Neelan kiharaisten hiusten hoitorutiini, tuotteet ja välineet

Neelan, meidän perheen curly girl, hiukset ovat kasvaneet hurjasti pituutta viime aikoina ja olen ottanut hänen hiuksensa huolehtimisen oikein tosissaan asiakseni viime aikoina. Suoraksi venytettynä ne ovat jo puoleen selkään asti, jolloin siitä riittää hyvin pituutta erilaisiin kiinnitettyihin kampauksiin, mutta materiaalia ja tekstuuria on mukavasti myös sellaiseen näyttävään kiharapilveen. Neelan hiuksia ei ole vielä koskaan leikattu ja mielelläni annan niiden kasvaa edelleenkin.

Pesen Neelan hiukset kerran viikossa, yleensä lauantai-iltaisin ja sitten sunnuntaina teen kampauksen. Mitä pienempiä osioita kampauksessa on, sitä pidempään kampaus näyttää hyvältä. Kuvassa näkyvä kampaus kesti aika hyvin kokonaisen viikon. Kiharat hiukset tarvitsevat todella paljon kosteutta ja öljyjen ja voiteiden määrässä ei tarvitse nuukailla.

PESURUTIINI:

  1. Mikäli hiuksissa on kuminauhoja, leikkaan ne pois, sillä niitä ei oikein voi käyttää uudelleen.
  2. Selvitän hiukset ensin sormilla jakamalla hiukset pienempiin osioihin, jonka jälkeen harjaan Tangle teezer -harjalla ensin latvasta, edeten kohti tyveä.
  3. Kastelen hiukset ja levitän pienen määrän shampoota kauttaaltaan ja hienovaraisesti vaahdotan. En ”pyykkää”, jottei hiukset takkuunnu. Huuhtelen shampoon pois.
  4. Toistan kohdan 3 uudelleen, jolloin shampoo vaahtoutuu jo paljon paremmin.
  5. Rutistan hiuksia hieman kuivemmaksi ja painelen vielä pyyhkeellä, jotta hoitoaine imeytyy paremmin. Mitä enempi vettä hiuksessa on, sitä vaikeampi siihen on saada mitään ainetta imeytymään.
  6. Levitän pois huuhdeltavan hoitoaineen ja harjaan hiukset läpi kunnolla. Hoitoaine saa vaikuttaa jonkin aikaa, jonka jälkeen se huuhdellaan pois.
  7. Pyyhekuivaan hiukset, levitän niihin hiuksiin jätettävää hoitoainetta ja kuivaan ne kauttaaltaan föönillä. Apuna voi käyttää harjaa, jolloin hius hieman suoristuu ja on helpompi käsitellä. Kiharalle hiukselle paras kuivaus olisi antaa sen kuivua luonnollisesti, mutta illalla pestyt hiukset eivät ehdi kuivata kunnolla illalla ja märät hiukset kastelevat tyynyn ja se taas ei ole tyynylle hyvä juttu. Auki jätettävän kiharan on hyvä antaa aina kuivua itsekseen.
  8. Kuivat hiukset letitän tai punon nopeasti kiinni, jotta ne eivät yön aikana takkuunnu ja näin ollen hiuksia on  helpompi käsitellä seuraavana päivänä.

TUOTTEET:

Shampoo – hiusten pesu

Pois pestävä hoitoaine olisi hyvä olla tätä samaa sarjaa. Itse käytän vielä loppuun jo kotoa löytyviä hoitoaineita, jotka eivät ole kiharalle tarkoitettuja.

Leave-in conditioning repair cream –  Levitetään pyyhekuivattuihin hiuksiin ennen föönausta tai luonnollista kuivaamista. Toimii hyvin myös kampauksen pohjalla.

Moisturizing twist&lock gel – Pitävämpi versio edellisestä. Tällä saa sellaista wet look meininkiä sliipattuun kiinnitykseen.

Styling custard – Tätä voi levittää niihin osoioihin, jotka jäävät auki kiharalle. Näistä neljästä tuotteesta mielestäni turhin, sillä kosteuttava voide ajaa saman asian.

VÄLINEET:

Tangle teezer selvitysharja – selvitän hiukset kuivana ennen pesua sekä käytän kuivauksessa apuna.

Piikkikampa – Teen jakaustet ja osiot.

Afro-kampa – Käyn läpi kiharalle jäävät hiukset, jolloin saa aikaan sellaista kuohkeaa kiharapilveä. Hyvä myös selvitykseen.

Luonnonharjas harja – Wet look -siloitukseen ja vauvahiusten muotoiluun

KORISTEET JA KIINNITYSVÄLINEET:

Pienet kuminauhat – Näitä tulee käytettyä eniten, kun tehdään pieniä osioita sisältäviä kampauksia. Yleensä laitan kaksi näitä yhteen kiinnitykseen, kun tuntuvat hajoavan helposti.

Ponnarit – Yksinkertaiset yhden ja kahden ponkkarin kampaukset on tavallisella ponkkarilla kiinnitettynä helppo korjata aamulla, mutta kuminauha tarvitsee uusia.

Rusettiklipsu – Ihania valmiin kampauksen viimeistelyyn tai pienten osioiden kiinnitykseen, esim. puoliksi auki ja etuhiukset rusetilla taakse.

Metalliset koristeet – Näyttäviä useita pienempiä osioita sisältävissä kampauksissa. Helppo kiinnittää ja pysyy hyvin paikoillaan.

Pannat – Toimii parhaiten ilman kiinnitystä ja saa kuitenkin laitetun vaikutelman. Vauhdikkaissa leikeissä saattaa liukua pois paikoiltaan.

Klipsu – Näitä on hyvä olla muutama, kun jaetaan osioita ennen kiinnitystä, mutta ponkkarikin ajaa asian oikein hyvin.

 

PS. Olen kerännyt instagramin kohokohtiin Neelalle tekemiäni kampauksia ja niitä tulee viikottain lisää. Minut löytää sieltä nimellä Riitumaria.

kauneus tutoriaalit lapset hiukset
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *