Yksi yö Corkissa

Me Empun kanssa kutsuttiin itsemme Irinan luo Corkiin kyläilemään jo ennen kuin hän oli ehtinyt kantaa sinne Dublinista vielä ainoatakaan muuttolaatikkoa. Paitsi ettei minimalistisin ystävämme Irina tainnut muuttaa sinne edes laatikoiden, vaan parin hassun matkalaukun kanssa.

Reilu parin tunnin junamatkan jälkeen saavuimme aurinkoiseen Corkiin, heitimme ylimääräiset kantamuksemme Irinan luo ja lähdimme alakerran ravintolaan brunssille. Paikan nimi oli The Bookshelf ja ruoka oli niin kaunista ja maukasta, ettei mitään tolokkua.

Jälkkäriksi vedettiin vähän kukkasin koristeltuja pannareita ja lähdettiin sitten eksplooraamaan Corkin keskustaa. Erittäin hyvä syöntimesta oli tuo Bookshelf!

Ensimmäinen pysähdyspaikkamme oli Crawford taidegalleria, jossa oli kopioita kuuluisista veistoksista sekä maalauksia ymmärtääkseni vain Irlantilaisilta taiteilijoilta. Taidetta saa ihastella aivan ilmaiseksi ja opastetulle kierroksellekin oli mahdollista osallistua. Päädyimme kiertämään galleriaa omaan tahtiin.

Gallerialta kävelimme Corkin yliopistolle, joka on aivan mielettömän vehreä ja ihastuttava paikka.

Takaisin päin lähdettiin poiketen muutamalla kirpparilla. Taisin yhdessä niistä todeta, että joku neule ois kiva, kun ei tuo kesä oikein ole tullakseen. Pari kirpparia myöhemmin sellainen siinä nenän edessä roikkui ja oli aivan kuin mulle tehty!

Ruokakaupasta haettiin vähän grillattavaa ja juotavaa illallista varten. Irina loihti meille kirpsakoita drinksuja, joita sitten nautiskeltiin grilliherkkujen kaverina.

Tescossa oli tuollaisia vegaaneja pihvejä, jotka oli niin lihaisia, ettei meinannut vegaaneiksi uskoa.  Ilta sujui mukavan rattoisasti maukkaan aterian, loistavan seuran äärellä ja kiinnostavien keskustelujen äärellä.

Ai että, kyllä yökyläily on sitten mukavaa! Etenkin tuolla Irinan ja hänen kämppiksen asunnossa, joka oli ihan ultimaattisen hieno ja lämmin ja suihkustakin tuli sopivan lämpöistä vettä juuri oikealla paineella. Siinä aamulla juotiin kapsulikeittimestä kahvia (jopa minä antikahvi-ihmisenä join, koska oli niin houkuttelevan näköistä) ja nautiskeltiin edellisen päivän jäämiä ja pakkaseen unohtuneita jäätelöitä.

kulttuuri ravintolat museot-ja-nayttelyt ruoka-ja-juoma
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *