MINIMALISMIMAANANTAI / Digitaakan vähentäminen

IMG_1110new.JPG

Se ei vie fyysisesti tilaa kaapeissa, taskussa tai laukussa, mutta se voi silti olla suuri taakka kannettavana. Se taakka voi kasvaa aivan huomaamatta, juuri siitä syystä, ettei sitä konkreettisesti näe koko ajan. 

Oma puhelimeni pyytää jatkuvasti poistamaan tiedostoja, sillä sen muistikapasiteetti alkaa olla ihan finaalissa. Facebook muistuttaa kaverin serkun syntymäpäivästä, Instagram kertoo jonkun lisänneen pitkästä aikaa kuvan ja Pinterest ilmoittelee tauluista, joista saattaisin tykätä tai hyötyä. Kilkatusäänet ovat osa normaalia arkea. Aina on tarkistettava merkkiäänen syy, ja sen hetkinen tekeminen keskeytyy. Läppärikin tulvii kuvia, joita on 10 samanlaista, ovat heilahtaneita tai muuten vain tarpeettomia säilyttää. 

Jäisinköhän jostain tärkeästä paitsi, vaikka en seuraisikaan kaikkia niitä ihmisiä sosiaalisessa mediassa, joita tällä hetkellä seuraan? Mitä muuta sillä ajalla voisi tehdä, joka menee sellaiseen tyhjänpäiväiseen selailuun? Voisinkohan elää omaa elämää sen sijaan, että seuraisin muiden tekevän niin? Jokainen on kuitenkin vastuussa omasta onnellisuudestaan. 

Toki saan paljon inspiraatiota ja loistavia käytännön vinkkejä erilaisten sosiaalisten medioiden ja applikaatioiden avulla, mutta on paljon täyteinformaatiota, joka täytyisi suodattaa niiden oikeasti mielenkiintoisten juttujen ympäriltä. 

On hyvä välillä käydä läpi esimerkiksi alla olevat digitaalista kuormaa lisäävät asiat:

  • sosiaalisten medioiden seurattavien lista
  • sähköpostin saapuneet
  • ladatut tiedostot
  • valokuvat sekä puhelimessa että tietokoneella
  • tekstiviestit
  • yhteystiedot
  • applikaatiot

 

puheenaiheet ajattelin-tanaan
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *