Rovaniemi / Futiskakkua kolmikymppiselle

IMG_3453new.JPG

IMG_3455new.JPG

IMG_3456new.JPG

IMG_3469new.JPG

IMG_3474new.JPG

13703010_1126879920719754_561137148_n.jpg

IMG_3482new.JPG

IMG_3490new.JPG

Ristiäisten jälkeisenä päivänä vietettiin Aimén kolmekymppissynttäreitä. Aamupäivällä kävimme hakeamassa Lapin lihan tehtaanmyymälästä poropihviä maistiaiseksi ja Lidlistä illallistarvikkeita. Antoine oli luvannut kokata koko porukalle. Tarjolla oli pientä alkunaposteltavaa coctailtikkujen päässä ja shamppanjaa. Pääruoaksi oli ankkaa, perunapihvejä ja pekoniin käärittyjä papuja. 

Jälkiruoaksi oli ristiäisistä jäänyt kakkupohja täytteineen, jonka kuorrutin kermavaahdolla ja koristelin jalkapalloaiheiseksi. Pienet jalkapallo ja nappulakengät löysin Dublinista. Jalkapallokentän pohjan tein vihreistä nomparelleista ja viivat kermavaahdosta. Sanoisin, että ideana kiva, mutta lopputulos oli vähän köykäinen. 

Jälkiruoan jälkiruoaksi tarjosi pikkuveljeni Miikka 15 vuotta kypsynyttä Teeling tislaamon viskiä Dublinista. Olimme aiemmin tänä vuonna käyneet Miikkan kanssa tislaamossa vierailulla ja veli oli erittäin vakuuttunut heidän tuotteistaan. Teeling distillery on aika uusi tuttavuus Dublinissa, mutta vierailun arvoinen paikka. Takaisin siihen maisteluhetkeen: ei sitä viskiä niin vain laseihin kaadettu ja niistä hörpitty. Se oli oikein viskin maistelutilaisuus. Viskin ystävät saivat valita joko tulppaanilasin, josta viskin aromit pääsevät oikeuksiinsa, tai vanhan ajan viskilasin. Mikäli viskiä halusi ”on the rocks”, oli se parempi maistella siitä elokuvistakin tutusta viskilasista. ”On the rocks” tarkoitti kirjaimellisesti ”kivillä”. Viskilasin pohjalle laitettiin oikea, hiottu, pakastinkylmä kivi. Viskiin sai myös lurauttaa tilkan vettä, jolloin juoman luonne muuttui aivan uudenlaiseksi. Aimén mukaan maku ikäänkuin laajeni ja voimistui. 

Synttärisankari oli erittäin otettu merkkipäivänään saamastaan huomiosta ja hyvästä ruoasta. Se oli ihana päivä!

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *