Meidän Ring of Kerry /osa 1 / Dublin-Killarney

Saimme Neelan kanssa seuraa tänne Dubliniin siksi aikaa kun Aimé seikkailee synnyinseuduillaan Kongossa. Isoveljeni Henkka ja hänen tyttöystävänsä Iida saapuivat reilu viikko sitten meille, ja muutaman Dublinissa vietetyn päivän jälkeen suuntasimme nokkamme kohti Irlannin eteläosaa Kerryn kreivikuntaa. Sinne, missä Irlannin upeimmat maisemat ovat. 

Ring of Kerryksi kutsutaan maisemakierrosta, joka tuolla aivan Irlannin lounaisrannikolla sijaitsee. Kaikki kunnia matkan järjestämisestä menee Henkalle ja Iidalle, jotka olivat hoitaneet koko suunnittelun yöpaikoista auton vuokraukseen Suomesta käsin etukäteen. Itsehän kannoin lusikkaani soppaan sen verran, että ehdotin erästä lounaspaikkaa, joka paikalle saapuessamme osoittautui sulkeutuneeksi jo aikapäivää sitten. 

Muutamakin työkaverini oli tämän reitin huristellut menemään ja kehui kovasti, että on ehdottomasti näkemisen arvoinen paikka. Sinnehän me sitten lähdettiin, minä, Henkka, Iida ja pikku-Neela.

Kolme päivää tähän reissuun varattiin. Ajoimme ensimmäisenä päivänä Dublinista Killarneyn kylään, seuraavana Killarneysta Watervilleen, josta viimeisenä Cliffs of Kerryn kautta Dubliniin. Paljon hienoja paikkoja ehdimme nähdä ilman liekkejä persuksissa ja niin, että yhden taaperon ja kolmen aikuisen tarpeet kohtasivat todellisuuden.

IMG_3231new.JPG

Lähdimme matkaan maanantaina, kunhan olimme saaneet vuokra-auton pakattua ja vatsamme täysiksi. Ensimmäiseksi yöksi oli meille varattu yöpaikka Killarneyn kylästä, jonne oli ajomatkaa Dublinista reilut kolme tuntia. Kerran pysähdyimme matkan varrella vessa-asioille huoltsikalle. En ollut aiemmin tiennyt, että huoltoaseman pihoilla on itsepalvelupesula. Siellä niin oli kolme pesukonetta rivissä, pihalla. Vähän kummallista, mutta tarkemmin kun ajattelee, niin onhan pesuloissa aina vähän huono sisäilma. Että sillä tavalla aivan kätevä.

IMG_3242new.JPG

Saavuimme hyvissä ajoin Killarneyn kylään, jotta ehdimme vähän hengähtää hotellihuoneessa ja lähteä sitten sapuskailemaan kylille. Old Weir lodge oli sen yöpaikan nimi ja olipahan vain ihana. Jo aulassa oli sellaista kodikasta takkahuonemeininkiä peuran päineen kaikkineen. En nyt tarkoita, että se peuran pää olisi millään tavalla ihana, kodikas tai muutenkaan hyvä juttu siellä, mutta yleisesti ottaen tunnelma oli saapuessamme lämmin ja mukava. 

IMG_3264new.JPG

Killarneyn kyliltä olisi saanut heppakuljetuksenkin, mutta omatkin jalkamme kantoivat sen verran hyvin, ettei siihen tarvinut turvautua. Old weir lodge on sen verran lähellä keskustaa, että sinne käveli aivan mielellään monen tunnin automatkan päätteeksi. 

Killarney.JPG

Keskustan koko yllätti meidät kaikki, sillä se oli suurempi kuin oletimme. Paljon kahviloita, pieniä putiikkeja ja pubeja oli värikkäänä rivinä siellä tarjolla. 

Killarney1.JPG

Saimme vatsamme taas täyteen aika perinteisessä irkkulounaspaikassa, jossa ruoka oli maukasta ja koko aterioinnin ajan super kuumaa. Tuntui olevat koko reissun jatkuva ”ongelma” tämä tulikuuma ruoka tulikuumissa astioissa.

IMG_3297new.JPG

Kaikki me nukuimme yömme oikein mukavasti. Neelakin taisi herätä vain kerran ja sekin tapahtui aika huomaamatta. 

Aamiainen, se kaikkien hotelliöiden kohokohta voitti meidät kaikki puolelleen. Aamiainen oli katettu kauniisti valoisaan tilaan, jossa kaikki oli itse tehtyä skonsseista kroisantteihin. Lämmintä sai tilata listalta ja kylmät keräillä buffet-tyyppisestä pöydästä itse. Vohvelit vaahterasiirapilla oli mitä mainioin aloitus päivään. Reissupäivä numero kaksi, tiistai, alkoi siis aika kivasti. 

IMG_3306new.JPG

Killarneystä lähdimme kiertämää Ring of Kerrya myötäpäivään, sillä luotettavan lähteemme mukaan turistibussit ajavat sitä vastapäivään, eikä niiden perässä ole kiva kenenkään körötellä. Alle viiden minuutin ajomatkan päässä sijaitsi ensimmäinen näköalakohde, Mucross house upeine järvimaisemineen. Sanoisin, että reissun hienoimpia paikkoja oli tämä, katsokaapa näitä kuvia:

IMG_3311new.JPG

IMG_3312new.JPG

IMG_3316new.JPG

IMG_3317new.JPG

IMG_3328new.JPG

IMG_3340new.JPG

Mucross housen luona tsippailimme sen verran, että neiti nukahti kantoreppuun ja saikin nukkua jonkin tovin. Oli kai hotelliaamianen tehnyt tehtävänsä. 

IMG_3349new.JPG

Hän heräsikin sitten seuraavassa kohteessa, jonne ajoimme Mucross houselta alle kymmenen minuuttia. Torc waterfall on tämä upea paikka. Parkkipaikalta kävelimme muutaman sata metriä ja päädyimme tämän upean vesiputeuksen juurelle. Muiden paikallaolleiden tapaan napsimme muutamat kuvat sekä ylätasanteelta, että alatasolta ja jatkoimme matkaamme. 

Olipa aika kätevä muuten, että oli tuo kantoreppu mukana, sillä ei rattaiden kanssa ei olisi päässyt parkkipaikkaa kauemmas, eikä pieni jaksa kävellä vielä kovin pitkää matkaa omin jaloin. Tai siis varmaan jaksaisikin, mutta siinä tapauksessa reissu olisi vaatinut pari lisäpäivää. 

ladys view.JPG

Vesiputouksilta matkasimme hissuksiin upean maiseman äärelle, jota Lady’s view:ksikin kutsutaan. Hieno paikka, jonka äärellä voi myös halutessaan nauttia kahvilassa pientä purtavaa. 

ladys view1.JPG

 

ladys view3.JPG

Lady’s view:ltä jatkoimme matkaamme kohti Watervilleä pysähtyen vielä pariin ihanaan paikkaan, mutta niistä lisää sitten seuraavassa osassa. 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *