Pikku retkellä Dublinin keskustassa

En ollutkaan pitkään aikaan käynyt Dublinin keskustassa, kun päätimme lähteä hoitamaan pari asiaa putiikeissa, joita ei meidän lähimmällä ostarilla ole. 

Hankin perjantaina uuden kameran (Olympus Pen 8 enkä melkein kestä, kun se on niin ihana!!!) ja pääsin kokeilemaan sitä kaupunkimaisemissa. 

PB040018new.JPG

Keskustaan menee meiltä se tunteroinen aikaa, joten sinne tulee lähdettyä aika harvoin. Dublinin keskusta ei oikein koskaan ole ollut minulle sellaista mieluisaa sielunmaisemaa kuljeksia kaikkine kerjäläisineen ja ruuhkineen. Totesimmekin Aimén kanssa kotimatkalla, että ensi kerralla, kun punnitaan, että mennäkö vai eikö mennä, niin ei ehkä mennäkään vaan köllötellään kotona. Viikonloput menevät ihan liian nopeaa nykyään, kun ainoa perheen yhteinen vapaapäivä on se sunnuntai, jolloin valmistaudutaan alkavaan viikkoon. 

PB040023new.JPG

 

PB040039new.JPG

Minulla oli kova tarve uudelle palashampoolle, sillä edellisestä on jäljellä vain pieniä palasia, jotka katoavat hiusten uumeniin. Menin jo paremman puutteessa pesemään hiukseni Madaran palasaippualla ja se oli virhe. Sillä pesee kyllä meikit ja kainalot, mutta hiuksista se teki vahapintaiset suortuvat, jotka vaativat jo pian uutta pesua. 

Lush osoittautui Neelan viihdekeskukseksi, jossa vietimme reilut puoli tuntia. Neitiä viihdytti saippuakuplia puhalteleva innokas myyjä ja Neela hyppeli ja huudahteli innoissaan. Välillä neiti ja myyjä pyyhkivät yhdessä lattiaa vedestä ja jatkoivat leikkejä hyytelösaippuoiden tanssittamisella. Sain siis aivan rauhassa tuoksutella palapesuaineet itselleni ja jatkoimme matkaa iloisen pikku lapsosen kanssa. 

PB040043new.JPG

Keskustassa mieluisin kasvisruokaravintola on ehdottomasti Cornucopia, johon Aimé hieman vastahakoisesti asteli kanssani, mutta johon hän sittenkin haluaa palata vielä uudelleen. Viime kerralla hän ei ollut kuulemma vielä tottunut moisiin makuihin. Lautasellani oli perunapaistosta ja Aimé ja neiti jakoivat fetapiirakan. Vähän jäi vielä nälkä ja haimmekin  lisäksi muutaman siivun paksuksi leikattua vuokaleipää, joka oli oikein maukasta. 

PB040025new.JPG

Se, miksi alunperin tulimme keskustaan, oli Ace & Tate silmälasiliike. Harmi, etten ehtinyt napata liikkeestä kuvaa, mutta se oli täynnä hipstereitä ja moderneja kehyksiä edulliseen hintaan. Aimé löysi itselleen sopivat parissa minuutissa ja jatkoimme matkaa. 

Kuin ihmeen kaupalla vastaan tuli kaksi naista, jotka kysyivät haluaisimmeko ilmapalloja, joita he olivat käyttäneet kuvauksissa, mutta joita eivät enää tarvineet. No, mieluusti otimme yhden matkaamme ja neiti oli super tyytyväinen pallonsa kanssa koko loppureissun. 

PB040047new.JPG

Vähän makeanhammasta kolotti siinä kotiin lähdön aikaan, joten nappasimme matkaan pari donitsia Rolling donut -nimisestä paikasta. Siellä oli muuten useampikin vegaani munkki. Valitsin vaniljakuorrutteisen yksilön, ja harmittelin, että olisi vain pitänyt mennä sillä övereimmällä, kun kerran donitsia ostetaan. Ensi kerralla sitten. 

Kyllähän se tekee hyvää käydä vähän muuallakin, kuin lähimarketissa viikonloppuisin, vaikka sitä vähän väsynyttä porukkaa oltiinkin, kun kotiin päästiin. Mukava pikku perhereissu 🙂

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *