Kuulumisia uuden blogin kautta

Olen aiemmin kirjoittanut blogia osoitteessa https://jumppaoona.blogspot.com/. Sieltä pääset lukemaan aikaisempia tekstejä vielä, jätän sen vielä auki, mutten sinne enää lisää tekstejä.

 

Hirveän pitkä tauko edellisen kirjotuksen jälkeen, mutta syy siihen on vain että vihaan Tumen pöytätietokoneen näppäimistöä ja hän on vienyt läppärinsä mukana Tukholmaan. Nyt on tosiaan rv34+6, enää pari viikkoa niin vauva on täysiaikainen.

DSC_8393.JPG

 

Kesäkuun tosiaan olin kesälomalla, säät eivät hirveästi lämmöllä suosineet, mutta kun heinäkuu iski lämpöaaltonsa tänne, niin kaipasin jo kesäkuun viileämpiä kelejä. Kesäloman lopussa ystäväni ja perheeni järjestivät minulle baby showerit yllätyksenä ja tästä olin erittäin otettu ja iloinen. Baby showereissa oli kaikkea ihanaa tarjottavaa ja sain paljon ihania lahjoja (mm. hemmottelukorin,rakennekynsilahjakortin ja kaikkea muutakin ihanaa). Ohjelmaa oli myös, ”sain” maistella pilttejä ja arvata mitä ne olivat ja myös vaippoihin oli laitettu eri suklaita ja minun piti niitä nuolla ja maistella mikä suklaa on kyseessä. Vieraat saivat myös arvailla mahani ympärysmittaa villalangan avulla sekä arvailla vauvan syntymäaikaa ja mittoja sekä miltä vauva tulee näyttämään. Erittäin onnistuneet ihanat juhlat.

IMG_5650.JPG

IMG_5647.JPG

Heinäkuussa yritin mennä töihin, mutta harjoitussupistukset vaivasivat niin kovasti sekä selkäkivut ja muut vaivat, että kerkesin olla vain yhden päivän töissä ja jäin sairaslomalle, jota jatkettiin 2 viikkoa eteenpäin ja kun se kaksiviikkoinen oli loppumaisillaan, niin hain lisää sairaslomaa ja tuolloin sitä kirjotettiin äitiysloman alkuun saakka. Heinäkuun lopulla kävin Tukholmassa moikkaamassa Tumea, koska haluttiin molemmat vielä viettää jokin erityinen laatuaika viikonloppu yhdessä ennen vauvantuloa ja en ole koskaan päässyt käymään Tukholmassa. Viikonloppu oli erittäin ihana ja antoisa, toki tympäsi hieman että supistukset ym hidastivat menoa, mutta viikonloppu oli silti erittäin onnistunut. Reissua varten lääkäri kirjotti todistuksen, että raskaus on sujunut normaalisti eikä estettä lentämiselle ole. Kävimme Tukholmassa Junibackenissa, vanhassa kaupungissa sekä turistina ottamassa kuvia Kuninkaan linnan edessä. Kävimme myös syömässä ihanissa paikoissa ja shoppailemassa ostoskeskuksissa. Löysin kaikkea ihanaa itselle sekä vauvalle löysin ristiäisasun.

IMG_6474.JPG

Olen joutunut käymään nyt kaksi kertaa synnärillä, kun kipeät ja melko säännölliset supistukset ovat vaivanneet ja pikkuinen on ollut innokas tulemaan ulos. Supistukset on molemmilla kerroilla saatu loppumaan estolääkityksellä ja olen ollut vuodeosastoilla yön tarkkailussa. Olen koittanut pikku prinssin kanssa käydä keskustelua, että jos kuitenkin odotettaisiin, että elokuun puolessa välissä isikin tulee Suomeen ihan jäädäkseen että sen jälkeen vasta yrittäisit uudelleen ulostuloa. Epäilen, että pikku tyyppi ei malta odottaa laskettuun aikaan saakka ja minua tämä ei haittaa yhtään kunhan jaksaisi rv37 asti odottaa.

Raskaus on ollut erittäin rankka, paljon rankempi mitä odotin. Ajattelin, että odotan esikoista ja olen nuori ja terve ja hyvässä kunnossa, että raskauteni on varmaan melko helppo mutta kaikkea muuta. Nyt olen tyytyväinen, että vauva on laskeutunut jo melko alas, koska hengittäminen on helpottanut huomattavasti. Toki laskeutuminen on tuonut mukanaan uudet vaivat, kun en enää taivu mihinkään ym. Niin sanotut sukkapuikkokivut ovat vaivanneet minua useiden viikkojen aikaan, ne saavat kehoni aivan säpsähtämään, kun ne sattuu niin paljon.

Olen viettänyt aika paljon aikaa vanhempieni luona, koska ensinnäkin asuntoamme Oulussa ei saa millään viileäksi joten olo on erittäin tuskainen. Myös se on syynä, että olen siellä niin yksinäinen, kun kaverit ovat töissä ja kaikki on jo valmiina vauvaa varten, joten tekemisen puutekin meinaa olla. Kotona kuitenkin on ollut pikkusiskot kenen kanssa touhottaa, tällä viikolla hekin menevät kouluun takaisin. Onneksi ensi viikolla Tume tulee kotiin ja on muutenki usealle päivälle kaikkia, mm. ultrakäynti, neuvola ja labra.

 

♥ Oona

muoti ostokset raskaus-ja-synnytys matkat
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *