Kansainvälisiä vieraita

 

Lauantaina saimme taas ystäviä kylään. Oli kongolaista, filippiiniläistä, burundilaista, burundilais-filippiiniläistä, belgialais-kongolaista ja belgialais-kongolais-brasilialaista. Kaiken huomion vei tietysti ihastuttava burundilais-filippiiniläinen vauva. Vähän yli kuukauden ikäinen vauva ei ainakaan vielä vierastanut yhtään, vaikka hän monen eri värisen tyypin sylissä istuikin. 

IMG_8757uus.jpg

Olimme luvanneet hoitaa ruokapuolen, johon haastetta toivat yksi vegaani ja yksi keliaakikko. Myöhemmin tuli ilmi vanilja-allergiakin, mutta onneksi vain puheissa, ei allergiareaktioiden muodossa. Aimé oli saanut päähänpiston valmistaa LEHMÄN KIELTÄ. Ihanaa… Vegaanille teimme kasviriisiwokkia, bataattiranskiksia ja quacamolea. Jälkkäriksi tein hedelmätikkuja ja popcorn muffinsseja. Muffinssit eivät toki olleet vegaaneja saati gluteenittomia, mutta kaikkia ei voi miellyttää. Tärkeintä, että jokaiselle oli jotakin ja vieraat lähtivät kylläisinä. 

IMG_8739uus.jpg

Omat ennakkoluulot lehmän kieltä kohtaan olivat todella epäileväiset ja kylmiä väreitä aiheuttavia. Valmistusprosessi oli todella pitkä, kielen vaatiessa jopa kuuden tunnin keittämistä. Onneksi minun ei tarvinut osallistua kielenkeittopuuhiin, vaan sain keskittyä nätimpiin kokkaushommiin. Vieraille tuntui kastike maistuvan, eikä kukaan näyttänyt olevan moksiskaan kuulleesaan sen olevan kieltä. Maistoin itsekin pienen palan. Se oli tosi pehmeää ja aivan lihan makuista, mutta tämä hienohelma ei saattanut syödä sitä yhtään enempää. 

IMG_8761uus.jpg

Oli todella mielenkiintoista kuunnella tarinoita Afrikasta. Enpä tiennyt, että Kongossa voi jo maksaa ostokset matkapuhelimen avulla ja että burundilaiset pukeutuvat ja tanssivat kuten Intialaiset, tai toisin päin. Ei olla saatu selvyyttä siitä, kuka tanssi ensimmäisenä. Se tuli selväksi, että median antama kuva Afrikasta on aivan toisenlainen kuin todellisuus. Todellisuus on kuulemma paljon kauniimpi.  Netflixin Africa-dokumenttisarjaa seuratessa voin todella yhtyä edelliseen. Onhan se nähtävä omin silmin vielä joku päivä!

IMG_8728uus.jpgPopcorn muffinssit ovat tehty Kinuskikissan ohjetta mukaillen. Popcornien ja suklaan yhdistelmä on ihan mieletön!

Oli kyllä rento ja mukava ilta hyvässä seurassa. 

Siellä sitä kielikastiketta olisi vielä jääkaapissa. Toivottavasti se päätyy jonkun muun kuin minun eväsrasiaan huomenna. 

suhteet ystavat-ja-perhe ruoka-ja-juoma lapset
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *