MINIMALISMIMAANANTAI / Mitä antaa ja toivoa lahjaksi?

 

IMG_0336new-1.JPG

 

Kun kaikilla on jo kaikkea ja mitä heillä ei vielä ole, voivat he sen hankkia itsekin. Lahjoja ei pitäisi antaa vain sen vuoksi, että niin nyt vain kuuluu tehdä. Vaikka kuinka kiva onkin antaa ja saada lahjoja, ei sen pitäisi olla stressaavaa, varastoja täyttävää eikä pakkopullaa. Tässä muutama oivallus, jotka saattavat auttaa muita hankkimaan sinulle miellyttäviä lahjoja, sekä sinua hankkimaan muille mieluisia lahjoja, mikäli niitä aiot kuitenkin hankkia. 

Vaikka kuinka hienoa olisikin päättää kaikkien läheisten kanssa, että ”tänä jouluna ei sitten hankita yhtään lahjaa”, ei se vain minun kohdallani onnistu. Olen sen verran perinteisiin pinttynyt ja lapsellinen, että haluan lahjojen kuuluvan jouluumme. Minusta on ihana tehdä lahjaidealistoja ja ilahduttaa läheisiä näin joulun alla. Kuinka tämä ilahduttaminen sitten onnistuu ilman, että kaikkien nurkissa pyörii omituisia tavaroita, joita ei ikinä välttämättä edes tiennyt olevan olemassa?

Mitä antaa lahjaksi läheisille? Mieti henkilöä, ja kysy esimerkiksi seuraavia asioita mielessäsi:

Mitä hän harrastaa, mistä hän pitää ja mitä hän mielellään tekee? 

Onko hänellä tarpeita, mitä on aikonut hankkia lähiaikoina?

Valittaako lihassäryistä, hapsottavista latvoista, kuivasta ihosta? 

Mitä te voisitte tehdä yhdessä?

Millaisia tuotteita hän yleensä käyttää ja kuluttaa?

 

Mitä toivoa lahjaksi itselleni?

Minulla on sellainen vihko täynnä listoja, jossa yhdellä sivulla on ”Loputon ostoslista”, johon listailen mieleen putkahtelevia asioita, joita tarvitsen, haluaisin ja luulen tarvitsevani. Osa on ollut hyviä ideoita kirjoittaessa, mutta tulleet yliviivatuksi myöhemmin. Se, mitä on jäljellä marras-joulukuussa, voisi olla hyvä lahjaidea jouluksi.

Pitäisi käydä hieronnassa, pitäisi käydä kasvohoidossa ja pitäisi käydä kampaajalla. Tulisi varmasti ihan heti mentyä, jos sellaiseen olisi lahjakortti. 

Aloin käymään pilateksessa perjantaisin. (Tai siis kerran kävin, mutta aion mennä toistekin). Rahallinen avustus, mukavat jumppavaatteet tai oma joogamatto tukisivat uutta harrastusta.

Olen jumiutunut tiettyihin kosmetiikkatuotteisiin, onkohan jokin niistä loppumaisillaan?

Pidän kovasti teatterista ja musikaaleista.

Lennän ainakin kerran vuodessa Suomeen ja siellä on kiva kokeilla uusia ravintoloita.

Silloin tällöin maistuu valkoviini ja suklaa.

Rakastan hotelliaamiaisia, brunsseja ja ruokaa ylipäätään.

 

Entäs ne pienet muistamiset? Kun haluat antaa jotain pientä ja edullista, muttet krääsää:

Jotain, jota voi juoda tai syödä:

Teetä, kahvia, suklaata, viiniä, glögiä, leipää, keksejä, toffeeta tai vaikkapa hunajaa. Älä paketoi liian nätiksi, sillä lahjan saaja ei malta sitten ottaa sitä käyttöön. Tarkoitus on kuitenkin antaa sellaista, jota voi käyttää ja joka ei vie tilaa nurkissa.

 

 

 

 

puheenaiheet ajattelin-tanaan
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *