Toiveita vuodelle 2018

IMG_4392new.JPG

Onnellista uutta vuotta juuri sinulle!

Vuoden vaihtuminen minulle tarkoittaa sitä, että pysähdyn hetkeksi, istun alas, otan kynän käteen ja mietin mitä toivoisin juuri alkaneelta vuodelta. Ei ole kyse siitä, että listaan tehtävälistan, joka täytyy suorittaa pois alta ennen vuoden loppua, vaan kirjoitan ylös asioita, jotka lisäävät onnellisuutta ja hyvää oloa. Kun ne ovat konkreettisesti kirjoittettuna ylös, niistä tulee enempi totta ja sillä tavalla ne toimivat muistutuksina itselleni, mihin kannattaa keskittyä ja käyttää kallisarvoista aikaa. 

Tänä vuonna ei ole siis tiedossa laskuvarjohyppyä, 10 kiloa laihdutusta tai maratonia, vaan sellaisia aika helposti toteutettavissa olevia juttuja, jotka sopivat tämän hetkiseen elämääni ja tuovat hyvää oloa jokaiseen päivään. 

IMG_4399new.JPG

 

Kauneus ja hyvinvointi 

Mahdollisimman vegaani ruokavalio. Tiedän, että joidenkin korviin tämä saattaa kuulostaa aika extreemeltä, mutta tämänhetkinen ruokavalioni ei ole kaukana täysin vegaanisesta sellaisesta. En aio ottaa stressiä siitä, jos jossain syömässäni ruossa sattuu olemaan eläinperäisiä ainesosia, vaan tarkoituksena on syödä pääsääntöisesti kasvipohjaisia ruokia. Lihan syönnin lopetin jo kuukausia sitten, kalaa saatan todella harvoin syödä. Maitotuotteet ovat todella helppo vaihtaa kasvipohjaisiin vaihtoehtoihin, mutta hunajaa siellä ja voita täällä ei minun maatani kaada. Kokonaisuus on se, mikä ratkaisee.

Hampaat kuntoon. Nyt on aika ottaa puhelin kauniiseen käteen ja saada varattua aika hammaslääkärille. Olen pitkittänyt tätä jo ihan liian kauan. Jännittää ihan pirusti.

Piilolinssit ja uudet silmälasit. Edellinen kokeilu piilolinssien kanssa oli katastrofi, mutta tällä kertaa Aimé lupasi opettaa minua käyttämään niitä. Samalla näöntarkastuksella haluaisin vaihtaa myös kehykset uusiin, sillä nykyiset ovat olleet minulla käytössä jo ihan super kauan. 

Kampaajalla käynti. Sain joululahjaksi kampaajalla käynnin ja sitä todella odotan innolla. Näitä hiuksia ei ole värjätty tai leikattu sitten viime maaliskuun. 

Terveys. Olisi niin ihana, jos pysyisimme koko perhe terveenä, nimittäin niin monet flunssat sairastimme viime syksyn aikana, etten enää edes pysy laskuissa. Vitamiinit, mehulingosta tupruavat mehut ja terveelliset ruoat nautitaan, laitetaan sormet ristiin ja loput sitten herran haltuun. 

Koti

Tavaran vähennys. Aikomuksena on vähentää paljon ja hankkia vain välttämätön. Ilmavat kaapit ja nurkat antaa tilaa seesteisille ajatuksille. Mitä vähempi tavaraa, sitä vähempi siivottavaa. 

Perhe ja ystävät

Kerran kuussa päivät perheelle, parisuhteelle, ystäville ja itselle. Ajatuksena olisi laittaa kalenteriin ylös päivät jokaiselle kuukaudelle. Esimerkiksi joka kuun ensimmäinen lauantai perheelle, toinen parisuhteelle, kolmas ystävälle ja viimeinen itselle. Totta kai suurimman osan vapaa-ajastani vietän perheeni kanssa joka tapauksessa, mutta tämä tarkoittaa sellaista tarkoituksellista yhteistä tekemistä ja yhdessä kokemista mahdollisesti kodin ulkopuolella. Niin monesti viime vuonna kävi niin, että joka viikonloppu oli jotakin hässäkkää, vieraita, juhlia ja mietimme, että milloin viimeksi olemme viettäneet aikaa ihan vain perheen kesken. Sama käy helposti myös ystävien kanssa kahvitteluille, että menee huomaamatta kuukausia, ennen kuin tavataan seuraavan kerran. Katsotaan, kuinka tällainen suunnitelma oikein toimii käytännössä.

Harrastukset

Pilates. Yhden kokeilukerran perusteella tiedän, että pilates tekee hyvää. Vaikka kyse ei ole kaloreita polttavasta hikijumpasta, se lisää kehon hyvinvointia ja liikkuvutta. Perjantaina alkuillasta harjoitettu hengittely-venyttely-hetki sulkee mielestä pois työasiat ja aloittaa viikonlopun mukavasti. 

Maalaus. Aloitin maalata akryyliväreillä muutama kuukausi sitten, sillä tajusin, että kuka tahansa osaa maalata abstraktia taidetta. Aion todellakin jatkaa, sillä on ihana päästää luova puoleni valloilleen toimistotyön vastapainoksi. 

Meditaatio. Olen kuullut ja lukenut niin paljon hyvää meditaation voimasta, että en vaan voi jättää sitä enää aloittamatta.

Blogi. Haluan ja aion tuottaa enempi sisältöä tänne blogiini.

Matkailu

Wien. Olemme käyneet Aimén sukulaisten luona Itävallassa viimeksi kesällä 2016, joten on aika lähteä heitä tapaamaan tulevana keväänä.

Suomi. Totta kai.

Lontoo. Alkaa olla jo perinne käydä Lontoossa ainakin kerran vuodessa. Sen verran lähelläkin se on, että viikonlopunkin aikana ehtii siellä pyörähtää. 

Talous

Säästösuunnitelma. En oikein tiedä miten tämän aloittaisi, mutta jonkinlainen suunnitelma on tehtävä. Budjetointia, ostamatta jättämistä ja säästöpossun kilinää on tiedossa. 

 

IMG_4378new.JPG

Hei muuten! Yksi kysymys: Millaisista aiheista haluaisitte lukea blogissani tänä vuonna? 

kuvat: Aimé

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *