Jouluhöpötyksiä / joulukuusi

IMG_0335new.JPG

IMG_0336new.JPG

Meillä on joulukuusi. Se on aivan pieni. Ikeasta hankimme sen viime vuonna. Penneysiltä löysin siihen pienet pallot ja valot parilla eurolla. Oikeastaan tuo kuusi on ainoa joulukoristeemme, mutta niin mukavasti se on tuonut tunnelmaa läsnäolollaan. Ei vie paljoa tilaa vuoden muina päivinä, sillä niin pieni se on. Ei sillä, että meillä mitään varastoa joulukoristeille olisikaan. 

Kun olin pieni ja asuimme Keski-Pohjanmaalla, haimme kuusen itse metsästä. Siellä rämmimme umpihangessa ravistellen kuusista lumia pois ja sitten hakattiin sopiva kuusi mukaan. Se oli kaunis, sillä olimmehan itse sen koristelleet sen niillä vanhasta leivänpaahdinlaatikossa säilytettävillä palloilla ja nauhoilla. Takkaa lämmitettiin niin kovasti, että kuusesta tippui paljon neulasia päivittäin. Viimeistään loppiaisena oltiin helpottuneita, että tuo sotkeva tönö saatiin vietyä ulos.

Minusta aidot kuuset ovat kauniita, mutta minusta ne pääsevät parhaiten oikeuksiinsa pihalla. Siellä ne saavat kasvaa ja olla seuraavana vuonna entistä näyttävempiä.

 

 

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *