Joko siitä saa puhua?

Joulusta nimittäin. Myönnän olevani vimpan päälle jouluihminen. Jokaisen joulun tähän asti olen viettänyt perheeni kanssa Suomessa, samalla kaavalla ja samaa ruokaa syöden. Niin ihana kuin se olisikin viettää tämäkin joulu samaan tyyliin kuin aina ennenkin, tulee tämän vuoden joulu olemaan aika erilainen. 

Joulu vietetään täällä Dublinissa meidän pienen perheen kesken, Aimén ja Neelan kanssa. Nyt on aika alkaa luoda omia perinteitä. Aimé mainitsi haluavansa aidon kuusen. Minulla se oli heti ruoka mielessä. Jouluna haluaisin syödä monia eri sortimentteja salaatteja, leipää ja kalaa. Jälkiruoaksi voisin kuvitella leipovani jouluisen kakun. 

Tuttuun tapaan suunnittelu alkoi massiivisen listan laatimisella. Listasta löytyy tietysti kategoriat korteille, lahjoille, kalenterille, siivoukselle ja ruoalle. Jokaisen kohdan merkitsin pienellä symbolilla sen mukaan, missä kuussa se olisi tehtävä. Näin homma pysyy hallinnassa, eikä pää ole täynnä pitkää listaa tekemättömiä juttuja. En kai ole ainoa, kuka saa nautintoa siitä, että saa merkata työn tehdyksi kohta kerrallaan. En myönnä ottavani stressiä asiasta, mutta ainakin minun joulun odotus sujuu rattoisammin tähän tyyliin. 

20161010_130857new.jpg

Löysin täältä blogimaailmasta ihanan idean parin joulukalenterille. Perinteisen suklaa- tai kuvakalenterin sijaan meillä on tänä vuonna pienien lahjojen kalenteri, johon me molemmat paketoimme toisillemme 12 pientä lahjaa. Näin kumpikin saa avata 12 lahjaa joka toinen päivä ja välipäivinä jänskätä, mitä se toinen siitä itse antamasta lahjasta tykkää. Aimén voisin ajatella tykkäävän lämpösukista, suklaasta ja suihkugeelistä. Joku päivä siellä voisi olla vaikka lupaus aamiaisen valmistuksesta tai päähieronnasta. Lahjat paketoidaan, merkataan numeroilla ja laitetaan jonkinlaiseen kulhoon tai laatikkoon. 

Lista vaikuttaa suuren suurelta, ja jokainen kohta siitä tarkoittaa paljon aikaan. Voisin kuvitella kuitenkin joustavani ainakin tuosta siivous osiosta, sillä sen kirjoittaminen oli kivempaa kuin sen toteuttaminen tulee ikinä olemaan. 

Palataan näihin jouluasioihin vielä myöhemmin ja katsotaan miten projekti edistyy 🙂

 

 

puheenaiheet hopsoa
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *