Irlannissa on helppo elää ekologisesti

Asunnon sisälämpötila on helppo pitää viileänä, sillä se pysyy kutakuinkin samana ulkoilman kanssa, mikä täällä Irlannissa on yleensä se +15. Lämmityskulut ovat niin pilviä hipovia, että mietitään tarkkaan ne autuaat hetket, kun pidetään lämmitystä päällä. Vetävät ikkunat pitävät kuitenkin huolen siitä, ettei pääse hiki nousemaan pintaan. 

Auton ostaminen ei ole ollenkaan kallista, mutta vakuutukset sen sijaan ovat. On siis jo rahallisestikin kannattavampaa matkustaa bussilla oman auton sijaan. 

Bussia edullisempi ja vihreämpi vaihtoehto on oma pyörä, jolla pääsee hyvin todennäköisesti nopeampaa perille, kuin paikallisella bussilla. 

sateenkaari.jpg

Lämpimät suihkuhetket on helppo pitää lyhyinä, sillä tankillinen lämmitettyä vettä riittää juuri sen verran, kuin siellä tankissa on tilaa, eli juuri mukavasti sen puolentoista ihmisen suihkun. 

Kaupoista saa mukaan ainoastaan paperisia kasseja, jotka hajoavat sateessa. On siis fiksumpaa ottaa oma kauppakassi mukaan, jos haluaa ostokset perille asti myös sadesäällä. Ruokakaupoista saa kyllä muovipusseja, mutta niitä on helppo vältellä kalliin hintansa vuoksi. 

Säilytystilojen rajallisuus pistää miettimään tavaroiden säilytyspaikkaa ja loppusijoituskohdetta jo ostaessa. Emme esimerkiksi hankkineet jouluksi isoa muovikuusta, sillä ei se olisi mahtunut minkään ovien taakse piiloon joulun jälkeen. Suomessa oli helppo tuudittautua ajatukseen, että ”kyllä joku tästä jotain maksaa, kun vien kirpparille myyntiin”. 

pyöräreitti.jpg

Roskapönttöjä on meidän pihalla kolme: bio, kierrätys ja sekajäte. Sekajätteen tyhjennys maksaa n. kympin ja kahden muun tyhjennys n. euron. Eli mitä enempi kierrättää, sitä edullisemmin pääsee roskistaan eroon. Toki mitä vähempi ostaa yhtään mitään pakkauksissa, sitä vähempi jätettä ylipäätään. 

Irlannin vesijohtovesi on juotavaa. Meillä on kotona käytössä filtterikannu, josta veden juomme. On siis helppoa olla raahaamatta kaupasta juomavettä muovipulloissa. 

kukkamekossaa.jpg

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *