Parhain vegeburgeri, valtava galleria ja alkoholiton baari / Päivä Dublinissa

Voisi sanoa, että aika täydellinen päivä Dublinin keskustassa oli tuo parin viikon takainen lauantai, kun istahdin paikallisjunaan kuunnellen Laurrennan Honesty talk -podcastia suuntana Connollyn asema.

Empun kanssa yritettiin jo kerran aikaisemmin mennä Happy foodiin hampurilaiselle, mutta paikka oli suljettu vain puolta tuntia ennen. Happy food on jooga-salin yhteydessä oleva lounaskahvila/-ravintola, jossa luvataan kaiken olevan terveellistä. Tällä kertaa oltiin hyvissä ajoin jo lounasaikaan paikalla ja saatiin aika hitokseen täydelliset vegaaniset burgerit nenämme eteen.

Burgeri oli kyllä niin vimpan päälle mietitty. Oli coleslawta, papupihviä, cheddaria, ”pekonia”, aiolia ja karamellisoitua punasipulia mehevän sämpylän väliin aseteltuna. Ja siihen kylkeen jaettiin vielä ranskikset ja nekin oli ihan super herkulliset. Jälkkäriksi vielä makusteltiin banoffeeta ja ”Snickers”-palaa. Näistä suosittelisin sitä banoffeeta.

Meidän molempien to-do listalla on ollut jo jonkin aikaa tämä National Gallery of Ireland. Paikka on ihan valtava! Ensimmäisessä huoneessa vietettiin pitkäkin tovi ihastellen taiteilijan käden jälkeä, mutta ylimmän kerroksen viimeisissä kamareissa jo edettiin hieman nopeampaa tahtia todeten, että ”synkkä, synkkä, synkkä”.

Ei nyt ole luvassa mitään taideanalyysiä tässä, mutta minusta sellaiset taulut, jossa tapahtuu paljon, on kaikista kiehtovimpia. Tässäkin siinä vain puun juurella imetetään vauvaa ja kaivetaan kuoppaa. Tosi randomia. 

Eihän sitä oikein voi käsittää, miten joku pystyy maalaamaan jotain näinkin valokuvamaista.

Minusta olisi hirveän vitsikästä vastaanottaa kotiin vieraita, kun tämä patsas olisi siinä eteisessä portaiden juuressa kertomassa minkälaisia olosuhteita on luvassa sekä ulkona että sisällä. Hauskaa, että usein marmoripatsaiden kehon kieli on sellaista herkkää, kevyttä ja liitelevää, kun tämä taas on aivan jotain päinvastaista.

Tässä oli ihan hurjasti elämää ja yksityiskohtia tutkiskeltavaksi.

Tässä riittää dramatiikkaa. Katsokaa nyt vaikka tuota anelevaa naista, pullaa mussuttavaa poikaa ja roska silmässä kamppailevaa nuorta miestä. Taustallakin on siellä joku kompastunut ja pudottanut hattunsa. 

Muotokuvahuoneessa oli tällainen siisti kolmiulotteinen taulu. 

Tämä muotokuva on maalattu ihan parisen vuotta sitten. Blurrattu tausta ja takin kankaan yksityiskohdat oli ihan mielettömän hienosti tehty. Ihan kuin valokuvaa olisi katsonut.

Tämä oli toinen tosi dramaattinen ja vois sanoa, että jopa meluinen maalaus: Ennustusta, keppostelua ja musiikkia. Niin super mielenkiintoinen!

Taideähkyssä sitten lähdettiin drinksuille vasta avattuun baariin, nimeltä The Virgin Mary. Kyseessä on baari, josta saa hienoja drinksuja, viiniä, siideriä ja olutta, kuten mistä tahansa baarista, mutta kaikki juomat ovat alkoholittomia.

Kokemus oli just tämmönen niinkö kuva kertoo, eli vähä semmonen jännä, ihan kiva, mutta jotakin nyt kuitenkin taisi puuttua. Drinkit maksaa 7-8 euroa, niillä on hienoja nimiä ja hienon kuuloisia ainesosia, mutta maistuu vähän mehulta. Voisin myös mainita tähän väliin, että tuon puseron löysin joku tovi sitten kirpparilta. 

Virgin Marysta me sitten kuitenkin päädyttiin pubiin, Bonoboon, jossa oli kaljan inhoajalle maailman parasta kaljaa tarjolla.

Belgialainen kirpeän karpalon makuinen Lindemans oli aivan super huippuhyvää. Suosittelen!

Illalla näiden kaikkien elämysten päätteeksi mentiin Empun luo nämä Il Capon kuuden euron mättöpaketit kainalossa. Parasta pizzaa, jonka kaverina ranskiksia, dippiä ja limua ihan kolikoilla hankittuna maistui erittäin hyvältä.

Aika optimaalinen päivä oli tämä kaikkine kulttuuri- ja makuelämyksineen kyllä! Kiitti vielä seuralaiselle 🙂

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *