Niskajumi, voi ei!

Voihan niskakipu sentään! Tiedätkö tunteen kun pään kääntäminen suuntaan tai toiseen sattuu aivan älyttömästi? Istuminen väärässä asennossa kivistää tai kun toinen ei ymmärrä miksi et voi kääntyä katsomaan jotain asiaa? MÄ TIEDÄN.. Aamulla herätessäni se iski, se maan kauhistuttavin niskakipu vasemmalla puolella niskaa. Pää ei kääntynyt ja vauvan kantelu väärässä asennossa vei lähes jalat alta. Jes, ja yksin kotona… No huulta kivistämällä pääsimme sentään kampeamaan yläkertaan aamupalalle.
Mutta odottavan aika oli pitkä, syystä että kotona ei ollut imettävälle äidille sopivaa särkylääkettä eikä taloudesta löytynyt kauratyynyä tai kuuma-kylmägeelihaudetta (edellisen poltin, kyllä poltin, mikrossa kun koitin nostatella maitojani vauvan ollessa vielä pieni.. Kaikessa sitä voikin onnistua) ja autolla kulku apteekkiin oli täys mahdottomuus! Laatikosta löytyi vain villainen kaulahuivi, joka kaulassa kuljinkin sitten koko päivän, kunnes apteekin pussi sisältöineen saapui kotiin iltapäivästä! Panadolia ja ThermaCare- lämpötyynyjä, ihana helpotus.
Onneksi molemmat lapset sitten lähtivät miehen kanssa esikoisen futistreeneihin iltapäivällä niin sain hetken lepuuttaa niskojani tyynyvuorella ja vain rentoutua 🙂 

Nyt 7 tuntia myöhemmin ja neljän panadolin jälkeen kipu alkaa vihdoinkin helpottamaan! On oikeasti varsin ”vammainen” olo kun ei kykene suorittamaan normiaskareita päivän aikana, kääntämään päätään tai nostamaan mitään raskasta, kuten vauvaa, kun kipu vie kaikki voimat.Tähän hetkeen mennessä onneksi kykenen sentään jo hieman kääntelemään päätäni molempiin suuntiin, tosin en täysin kivuttomasti, mutta edistystä tämäkin! (Ette uskokaan kuinka odotan aamua ja toivottavasti lähes kivutonta niskaa!!!!!)
 

Jännä oikeasti tämä ThermaCare- lämpötyyny. Se teipattiin niskan alueelle, jonka jälkeen sen tulee antaa olla siinä 8 tunnin ajan. Noin 30 min sisällä geelityynyt lämpenivät itsekseen suhteellisen lämpimiksi, jota ovat edelleenkin. Missään vaiheessa tyynyä ei siis lämmitetty mikrossa. Sitä en tosin tiedä kuka tämän teipatun lämpötyynyn illalla sitten vetää niskastani irti kukas muukaan kuin minä… 

Thermacare.jpg

Kuva lainattu Thermacare.fi- sivustolta

Onko tämä nyt sitten se noidannuoli, jonka hoidosta netti on ohjeita pullollaan? En tiedä. Sen tiedän, että en enää taas vähään aikaan halua tätä kokea! 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *