Tammikuun parhaat

Vaikka vuoden ensimmäinen kuukausi onkin ollut hieman sateista, hidasveteistä ja sumuista aikaa, on siinä ollut paljon hyvääkin. Tässä asioita, jotka ilahduttivat minua tammikuussa:

tammikuun parhaat1.jpg

Bullet journal

On niin kiva, kun voi aloittaa vuoden upouuden muistikirjan kanssa ja tehdä siitä edellisvuotta hienomman.

Terveysvakuutus

Aimén uuden työpaikan myötä hän itse sai terveysvakuutuksen ja nyt hankittiin sama etu myös minulle ja Neelalle. Rahaa saa takaisin erilaisista terveyttä edistävistä palveluista kuten akupunktiosta, hieronnasta, fysioterapiasta, ravintoneuvonnasta ja jopa pilateksesta. Myös lääkärikäynneistä saa rahaa takaisin.

Palasaippua

Olen ennen pitänyt palasaippuaa vanhanaikaisena ja sotkevana bakteeripesäkkeenä kylppärissä, jota käytetään vain silloin kun nestesaippua on pumpattu loppuun. Ympäristöasiat kuitenkin astuivat tämän ajatuksen edelle ja päätin vaihtaa mahdollisimman monen tuotteen pakkauksettomaan vaihtoehtoon sitä mukaa kun edelliset loppuvat. 

Kirjasovellus puhelimessa

Latasin Bookbeat sovelluksen puhelimeeni kuukauden ilmaiseen koekäyttöön ja olen lukenut ja kuunnellut enempi kirjoja kuin viimeisen 10 vuoden aikana yhteensä. Kirjojen kuuntelu on sillä tavalla kätevää, että samalla voi tehdä ruokaa, viikata pyykkejä ja pyöräillä töistä kotiin. Ne kirjat, joita ei ollut äänikirjana, luin niinä hetkinä, kun automaattisesti otan kännykän käteen tarkistaakseni sosiaalisten medioiden tilanteen, mutta valitsenkin kirjan. Erittäin kätevää! Kuuntelin esimerkiksi Maaret Kallion Lujasti lempä -kirjan, jonka Maaret itse lukee ääneen. Sehän tuntui kuin olisi istunut terapiassa omalla kotisohvalla. Organiseerausmotivaatiota buustasi Marie Kondon Konmari kirjat ja vauva-ajan arjen lukkoja avasi Irene Naakan Hullu kuin äidiksi tullut. 

Vaatekaappioivallus

Pienikokoinen vaatekomeroni on ollut pitkään niin täynnä, että karsimisen jälkeiset karsinnatkaan eivät lisänneet tarpeeksi tilaa hengareiden väleihin. Keräsin sitten tyhjään matkalaukkuuni kevät-kesävaatteet ja jätin esille ainoastaan talvella käyttämäni vaatteet. Näin minulla on käden ulottuvilla ainoastaan ne vaatteet, jotka ovat oikeasti tällä hetkellä käytössä, enkä pääse jo valmiiksi kyllästymään kesää odottaviin vaatteisiin. Siispä sään lämmetessä ei tarvitse ensimmäisenä lähteä ostoksille, vaan voi kaivaa vanhat vaatteet esiin ja piilottaa samalla talvisimmat kappaleet taas laukkuun odottamaan. 

Kristallideodorantti

Dödö, joka ei tuki ihohuokosia, mutta neutraloi hien hajuttomaksi. Edellisessä postauksessa on tarkempaa selostusta aiheesta.

Säästäminen

Viime kuussa olen seurannut kulutuskäyttäytymistäni erittäin tarkasti ja selkeästi tämä tutkailu jo itsessään on vähentänyt tuhlailua huomattavasti. En ole ostanut esimerkiksi yhtään ainoaa vaatekappaletta, en edes Neelalle. No okei, ostin yhden paketin sukkia itselleni. Ne ovat bambua. Voikohan ne sitten heittää biojätteeseen, kun niihin tulee reikä?

Vegaaninen juustopasta

Törmäsin tähän ohjeeseen youtubessa. Sen johdosta kävin ostamassa ravintohiivahiutaleita ja jo seuraavana päivänä valmistin elämäni ensimmäistä Mac & cheese ateriaa. Niin vain juustoton juustopasta maistui koko perheelle ja uusi herkkuruoka on löytynyt. Juustokastike koostuu mm. cashew pähkinöistä, maissitärkkelyksestä, mausteista, sinapista, kasvimaidosta ja niistä ravintohiivahiutaleista.

Neelan höpötykset

Eräs ilta, kun Aimé saapui töistä kotiin, Neela seurasi häntä kylppäriin. Heilutettuaan ensin minulle ”bye bye”,  tepasteli neiti daddyn vierelle ja kysyi ”how are ya”. Meidän taapero on muodostanut ensimmäisen lauseensa ja miten kohteliaan sellaisen! Myös hammaspesulla peilille suoritettavat erilaisilla äänensävyillä ja ilmeillä lausutut ”hello, halo, hellooo” ovat huvittaneet minua suuresti. 

Hammaslääkärillä käynti

Yksi tämän vuoden toiveista itselleni oli saada hoidettua hampaat kuntoon ja sain kuin sainkin varattua ajan tarkistukseen. Itse tarkistus kesti noin 60 sekuntia ja hammaslääkäri kertoi sen minkä jo itsekin olin havainnut, nimittäin poskia kohti kasvavat yläviisaudenhampaat. Poisto on siis tiedossa ja kyllähän se vähän hirvittää. Onneksi ei sentään ollut yhtään reikää paikattavaksi. Kun hampaat on hoidettu kuntoon, niin voin siirtyä seuraavaan operaatioon, nimittäin piilolinssien hankkimiseen.

Porkkanasämpylät

Ohje löytyi googlettamalla maailman parhaat porkkanasämpylät ja nyökyttelen täällä sille, nimittäin ihan super maukkaita ne olivatkin. Katosivat tosin paljon nopeampaa, kuin mitä itse leipomisprosessi kesti, mutta aion silti tehdä saman pian uudelleen.

Kuvakirja

Sain kuin sainkin tehtyä ja tilattua Ifolorilta kuvakirjan Neelan ensimmäisestä vuodesta. Ajatuksena oli siis tehdä sellainen aina synttärilahjaksi vuosittain, mutta se vähän venähti. Täytyy sen seuraavan teko aloittaa sitten hieman aiemmin. Itse kirjan päätähtikin ihastui kirjaan ja selosti minulla kuvien tapahtumia. Harmi, etten vielä ymmärrä hänen kieltään.

Vauvatavaroiden vähennys

Työkaverini odottaa vauvaa, ja tartuin tilaisuuteen. Meillä on pyörinyt nurkissa leikkimattoa, vaatteita, maitopumppua ja ties mitä vauvavuoden härpäkettä, jotka pääsevät nyt uuteen kotiin. Se on aina niin kovin ilahduttavaa, kun saa omia nurkkia tyhjiksi ja toiselle perheelle helpotusta vauva-ajan hankintoihin.

Lidlin minttusuklaa

Maistuu ihan After eightiltä, mutta on yhtenä levynä ja pienempinä palasina. Edullinen ja vegaaninen suklaa herkutteluhetkiin!

Lentoliput

Tiedossa viikon mittainnen perheloma keväiseen Wieniin Aimén sukulaisia tapaamaan. Nyt voikin jo alkaa kirjoittaa pakkauslistaa.

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *