Vaunujen osto

 

Lastenvaunujen maailma oli minulle todellinen musta aukko vielä muutama kuukausi sitten. Ystäväni osti käytettynä hyvät Bugaboot yli vuosi sitten heidän vauvalleen ja kehui, että hyvät ja toimivat ovat. Tutkin hieman suomalaisia keskustelupalstoja aiheesta, mutta se ei ollut itselleni kovin hyödyllistä, sillä tarpeet Suomessa ja Irlannissa vaunujen ominaisuuksille poikkeavat hieman.

Yleisesti ottaen Suomessa vaaditaan vaunuilta hyvää liikkuvuutta lumessa ja jykevää runkoa kun taas täällä Irlannissa käytännöllisyys, keveys ja ketteryys tulevat etusijalla. Bussilla liikkuessa on vaunut saatava taitettua kokoon, sillä bussiin otetaan vain yhdet vaunut kerrallaan.

12424668_1562927880684904_1532773934_n(1).jpg

Koska nämä Bugaboot ovat ainoat vaunut, joita olen itsekin hieman lykännyt ja ketteräksi kokenut, päätin lähteä samaan kelkkaan itsekin. Donedeal.ie on täkäläinen tori.fi, mistä löytyi paljon myytävänä olevia käytettyjä vaunuja. Bongasin sivustolta Bugaboo cameleon vaunut hintaan 450€, kun ne uutena maksavat noin 1000€. Diili vaikutti hyvältä, mutta kokeilin vielä melkein olemattomia tinkimistaitojani varmuuden vuoksi. Päädyimme hintaan 400€. Pienikin alennus on aina hyvä alennus. Bugaboo on ainakin täällä Dublinissa todella suosittu vaunumerkki ja tuntuu, että joka toiset vastaan tulevat vaunut ovat sen merkkiset. Olisi siis hyvä mahdollisuus jälleenmyydä meidänkin vaunut kun sen aika koittaa. Luulempa, että näillä vaunuilla tulee olemaan vielä jälleenmyyntiarvoakin, joten olen tyytyväinen päätökseeni.

Olemme saaneet todella paljon tarvikkeita vauvaa varten työkavereilta aivan ilmaiseksi. Ajattelimme, että koska kaikki muu on saatu, niin miksi sitten ei panostettaisi siihen, mikä ostetaan itse.

Eräs sunnuntai kävimme noutamassa vaunut. Kaikki sujui mallikkaasti ja vaunut olivat juuri niin uuden näköiset kuin oli luvattukin olevan. Tuli kiva olo siitä, että vaunut oli vihdoin hankittu. Kotimatkalla lykäämistä täytyi tietysti vuorotella, sillä molemmat olimme niin innoissamme ja ylpeitä uusista vaunuistamme.

Se mikä eniten ihmetyttää, on se, että meidän vaunujen valinta tuottaa otsaryppyjä kaikille muille paitsi meille. Täkäläiset tuttavat ovat linkittäneet heidän vaunuvalintojaan, hyviä diilejä ja pakettihintoja meille ja sillä tavalla tuoneet ilmi sen, kuinka olemme nyt tuhlanneet aivan liikaa rahaa tähän ostokseen. Mutta ostappa vaikka auto! Tuleeko silloin joku näyttämään kuviaan autostaan ja kertomaan millä hinnalla sai sen ostettua. Miksi vaunujen valinta on yhtäkkiä kaikkien yhteinen asia?

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *