MINIMALISMIMAANANTAI / Mitä, miksi, miten?

Tästä alkaa blogini ihka ensimmäinen postaussarja, jossa kokeilen käytännössä minimalistisen elämäntyylin oppeja.

quote7.jpg

Minimalismi on taiteen muoto, jossa kaikki rönsyily on karsittu pois ja keskitytty olennaiseen. Vähempi on enempi. Vanha suomennus termille on niukismi, jota en ollutkaan aiemmin kuullut, mutta joka kuvaa hyvin minimalismia. 

quote4.jpg

Minimalismia voi toteuttaa myös elämässä. Karsitaan ylimääräinen tavara pois ympäriltä, lopetetaan hamstraus ja keskitytään löytämään onnellisuus itsestä, muista ihmisistä ja kokemuksista. Kun kodin tavarapaljoutta on karsittu, on myöskin siivottavaa vähempi, jolloin aikaa kaikkeen kivempaan on enempi. 

quote8.jpg

Tällaista ajattelumallia haluaisin opetella tänä vuonna ja ehkä myöhemmin elämässä osata jo niin hyvin, että siitä tulisi eräänlainen elämäntapa. Minulle shoppailu on mieluisaa ajanvietettä ja monesti tuleekin lähdettyä tuohon isolle läheiselle ostarille ihan vain huvin vuoksi. Joskus minulla on mukana lista tarvittavista asioista, mutta usein käteeni tarttuu muutakin, jota en ollut aiemmin edes tullut ajatelleeksi. Yleensä se on kuitenkin jotain käytännöllistä, mutta jota ilmankin pärjäisi. Viime aikoina olen ostellut kaikenlaisia säilytykseen liittyviä asioita. Minimalismin mukaan mitä vähempi on tavaraa, sitä vähempi sitä tarvitsee mihinkään organisoida. Eli väärään suuntaan ollaan menty korien ja laatikostojen oston kanssa. 

quote2.jpg

Kovin usein tuntuu siltä, että vaatekaappini pursuaa vaatteita, eikä tee mieli hankkia uusia. Valitettavasti yhtä usein tuntuu, ettei ole mitään päälle puettavaa ja tarvitsee ostaa uutta. Haaveenani olisi ”Capsule wardrope”, eli raa’asti suomennettuna kapselivaatekaappi. Sellainen, jossa olisi juuri tarvittava määrä vaatteita. Sieltä löytyisi aina tilanteeseen sopivaa puettavaa ja vaatteita olisi helppo yhdistellä keskenään elilaisiksi kokonaisuuksiksi. En ole kuitenkaan valmis luopumaan kaikista kuvaan sopimattomista vaatteista vain siksi, että ne olisivat vastoin kapselivaatekaapin sisällön ajatusta, vaan haluan myös käyttää loppuun niitä vaatekappaleita, joita olen joskus päättänyt hankkia. 

Yksi painava syy tälle kokeilulle on se, että meidän asunnossa ei ole yhtään varastotilaa. Liialla kaappitilallakaan ei ole meidän asuntoa täytetty. Näin ollen kaikki omistamamme asiat ovat jatkuvasti näkösällä. Se on häiritsevää ja se aiheuttaa itselläni sellaisen olon, että meillä on jatkuvasti sotkuista. Vähäiset kaapit ja laatikot ovat jatkuvasti täynnä. Varmaan siksi meillä oleilee sellaisia kaatekasoja ja muuta sälää siellä sun täällä. Puhtaiden vaatteiden kaappiin vieminen vaatii tunkemista ja järjestelyä joka kerta. 

quote3.jpg

 

Mikäli tässä kaikessa voi vielä sen kaiken hyvän fiiliksen ja siisteyden lisäksi vielä säästää rahaakin, niin tämän täytyy olla kokeilemisen arvoista.

Nyt tekisi mieli ostaa sellainen Kohti minimalismia -opus, mutta koska nettikin on pullollaan kaikenlaisia vinkkejä, niin aion hyödyntää niitä. Haluaisin jakaa näitä kokeiluja teidän kanssa ja mahdollisuuksien mukaan julkaista aiheesta postaus aina maanantaisin. Tervetuloa mukaan!

Kaikki postauksen kuvat ovat lainattu Pinterestistä, vaikka kuinka kovasti haluaisinkin osata sanoa itse jotain yhtä nasevaa yhdessä lauseessa.

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *