My day / Sateinen arkipäivä Dublinissa

Tervetuloa mukaan keskiviikkooni.

arki1.jpg

04:45 Herätyskello soi. Torkutan viiteen asti ja nousen ylös. Aimé menee herättämään Neelaa aamupuuhiin sillä aikaa kun valitsen vaatteet, puen ja meikkaan. 

05:30 Aimé on tehnyt Neelalle aamupalaksi paahtista hummuksella, jota neiti mutustelee mielellään. Kaivaisi hummukset suoraan purkista ääntä kohti jos saisi siihen luvan. Laitan eilen illalla tehdyt evääni reppuun ja liityn Neelan seuraksi aamiaispöytään. Paahtista Lidlin hummuksella, paprikalla ja kirsikkatomaateilla. Tänä aamuna on niin koleaa, että päätän juoda jopa kupposen teetä lämmikkeeksi. 

06:15 Annan halit ja pusut oven suussa värjötteleville Aimélle ja Neelalle. Hyppään pyörän selkään ja suuntaan välkkyvine valoineni ja heijastinliiveineni kohti pimeitä ja vielä aika hiljaisia katuja kohti työpaikkaa. Vettä tihkuttaa ja spotify soittaa Antti Tuiskun Rahan takii: 

Joten ylös ja duuniin rahan takii

Taas mennään rahan takii

Kello on melkeen 7.45

 

arki2.jpg

06:45 Vähän reilu kuusi kilometriä meni aivan sujuvasti hyvän musiikin tahdissa. Keho on hereillä, mutta mieli on vielä vähän sumussa, kun saavun työpaikan pihaan. Kypärästä valuu vettä kasvoille. Toppatakki taisi olla vähän liikaa tälle aamulle. Vaihdan vaatteet työpaikan vessassa ja pyöräytän tukkaan pikku teinisipulinutturan. 

07:00 Työaika alkaa ja ei muuta kun hommiin. 

arki8.JPG

08:30 Ensimmäin taukoni alkaa. Syön päivän toisen aamiaisen. Pilkoin eilen lasipurkkiin valmiiksi banaanin, päärynän ja appelsiinin ja popsin pikku hedelmäsalaattini lisäksi välipalapatukan ja vähän cashew pähkinöitä. Tortillat ovat säästän lounaaksi. Puolen tunnin tauko menee nopeasti puhelinta selaillessa ja ruokaa mutustellessa. 

12:30 Lounaan syön yleensä erään brittiaksentilla varustetun tanskalaisrouvan kanssa, mutta tänään hän ei päässyt tauolle samaan aikaan kanssani. Tänään lounaaksi syön pari papu-pinaattitortillaa.

Syön ainoastaan äärimmäisessä hätätapauksessa työpaikan kanttiinin ruokaa. Hätätapauksella tarkoitan sitä, ettemme kertakaikkiaan ole saaneet kokattua lounasrasiaan mitään syötäväksi kelpaavaa. Monesti nämä hätäpäivät ovat sattuneet perjantaille, jolloin kanttiinissa on tarjolla viikon jämäruokia, jotain uppopaistettua kasvisrasvapalloa ja fish and chips annoksia. Kehoni ei vain oikein tahdo pystyä käsittelemään tuollaisia rasvapalleroaterioita. Menee aivan shokkitilaan ja koomaan vatsani sellaisen jälkeen. Täytynee ajoittaa hätätapauspäivät mille tahansa muulle päivälle paitsi perjantaille…

 

arki6.jpg

15:30 Työpäiväni päättyy. Vaihdan sporttivaatteet päälle ja suuntaan pyöräni kohti postitoimistoa. Paluumatkani pyöräilyäni tahdittaa Bruno Mars. Neela oli saanut paketin ja lähden sitä noutamaan. Postitoimisto sijaitsee työmatkani varrella. Paketti on tullut tädiltäni Suomesta. Arvaisin, että jotain villaista ja itse tehtyä saattaisi olla paketin sisällä. 

16:20 Saavun kotiovelle. Edelleen vähän tihkuttelee vettä. Jätän pyörän kotiin ja lähden hakemaan saman tien neitiä päivähoidosta. 

arki9.JPG

En ole missään muualla nähnyt niin paljon portteja ja aitoja, kuin Dublinissa. Jokaisen asuinalueen ympäröi aivan takuulla aita, jossa saattaa olla tai olla olematta portti sillä tavalla kätevässä paikassa. Paljon näkee sellaista korkeidenkin aitojen yli hyppelyä tien varteen, sillä muuten matkaan saattaisi tulla satoja metrejä ylimääräistä. 

arki7.jpg

17:00 Saavumme nälkäisen neidin kanssa kotiin. Keitän perunat mahdollisimman pieninä paloina, että pehmenevät nopeasti. Neela ehtii katsoa yhden jakson Kaapoa sillä välin, kun ruoka valmistuu. Tänään syödään keitettyä perunoita, sinapilla maustettua valkokastiketta ja Lidlin pakastettuja kukkakaalipihvejä. Onneksi niitä jää yli sen verran, että riittää minulle ja Aimélle seuraavaksi päiväksi lounaaksi. 

17:45 Harjoittelemme hetken potkupyöräilyä, joka sujuu parin-kolmen viikon jälkeen jo sillä tavalla mukavasti, että minun kädet heivataan pois auttamasta ja itse astellaan pyörän kanssa eteen päin varovaisin askelin ja keskittyen. Sovitamme Seija-tädin neulomia ja lähettämiä housuja ja lapasia. Ovat aivan ihania molemmat ja housuissa riittää kasvuvaraa ensi talvelle asti. Kiitos vielä paljon! Luin eräästä artikkelista, että taaperoiden kenkien sopivuus täytyisi tarkistaa kuukausittain, koska pikkuisten jalat kasvavat niin hurjaa vauhtia. Parit popot joutui poistumaan, mutta uusille ei onneksi näyttänyt olevan vielä tarvetta. 

18:00 Alamme pikkuhiljaa suorittaa iltapuhteita kylvyn, hampaiden pesun ja ihon rasvauksen merkeissä. Neela on nyt jo parina yönä nukkunut hänen huoneessa olevalla aikuisten sängyllä peittojen ja tyynyjen ympäröimänä ja pinnasängyn ollessa vierellä suojaamassa putoamiselta. Pinnasängyn pohja on niin alhaalla, että lattian kylmyys tuntuu siinä vähän liikaa. Neela ei oikein tahdo pysyä peittojen alla koko yötä, joten ajattelimme ison sängyn olevan hieman lämpimämpi nukkumispaikka hänelle. 

18:45 Neela nukkuu, Aimé kiiruhtaa futisharkkoihin ja minä jään hengailemaan sohvalle kännykkäni kanssa. Jos oikein muistan, niin saatoin katsoa videota tofun eri laaduista ja valmistustavoista. Oli silmät vähän jo ristissä ja mieli unten mailla, etten muista tästä videosta paljoa, mutta aion silti kokeilla tuota ihmeellistä ruoka-ainetta omassa keittiössäni vielä tässä lähiaikoina. 

19:30 Lämmitän veden eli painan boilerin lämmitys nappia, odottelen puolisen tuntia ja käyn suihkussa. 

20:45 Aimé saapuu harjoituksista kotiin ja päivitämme päivän kuulumiset.

21:00 Silmät sulkeutuvat.  

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *