Elämäntapamuutos

Eilen kävin yhden ihanan kaverin luona, jonka luota lähdin mieli pursuten intoa asiaan, johon olen kaivannut jo pitkään motivaatiota. Mieheni on kovasti koittanut tsempata myös minua, kun hän aloitti tammikuussa ruokaremontin ja laihtunut jo 12kg. ♡

Päätin vihdoin muuttaa ruokailuni järkevämmiksi ja aloittaa elämäntapamuutoksen yhdessä kaverini kanssa. Jospa saisimme toisiltamme tukea ja kannustusta niin pahoina kuin hyvinä päivinä. Yhdessä saamme vaimennin onnistumisen kokemuksia enempi kuin yksin.

Ensitöikseni aloin miettimään, mikä omassa ruokailussa mättää ja miten korjata ne ongelmat. Minähän siis syön silloin, kun ehdin ja muistan. Syön aivan liian vähän ja harvoin. Herkuttelut jää usein päälle, vaikka nyt onkin ollut kerta viikkoon herkkupäivä, niin niitä herkkuja jää seuraavalle päivälle ja joskus sitäkin seuraavalle päivälle. Juon aivan liian vähän vettä. Meillä ei kuitenkaan juuri koskaan ole noutoruokaa tai roskaruokaa, koska rahat halutaan käyttää paremmin. Herkutkin on lähinnä karkkia. Se on se suurin heikkous.

Varmaan suurin muutos olisi jättää herkuttelut yhteen päivään viikossa ja ostaisi vain sen pienen pussin karkkia. Sen lisäksi olisi hyvä syödä säännöllisesti 5x päivässä ja juoda vettä hyvin. Liikuntana harrastan lähinnä kotijumppaa ja pojan kanssa lenkkeilyä. Pyörittelen myös hulavannetta iltaisin Tv:tä katsellessa. Käyn myös silloin tällöin kaupungin perhekeskuksen ilmaisessa äiti-lapsi jumpassa joka oli yllättäen erittäin tehokasta!

Aiemmin olen tehnyt ties mitä dieettejä, jättänyt pois rasvoja ja leipää, kokeillut ruokaikkunaa, jossa sain syödä 11-19 välillä sekä kehonpuhdistuskuureja. Paino on jojoillut edestakas. Raskauden jälkeen laihduin ekan viikon aikana 10 kiloa ja pääsin eroon raskauskiloista heti, mutta imetyksen aikana herkuttelut on pahentuneet ja painoa kertyi se 10kiloa takaisin. Ja siihen jumahti. Ei ole liikkunut ylös eikä alas.

Nyt painoa on 69,2 kg, noin 10kg liikaa. Jospa nyt innostuisi kunnolla pudottelemaan painoa. Tavoitteena olisi alkuun vaikka 1-2kg/kk. Mutta tärkeintä ei kyllä ole painonpudotus vaan se hyvä olo mikä terveellisistä elämäntavoista tulee.

Nyt vain yrittää pienellä budjetilla syödä hyvin ja liikkua enempi 🙂 Vettä tulee onneksi hanasta 😁

Iloista ja kevyempää oloa kohti siis kaiken kaikkiaan, kun mielikin virkistyy samalla!

Kommentit (2)
  1. Hyvä sinä! Mukavaa elämäntapamuutosta. Tuo 1-2 kg/kk on tosi hyvä pudotustahti. Vähän hirvittää, miten nopeasti miehesi on laihtunut, jos tuo 12 kg lähti vain reilussa parissa kuukaudessa. Malta sinä mielesi. 😀 Hidas tahti voi tuskastuttaa, mutta on terveellinen, eikä painoa lähde niin paljon lihaksista. Myös minulla on ollut vuoden alusta asti uusi terveellinen elämä. Olen kokonaan herkkulakossa, koska muuten en malta pysyä herkuista erossa!

    1. Kiitos kommentista 🙂 Herkut on kyllä ikävän koukuttavia! Joo ei multa imettävänä onnistuis nopea laihdutus eikä vähä hiilihydraattinen ruokavalio. Aika hyvin tuntuis miehellä lihakset olevan entisellään, mutta toki niistäkin osa voinut hävitä. Mutta syö kuitenkin tosi monipuolisesti- paremmin kun minä 😄

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *