukaan

loraus siirappia

pari kourallista pinaattia

Lisäksi tarvitset:

4-5 bataattia viipaloituna n. puolen sentin viipaleiksi

vegaani lasagne1.jpg

Kastikkeen valmistus:

1. Paista pannulla öljyssä pieneksi pilkotut sipulit ja purjo.

2. Lisää vettä ja paista, kunnes vesi on lähes kokonaan haihtunut

3. Lisää raastetut porkkanat ja anna muhia hetki

4. Lisää pilkotut sienet

vegaani lasagne3.jpg

5. Lisää huuhdotut linssit

6. Lisää tomaattisose, tölkillinen vettä ja mausteet. Anna muhia, kunnes linssit ovat pehmentyneet jonkin verran

7. Lisää pinaatti

8. Anna muhia, kunnes pinaatti on pehmentynyt ja kutistunut

vegaani lasagne5.jpg

9-10. Kokoa lasagne lisäämällä leivinpaperilla vuorattuun vuokaan ensin kastiketta, sitten bataalevyt ja lopuksi ”juustokastiketta”. Toista pari kertaa ja ripottele pinnalle vielä ravintohiivahiutaleita. 

11. Paista uunissa 200 C asteessa n. 30-40min tai kunnes bataatit ovat pehmeitä ja pinta saanut hieman väriä. 

12. Anna hetki hengähtää ja tarjoile. Vuoka on hyvää myös seuraavana päivänä lämmitettynä mikrossa. 

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *