Kuinka kävi 30 ennen 30 -listan

Laadin vuosi sitten itselleni tällaisen puuhailulistan viimeiseksi vuodeksi kakskytjotain-vuotiaana. Listaan oli laadittu sellaisia mukavia asioita, joita oli suunnitteilla joka tapauksessa ja jotka olivat täysin toteutettavissa. Listan vuoksi sain itseäni liikkeelle enempi kuin ilman sitä, joten tällainen lista voisi olla kiva laatia myös seuraavaksi vuodeksi. 31 ennen 31 tai sitten uusi tuttavuus 101 before 1001?

Katsotaan kuin kävi (x onnistuneissa):

x Lue 30 kirjaa: Suurimman osan kirjoista kuuntelin, sillä lukemiseen ei tahdo minulla riittää kestävyys alkuunkaan. Harmikseni tajusin vasta viimeisen kuukauden aikana, että lukunopeutta voi säätää ja sehän vauhditti projektia hurjasti. Tässä lista kirjoista pisteytysten kanssa, mikäli tarvitset inspiraatiota näihin kotoiluaikoihin.

x Käy Afternoon tea:lla: Me vietettiin minun viime vuoden syntymäpäiviä kakkujen ja teen äärellä Queen of Tarts -kahvilassa. Perinteisen afternoon tea:n sijaan päädyimme DIY versioon ja valikoimme listalta ihanimman kuuloiset kakut, jotka jaoimme kolmen kesken. Erittäin toimiva konsepti!

Aja autoa Irlannissa: En ajanut autoa Irlannissa vielä tänäkään vuonna. Liekö koskaan, sillä 1. paikalliset kuskit on hulluja  ja ne tuijottaa puhelimiaan liikenteessä 2. Vuokraamo on keskustassa ja prosessi vaikuttaa hankalalta 3. Pelottaa liikaa. 

x Vie Neela katsomaan kaloja: Me päädyttiin käymään jopa kolmessa eri akvaariossa vuoden sisään: 1. Sea life, Bray, Irlanti 2. Galway Atlantaquaria, National Aquarium of Ireland, Galway, Irlanti 3.Poema del Mar Aquarium, Las Palmas, Gran Canaria. Näistä paras oli ehdottomasti tuo kolmas. Vasta valmistunut, valtava, rakennus oli ihan mieletön. Sieltä alla oleva kuva

Käy hierojalla: En käynyt. 

x Vieraile kymmenessä galleriassa: Kymmenessä en ehtinyt käydä, mutta seitsemässä kyllä. Hyväksyn suorituksen. Kuka edes päätti, että niitä pitää olla kymmenen? Se on ihan todella monta. Näissä seitsemässä kävin: 1. National gallery of Ireland, Dublin, Irlanti 2. Crawford art gallery, Cork, Irlanti 3. Hugh lane Dublin city gallery, Irlanti 4. IMMA modern art, Dublin, Irlanti 5. Museum of art, Nantes, Ranska 6. Taidekauppa Berliinissä 7. East side gallery, Berliini, Saksa. Erityismaininta ja kiitos ystävälleni Emelielle, joka jaksoi kiertää neljässä galleriassa kanssani, vaikkei hänellä ollutkaan mitään listaa, jota suorittaa.

Valkaise hampaat: En pystynyt tilaamaan Irlantiin aiemmin käyttämiäni valkaisuteippejä, eikä asia ollut lopulta niin tärkeä, että olisin viitsinyt nähdä sen enempää vaivaa sen eteen, joten jäi välistä valkaisuhommat. 

x Ota Neelan 3-vuotiskuvat: Kuvat otettu!

x Valmista vegaaniset tarjoiltavat kutsuille tai illalliselle: Syksyllä kokkasin ystäville Pick up limes -blogin ohjeella ihan super hyvää keittoa, joka löytyy nimellä Thai Red Curry Noodle Soup with Crispy Tofu sekä jälkiruoaksi sacherkakkua Chocochilin blogista löytyvällä ohjeella. 

x Vie Neela elokuviin: Kävimme Neelan kanssa pariinkiin otteeseen elokuvissa vuoden aikana. 

x Käy kampaajalla: Uskaltauduin meidän kylän kampaamoon jopa kolmeen otteeseen vuoden aikana ja lopputulos oli joka kerralla vallan mainio. Aivan turhaan olin vitkutellut asiaa. Palvelu oli vähän hassua, kun yhden asiakkaan tukkaa laittaa joku vähintään viisi kampaajaa eri vaiheissa, mutta hyvin se meni onneksi. 

x Käy vegeravintolassa: Useammassakin paikassa kävin ja iloinen yllätys oli tämä Vedang burger Berliinissä. 

x Tilaa valokuvia ja kuvakirjat: Valokuvakirjan sain tehtyä Neelan kolmannesta vuodesta ja se saapui postissa reilu viikko sitten. Työläs ja aikaavievä projekti se on, mutta todellakin vaivan arvoinen. Seuraavankin sain jo aloitettua ja toivon mukaan saan sen tilattua heti, kun 4-vuotissynttärit on vietetty. 

x Käy edes kerran terapiassa: Kävin juurikin sen kerran  ja siitä oli tosi paljon hyötyä ja voin suositella terapiassa käyntiä ihan kaikille mihin elämäntilanteeseen tahansa. 

Järjestä ikimuistoiset treffit: En ymmärrä miten tässä kävi niin, että asetin riman niin korkealle, etten päässyt siitä enää yli. Kävimme toki treffeillä, mutta jotenkin siinä kävi taas niin, että Aimé suunnitteli niistä kaikki. En aio kuitenkaan lannistua, vaan siirrän tämän kohdan seuraavaan listaan ja seuraavalla Suomen reissulla järkkään meille jotain kivaa tekemistä sitten. 

x Juhli häissä: Saimme yllättävän kutsun syyshäihin täällä Dublinissa, jonne todellakin mentiin. 

x Maalaa viisi taulua: Viisi taulua maalattu, ei vähempää eikä enempää. 

x Matkusta perhelomalle jonnekin lämpimään: Matkustimme Nantesiin ystäväperheen luokse syksyllä sekä jo perinteeksi muodostuneelle Kanarian lomalle joulukuussa. Kuva Kanarialta.

x Käy sellaisessa Irlannin turistikohteessa, jossa et ole vielä käynyt: Kuvassa: Avoca, Butler’s suklaatehdas, Corkin yliopiston alue sekä Portmarnock beach. Toki ne kolme galleriaakin voi laskea turistipaikoiksi. Kävin myös Galwayssa ensimmäistä kertaa ikinä. 

Hanki kirjastokortti: Tälle ei taida sittenkään olla tarvetta, kun tulee niin harvoin käytyä kirjastossa. Olin ajatellut tehdä siitä tradition Neelan kanssa, mutta lähimmän kirjaston aukiolojat eivät oikein kohdanneet meidän arjen aikataulujen kanssa.

x Käy kasvohoidossa: Kasvohoidossa käyminen on yksi parhaista aineettomista asioista, johon voi rahaa laittaa. Se on niin reuntouttavaa ja mukavaa siinä vain makoilla tekemättä mitään ja vähän torkahtaakin liplatusmusiikin soidessa taustalla. 

x Hanki uusi passi: Harmikseni jouduin luopumaan edellisestä passista, jossa oli kaikkien aikojen onnistunein passikuvani. Uusi hankittu, ankeammalla kuvalla… 

Hanki EU sairasvakuutuskortti: Voi että. Todella yritin tätä, mutta viitsimiseni loppui kesken prosessin. Olin valmistautunut kaiken maailman paperein toimistoon, jossa täytin tarvittavan paperilappusen ja tarjosin niitä ”proof of address” -lippulappusia työntekijälle siellä, joka oli vain että ”no no, it’s grand like this”, eikä hän katsonutkaan niitä papereita. Viikko myöhemmin saapui kirje, jossa kerrottiin, että nämä paperit puuttuivat hakemuksestani ja lisäksi he olivat vääntäneet sukunimenikin väärin kirjeen alkuun. Sekin pyydettiin vahvistamaan, mutta itse kirjekuoreen se oli onnistuttu kirjoittamaan kuitenkin täysin oikein. En yhtään ala. 

Käy piknikillä kasvitieteellisellä puutarhalla: Siitä lähtien kun kolme vuotta sitten kävimme siellä ensimmäistä kertaa, ajattelimme, että mennään pian uudestaan, kun oli niin kiva paikka. Ei olla vieläkään käyty. 

x Tee reissu ystävän kanssa: Me käytiin Emelien kanssa Irinan luona Corkissa yksi yö ja nyt helmikuussa oltiin Ainon ja Saanan kanssa Berliinissä. Molemmat aivan huikeita retkiä!

x Käy konsertissa: Käytiin tyttöjen kanssa  St Patrickin katedraalissa Candle light konsertissa sekä nyt ystävänpäivän aikaan Aimén kanssa kahden viulistiveljeksen konsertissa National concert hall:ssa. Tekee hyvää sellainen sataprosenttinen livemusiikin kuuntelu, etenkin kun soittajista näkee, että he tekevät juuri sitä mitä eniten haluavat tehdä. 

x Kasvata jotain vihreää siemenestä: Tästäkin kreditit Emelielle, joka toi minulle tällaisen soman pienen tölkin, jonne nätisti peiteltiin siemenet, kasteltiin ja odoteltiin kasvustoa. Yllätyin, kuinka viihdyttävää tämä olikaan, vaikkei tämä ihan kukkaseksi asti ehtinytkään päästä. Onneksi tarkoitus olikin kasvattaa jotain vihreää. 

x Ui meressä: En ollut vuosikausiin uinut meressä ja vitsi miten siistiä se oli, kun sinne viimein uskalsin meidän Kanarian lomalla. 

x Paranna maailmaa vähän (ekoteko tai hyväntekeväisyys):  Mitään erityistä yhtä tekoa en oikein osaa tähän laskea, mutta muutaman pienen jutun voisin mainita, jotka hyväksyttäköön tähän kohtaan: 1. Luin kaikki ne 30 kirjaa diginä, enkä ostanut itselleni 2. Käytin rahaa enempi kokemuksiin kuin tavaraan 3. Pyöräilin työmatkat 4. Vähentäessäni tavaran määrää, lahjoitin kaiken käyttökelpoisen hyväntekeväisyyskirpparille 5. En heittänyt roskia luontoon 6. Jatkoin kierrätyspoliisina olemista meidän taloudessa.

x Juhlista 30-vuotissyntymäpäivää: Tarkoitus oli juhlistaa synttäreitä, mutta reissu peruuntui/siirtyi kotoilupakon vuoksi ja juhlinnat suoritetaan tässä kotosalla. Aikomuksena on leipoa jonkilainen kakku, pestä tukka ja pukeutua päivävaatteisiin, ehkä jopa mekkoon. 

23 / 30 

Yllättävää miten moni kohta onnistui! Tämä oli ihan tosi hauska pikku projekti vuoden ajaksi ja tämä tyhjyys täytyy ehdottomasti täyttää uudella listalla. Olisiko se sitten se 31 ennen 31 vai 101 ennen 1001? Suosittele minulle asioita, joita listalle voisi lisätä 🙂 

hyvinvointi ajattelin-tanaan oma-elama
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *