Kiropraktikon apu raskausajan selkävaivoihin

IMG_9647uus.jpg

IMG_9648uus.jpg

IMG_9649uus.jpg

Corkin baby marketeilla oli paikalla kiropraktikko. Hänen pisteellään sai tutkituttaa oman selkärangan aivan ilmaiseksi. Toki se oli vain sellainen pikainen taputtelu ja tunnustelu, mutta se nainen pääsi heti ongelman ytimeen.

Olen jo alkuraskaudesta asti kärsinyt keskiselän kivuista. Se alkaa yleensä puolen päivän aikaan ja pahenee loppupäivää kohti. Yleensä kipu pahenee istuessa. Se on sellainen pistävä/vihlova kipu selkärangan oikealla puolella. Hieronta saattaa auttaa, mutta vain hetkellisesti. Seisominen ja kävely eivät tuota mitään ongelmaa. Töissä olen istunut selkä suorassa, nojaamatta työtuolin selkänojaan ollenkaan. 

Tämä kiropraktikko tunnusteli, että minulla on selkärangan nikamat vinossa, mikä aiheuttaa lihakseen särkyä. Nämä nikamat on siis saatava kohdilleen mikäli meinaan vielä istua lopunkin raskausajan toimistotyössä. 

Ensimäisellä käynnillä kartoitettiin tilanne, tunnusteltiin nikamia sekä vähän napsuteltiin niitä jo paikoilleen. Yllätyksekseni käynti oli täysin kivuton ja miellyttävä. Olin nimittäin kuvitellut vääntelyä, ruksauttelua ja painelua. Kovin oli hienovaraista. Hänellä oli sellainen pyssyn näköinen vekotin, jossa on sellainen ”nakuttava” pää. Ikään kuin katupora minikoossa. Sillä sitten nakuteltiin luita paikoilleen muutamasta eri kohtaa.

Kuten kuvitella saattaa, ei se ensimmäinen käynti ihmeitä tehnyt (odotukset olivat korkealla), vaan oli varattava uusi aika, jolloin koputellaan taas luita paikoilleen. Jotkut onnekkaat pääsevät kivuistaan jo ensimmäisen hoitokerran jälkeen. Minun lihakseni taivat muistaa liian hyvin sen ”väärän” asennon, jolloin hoitokertoja tarvitaan useampi. Budjettini toki toivoisi, ettei hoitokertoja tarvitsisi liian monia.

Näin kahdeksan käynnin  jälkeen (ja muutaman satasen köyhempänä) selkäkivut ovat kadonneet lähes kokonaan. Vielä silloin tällöin tuntuu hieman orastavaa kipua selän alueella, mutta alkutilaanteeseen verrattuna tämä on huomattavasti miellyttävämpää. Enää ei tee mieli lähteä töistä kesken päivän itkien kipua ja tuskaista oloa.

Vaikkakin 50 euron kertahinnoilla kiropraktikolla käynnit tuntuvat budjetissa, mutta koska se on selvästi auttanut, olen todella tyytyväinen asiakas. Mietin sitä tuskaa ja kipua joka olisi vain pahentunut ajan myötä, mikäli apua ei olisi löytynyt. Voin kuvitella, että neuvolan tädit ja lääkärit olisivat vain kertoneet kuinka selkäkivut kuuluvat raskauteen ja ehdottaneet hieronnassa käyntiä.

Vaikka mitään vaivoja ja kipuja ei olisikaan raskauden aikana, on silti hyvä käydä kiropraktikolla loppuraskauden aikaan, ihan vain tarkistuttamassa liikkuvuus ja elastisuus nikamissa, jolloin synnytyskin helpottuu.

 

 

 

 

hyvinvointi hyva-olo raskaus-ja-synnytys
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *