Ristiäistarjoilut
kuva: Anni Tapio
Saavuimme Rovaniemelle vain kaksi päivää ennen ristiäisiä ja myönnettäköön, että meinasi olla minun hermopiuhat kireällä lauantaina kun kauppaan piti lähteä ja autotkin olivat matkoillaan. Eipä se mittään, sillä kävimme vähän aistimassa raitista ilmaa ja vauhdin hurmaa kesäkelkkamäessä, niin alkoi taas hommat rullaamaan. Veljen tyttöystävä otti homman haltuun pikkusuolaisten kanssa ja minä sain keskittyä THE kakkuun. Pari tätiäkin osallistui tarjoilujen valmisteluihin ja niin vain saimme porukalla koottua sapuskaa pöytään.
Kuva: Anni Tapio
Ruokana meillä oli äidin tekemään lohikeittoa. Pikkusuolaisia kahvipöydässä oli karjalanpiirakoita munavoilla, kasvistäytteisiä ruisnappeja ja porotäytteisiä (muistaakseni) rieskarullia. Makeita vaihtoehtoja oli mansikka-valkosuklaakakku, sacher-kakku, porkkanapiirakka, pikkuleipiä (tuliaisia Ranskasta), pullaa (koska äiti: ”pitää olla pullaa”) ja kirsikka-kuivakakkua.
Saanen esitellä ylpeyden aiheeni: mansikka-valkosuklaatäytekakun. Pohjana on tavallinen vaalea kakkupohja ja täytteessa/kuorrutteessa on kermavaahtoa, tuorejuustoa, vaniljatuorejuustoa, valkosuklaata, mansikkasurvosta, liivatetta, rahkaa ja muistaakseni maun mukaan lisättyä sokeria ja vaniljasokeria. Kakku on koottu hieman pohjaa isompaan irtopohjavuokaan, jotta kakkupohjakerrokset eivät näy reunoilta.
Kuorrutteena on valkosuklaa-ganache eli tämä valuva valkosuklaa-kermahässäkkä ja koristeena mansikoita, vadelmia, punaherukoita, valkosuklaakoristeita ja fudgepalasia.