Raha

Jokaisella äidillä tai isällä on varmasti tullut hetkiä, jolloin raha on totaalisesti vähissä tai jopa kokonaan loppu. Se hetki, kun rahaa ei tule riittävästi alkuunkaan, jotta se kattaisi kaikki menot.

Meillä on nyt tilanne, että mies opiskelee viimeisiä viikkoja ennen valmistumista ja itse olen kotihoidontuella kotona. Meillä siis todella on tiukkaa, koska mies saa kelanpäivärahan 899e – verot ja itse saan 519e- verot, siitä voi laskea kuinka rahakasta meininkiä meillä on. Veroja kun kelan rahoista lähtee 25%. Toimeentulotukea emme saa, mutta asumostuen luojan kiitos saamme.

Ensikuun alusta mies onneksi menee jo palkkatyöhön ja näin, kun oma kotihoidontukeni laskee minimiin, niin haen itsekin töitä. Edes pariksi kerraksi kuussa, kun pääsisi töihin niin olisi hyvä. Ja en aio enää koskaan tämän jälkeen jäädä kotihoidontuelle.

Jotenkin ajattelin typerästi, että pärjäisin kotihoidontuella muutaman kk, vaan eipä sitä ole tarkoitettu elämiseen. Varsinkaan, jos ei ole rikasta miestä elättämässä. Se hyvä puoli on, että kesällä menen takaisin vakituiseen työhöni. Kaikilla ei työtä ole odottamassa. Mietin vain kuinka sillon mahtaa pärjätä pidemmän päälle.

On tästä ollut hyötyäkin. Olen oppinut kunnolla arvostamaan rahaa ja karsimaan menoja. Menot on vedetty ihan minimiin, mutta silti rahat eivät aina ole riittäneet. Joskus vuokran, sähkö-, vesi-,vakuutus-,puhelin- ja autoverolaskujen jälkeen ruokaan jää vain ~150-200 e rahaa kk. Josta maksetaan myös bensat, vaipat, vaatteet, pesuaineet ym tarpeelliset jutut. Se on todella vähän pidemmän päälle. Mutta opettavaista! Aion jatkaa yhtä säästeliäästi sittenkin, kun palkka taas juoksee. Vaikka eipä sekään lähihoitajalla kovin iso summa ole.

Nyt alan etsimään keikkatyötä, jolla voin paikata puuttuvat rahat, jotta pärjätään edes joten kuten. Olisiko antaa vinkkiä mitä työtä tehdä pari kolme kertaa kk?

Kommentit (2)
 1. Pinja Mitrovitch
  5.3.2019, 17:31

  Hei,
  Kiitos tästä. Luvuista on aina mielenkiintoista lukea ja myös täältä kolikon toiselta puolen.
  Rahasta on usein helpompi puhua, kun sitä on ja haastavampaa, kun sitä ei ole. Ymmärrän todellakin tilannettanne ja lähetän virtuaalitsempit. Pian se helpottaa ja ennen kaikkea opetti 🙂

  yst. Pinja / http://www.pinaycoco.fi

  1. Hei! Kiitos kommetista ja tsempeistä 🙂 Hyvä juttu on tosiaan se, ettei tämä jatku enää kauaa, mutta harmillista miten moni näitä asioita joutuukaan miettimään. On ollut todella opettavaista aikaa!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *