Next level järjestelyä

Olin ottanut alkuvuoden tavoitteeksi vähentää kotoa kaikki ylimääräiset kamat pois ja järkätä kaapit ja laatikotkin.  Minusta järjestäminen on melkeinpä parasta puuhaa mitä kotona voi tehdä. Kun karanteeni alkoi, oli kaikki tavarat jo paikoillaan, joten kehittelin sellaisia seuraavan levelin järjestelyjuttuja itselleni.

Keittiön tasolla olevien laitteiden neljä mustaa johtoa sai Neelan tarravihkosta löytyneet tarrat merkiksi siitä mikä kuuluu mihinkin. Kahvikuppi – kahvinkeitin, Teekannu – vedenkeitin, ”Apple” – mehulinko, ”Spinning wheel” – blenderi.

Sähköpostin saapuneita viestejä oli kertynyt joku reilu 400.

  1. Ensimmäiseksi tein kansion nimeltä LAJITTELE, johon siirsin ihan kaikki sähköpostit.
  2. Sitten tein kullekin lähettäjälle/teemalle oman kansionsa, kuten esim. Online tilaukset, Lennot, Koti, Työt, Päiväkoti, Terveys, Sähkö, Vakuutus ja Pankki.
  3. Tämän jälkeen aloin käymään läpi ”LAJITTELE” -kansion posteja joko poistamalla tai siirtämällä säästämisen arvoiset omiin kansioihin. Lajittelua tein useana päivänä pienissä erissä ja nyt muutama päivä myöhemmin ne on kaikki käyty läpi.

Jotta sähköposti pysyy siistinä, koitan lukea sähköpostia vain sellaisina hetkinä, kun minulla on aikaa lukea, vastata ja lajitella/poistaa uusia viestejä.

Eniten kiksejä on tuottanut tämä kännykän sovellusten värikoodaus.

Neela on kevään aikana kasvanut ulos useista vaatteistaan, eikä uusia ole käyty hankkimassa, joten hänen käyttövaatteensa mahtuvat yhteen lipaston laatikkoon pystyviikattuna. Vasemmalta oikealle: College-paidat ja mekot, lyhythihaiset t-paidat, pitkähihaiset puserot, arkimekot ja haalarit, tyllimekot, shortsit ja housut.

Nyt kun jokainen ateria syödään kotona, ja kaikki astiat tiskataan käsin, laitoin astiakaapin alahyllylle vain päivittäin käytössä olevat astiat, joita sitten pestään käytön jälkeen, eikä oteta aina uutta jokaiselle ruokailulle. Näin kertyy illalle paljon vähemmän tiskattavaa.

Noutoruokapakkauksia otin uudelleen käyttöön pussissa myytäville proteiininlähteille, kuten soijarouheelle ja linsseille. Muutama kuukausi sitten hankin pari tuollaista hyllyn koroketta, jotta matalampia juttuja saa säilöttyä useampaan kerrokseen. Meillä on keittiössä hyvin vähän kaappitilaa, joten kuiva-aineille varattuun kaappiin mahtuu näin ollen vähän enempi kamaa ja hyllyjen korkeutta saa hyödynnettyä paremmin.

Jenkkiläisen järjestelyfirman The home edit:n inspiroimana järjestin Neelan kirjat värijärjestykseen.

Tähän kattilakaappiin olen kohdistanut inhon ja ärsytyksen tuntemuksia jo hyvin pitkään, kunnes löysin toimivan ratkaisun. Oven avaessa, heti käden ulottuvilla on usein käytössä olevat kattilat, leikkuulaudat ja säilytysastiat, kun taas perällä kurotuksen päässä ovat harvemmin käytössä olevat leivontakulhot, sitruspuristin, kakkuvuoka ja tarjoilulautaset. Kaikki litteät asiat, kuten kannet ja leikkuulaudat pysyy pystyssä tuollaisessa leipävuoassa.

Kaikki mahdolliset sähkölaitteet ja -johdot, piuhat ja adapterit keräsin yhteen ja jaoin kolmeen eri laatikkoon: kaikki ei-aktiivisessä käytössä olevat, hiustenlaitto sekä aktiivisessa käytössä olevat. Keittiössä on vielä yksi pieni loota kännykän ja kuulokkeiden latureita varten.

Jottei jäisi sellainen illuusio, että minulla olisi kaikki hallinnassa ja järjestyksessä, niin kerrottakoon, että puhelimeni muistissa on tuhansia kuvia ja videoita, jotka kaoottisesti vain lisääntyy joka päivä. Läppärinkin muistissa on niin paljon kuvatiedostoa, ettei Windows päivitykselle ole ollut tilaa kuukausiin. No okei, vuosiin…

koti suosittelen diy
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *