Vihdoin mökillä

Olin niin kovasti odottanut mökille pääsyä, sillä edellisestä kerrasta oli ehtinyt kulua jo useampi vuosi. Syyskuun alkuun saimme vielä ihanat säät meidän parin yön reissulle. Aurinko paistoi ja ulkona tarkeni jopa t-paidassa. 

P1010466new.JPG

Ritva-mummon ja Matin mökillä olen käynyt ensimmäistä kertaa niinä aikoina, joista ei aikuisena muista enää mitään. Punainen mökki sijaitsee Kuusamossa kauniissa maisemissa järven rannalla. Oli niin ihana olla täällä taas pitkästä aikaa. 

P1010474new.JPG

P1010510new.JPG

Minusta oli ihana nähdä, miten innoissaan Neela oli tästä paikasta. Hän kuljeskeli rantaan ja takaisin milloin kukakin aikuinen seuranaan. Eniten Matin perässä, kuten minäkin pienenä, kuulemma. Eihän neiti malttanut oleskella sisätiloissa ollenkaan, kun hän oivalsi mitä kaikkea luonnossa voikaan nähdä ja kokea. 

P1010483new.JPG

Myös Aimé oli silminnähden haltioitunut tästä paikasta. 

P1010494new.JPG

P1010503new.JPG

Mökillä on parasta se, että kaikki on vähän alkeellisempaa. Tällä mökillä toimii sähköt, mutta vesi tulee suoraan järvestä mökin edustalle, josta sitä sitten ämpäreissä kannetaan sisäsaunalle tiskejä varten ja ulkosaunalle saunomista varten. Meillä oli Aimén kanssa vähän keskustelua siitä, että kumpi saa kantaa vettä, mutta yhteispelillä mentiin ja puolivälissä matkaa ämpäri vaihtoi kantajaa. 

P1010515new.JPG

P1010569new.JPG

Mieleenpainuvimpia juttuja mökiltä ovat olleet ne loputtomat Monopoly-illat kera sipsien, irtokarkkien ja limun sekä se kerta, kun kalastin ongella ahvenia toinen toisensa perään. 

P1010524new.JPG

P1010529new.JPG

P1010531new.JPG

P1010537new.JPG

Nukuttuamme päiväunia asuntovaunussa, alkoi pihalta kantautua puheen sorinaa ja vohveleiden tuoksua. Tällä mökillä tarjoillaan muuten parhaat ja rapsakimmat vohvelit. 

P1010541new.JPG

Meinasi muuten käydä köpelösti, sillä jauhot näyttivät olleen loppu ja Matti ja Aimé lähtivät hakemaan niitä lähimmältä naapurilta useiden kilometrien päästä. Olivat he käyneet myös Venäjän rajalla Web-kameran alla ja ikuistaneet hetken kännyköihinsä. 

P1010591new.JPG

P1010596new.JPG

Matilla riitti Aimélle tekemistä, josta hän totta kai oli aivan mielissään. Aiméssä on selvästi sellaista landepojan vikaa ja hän nautti kun oli paljon tekemistä ja sai olla avuksi. 

P1010601new.JPG

Neela meinasi nukkua onnensa ohi ja tuumasi jäädä vohvelit saamatta, mutta onneksi niitä oli jäänyt vielä pari meidän aikuisten jäljiltä. Hänkin selvästi ymmärsi hyvän päälle. 

P1010758newN.JPG

Ritva-mummo, iskä, meitsi, Aimé ja Neela. 

P1010669new.JPG

Käytiin vähän fiilistelemässä tätä kaikkea vetten päällä. 

P1010658new.JPG

 

Kysyin vielä Aiméltä, että mitä hän oikein oli mieltä tästä kaikesta, kun hän ensimmäistä kertaa mökkeilyn taian pääsi kokemaan.  

As you have never been at a cottage before. What were your expectations? 

Well because I grew up in country side in Austria and as a kid I used to go to my friends farm houses I was expecting the cottage experience to be quite similar.  

Did it meet your expectations? 

The way the cottage look like, the woody landscape was exactly how I imagined it but then the lake came. The lake was very mesmerizing. The lake view looked like in a movie. I could have spent hours just to look at the horizont. 

How did you spend your time in there?

The first thing I had to do with Matti and Harri was to take the boat out into the lake. The plan was to place the drift nets into the lake on the next day (we didn’t catch any fish). As a matter of fact Harri showed me how to row after we took the boat out. That was my first rowing experience ever. And then of course there was a lot of sauna sessions. I was also helping Matti with the woods. 

What was the most interesting thing in there? And the oddest?

The most interesting thing was to go to row by myself on the last day we were there. The toilet situation was odd but doable. 

What was/were your favourite thing(s) to do at the cottage?

Rowing and sauna. I enjoyed the simple lifestyle. 

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *