Gluteenittomat vohvelit

Tänään olikin sitten herkkupäivä esikoisen kanssa, kun isäntäkin on ollut reissun päällä ja poissa kotoa. Päätimme yhteistuumin, että tehdään vohveleita, kun kaikki ainekset tähän löytyi taas ihan kotokaapista. Itse päätin muuttaa vohvelit gluteenittomiksi, mutta eipä vaikuttanut siihen etteikö olisi herralle maistunut! Alla resepti, suosittelen lämpimästi kokeilemaan 🙂 

Gluteenittomat vohvelit 6-8kpl

3dl maitoa tai vaihtoehtoisesti esim. soijamaitoa jos olet allerginen maidolle
50grammaa voita 
2,5dl gluteenitonta jauhoseosta
1tl psylliumia
2rkl sokeria
ripaus suolaa
2 kananmunaa

Sekoita kananmunat maitoon. Lisää joukkoon jauhoseosta pienissä erissä ja voimakkaasti vatkaten, jottei paakkunnu! Lisää sokeri, suola ja mikrossa tai kattilassa sulatettu voi. Sekoita ja lisää vielä psyllium. Anna seistä 20-30 min. Taikinasta tulee psylliumin puolesta hieman paksumpaa, joten älä pelästy, jos vohvelitaikinasi on totuttua sitkeämpää, vohveleistasi tulee hyviä jos vain olet noudattanut tätä reseptiä 🙂 Laita vohvelirauta lämpiämään. Sen lämmittyä, levitä pullasudilla rypsiöljyä rautojen pintaan, jottei taikina tartu kiinni. Voit myöskin käyttää voita, mutta inasen verta kevyemmällä vaihtoehdolla pääset käyttämällä rypsiöljyä. 
Tarjoa jäätelön/kermavaahdon ja marjojen/hillon kera, NAUTI! 

11378866_661966333902942_2119034151_n.jpg

 

Koti Ruoka ja juoma