Luumuhässäkkä pannulla

Meidän hedelmäkorissa oli aivan liikaa luumuja siihen nähden, kuinka paljon niitä ehtii kaksi ihmistä syödä. Näin kristallipallossani mätääntyneitä hedelmiä hyppäämässä biojäteastiaan. Jotain täytyi tehdä! Niinpä googlettelin hieman luumureseptejä ja näin jossain mainittavan luumut ja paistinpannun samassa lauseessa. 

Näin syksyllä on mukava syödä lämpimiä hedelmiä, mahdollisesti pienellä hyppysellisellä kanelia. 

luumuja pannulla.jpg

Lämpimään luumuhässäkkään tarvitset:

6-10 luumua

(1 omena halutessasi)

voita paistamiseen

kanelia

vaniljasokeria

tummaa sokeria/hunajaa makeuttamiseen

kaurahiutaleita

Näin se tehdään:

  • Pilko niin monta luumua kuin hedelmäkori antaa myöden. Sellaisia lohkoja vaikka.
  • Voit myös pilkkoa mukaan omenaa, jos haluat
  • Sulata vähän voita pannulla ja heitä siihen sitten ne hedelmät
  • Lisää kanelia, vaniljasokeria ja halutessasi hunajaa tai jotain tummaa sokeria. Jokainen lisätköön näitä omantunnon ja makunsa mukaan.
  • Paista pannulla, mieluiten miedolla kuin tulikuumalla lämmöllä, niin kauan kunnes hedelmät ovat pehmenneet
  • Tarjoile esimerkiksi jäätelön, pannarin, puuron, jogurtin tai myslin kaverina

koti ruoka-ja-juoma