Oi kuusipuu, Oi kuusipuu…!

Joulukuusi. Tuo joulun alun varsinainen julistaja, ainakin meillä. Kotonani on iät ja ajat ollut joulukuusi, ja tietenkin aito. Kuten varmasti suurimmalla osalla suomalaisista onkin. Perheessäni oli perinne, että kuusi tuotiin muutama päivä ennen aattoa sisälle, mutta sen koristeltiin suureen loistoonsa vasta aatonaattoiltana juuri ennen nukkumaan menoa. Kuusen heiveröisille oksille asetettiin toinen toistaan kimaltelevia palloja, isoja ja pieniä, sekä erilaisia nauhoja ja karamellikoristeita. Tietenkään unohtamatta kuusenkynttilöitä ja joulutähteä. Se oli hieno, todella hieno ja kuusta olisi voinut tuijottaa vaikka kuinka pitkään. Puhumattakaan siitä aattoaamusta, kun se pukki oli yöllä piipahtanut tuomaan isoja, pieniä, kovia ja pehmeitä paketteja mielin määrin. Lapsen unelmania. 

Kuten jo aiemmin totesinkin, kuusi oli lapsuusaikanai aina aito. Kuusesta tuleva tuoksu on kuitenkin niin mahtava, että muovikuusi ei ole koskaan tullut kyseeseen. Meidän sisarusten kasvaessa kuusi hieman menetti merkitystään ja lahjojen määrä ja mitä sieltä tuli, oli se kaikkein tärkein. Sittemmin muovikuusikin tuli kuvioihin. Eikä se nyt niin paha ollut. Eipähän tullut neulasia eikä tarvinnut huolehtia kuusen riittävästä vedensaannista. Muovikuusi oli ihan fine ja ajoi asiansa. 

Muuttaessani pois äitini helmoista omaan asuntoon silloisen poikaystäväni, nykyisen mieheni, kanssa, ei meillä ollut kuusta muutamaan vuoteen. Asuimme kuitenkin keskenämme eikä kumpikaan sitten jotenkin ollut enää niin kiinnostunut joulukuusesta. Luonnollista sinänsä, koska joulut vietettiin aina vanhemmillamme. Nyt kuitenkin, kun meille on siunaantunut noita lapsia iloksemme, on myös kuusen rooli tullut suureksi osaksi joulun aikaamme vaikkakaan vieläkään emme vietä koko aattoa kotona, vaan suuntaamme vanhemmillemme. Tänä jouluna poika tiedusteli monta kertaa, että koska se kuusi tulee, koska se kuusi tulee, joten pakkohan se oli hankkia!

Kuusen rooli tänä jouluna oli pitkään suuri kysymysmerkki, koska nuo pienimmän pienet sormet syyhyäisivät varmasti kuusta kohtaan jatkuvalla syötöllä ja pahimmassa tapauksessa kuusi voisi jopa kaatua. Yhdessä vaiheessa olimme jo varmoja, että tänä jouluna kuusen roolia saa toimittaa joku pieni kuusi ruokapöydällä, jottei vauva pääsisi pahoinpitelemään sitä. ”Ei, ei, ei, ei se näin voi mennä, pakko meille on tulla kuusi, mutta mitä jos se olisikin muovinen? Eipä ainakaan olisi neulasia pitkin lattioita.”  sanoin miehelleni eräänä iltana. Pian löysimmekin itsemme selailemasta mainoslehtisistä muovikuusia. Kriteereinä toimi tuuheus, aidonoloisuus ja suurinta roolia esitti hinta. Miellyttävä muovikuusi valikoitui. Enää piti vain hakea se kaupasta. Lähes jo perinteeksi muodostuneen sunnuntaisen kaupunkikierroksen päätteeksi poikkesimme kotiosoitteemme sijasta Bauhausiin tarkoituksena hakea nyt se muovikuusi matkaan. Parkkeerasimme automme ja otimme suunnaksi puutarhaosaston. Liukuovien suulle oli asetettu erimoisia aitoja kuusia näytille. Ne olivat upeita, mutta ne olivat perinteisiä kuusia, jotka tiputtavat aivan järkyttävästi neulasia. Hieman sivummalta bongasinkin sitten hieman erilaisen kuusen, Kaukasian Pihtan. Isona plussana tuossa pihtassa oli sen neulasten suurikokoisuus ja se vaikutti pitävän neulasensa varsin mainiosti oksissaan vaikka nelivuotiaamme hieman sitä ehtikin jo käsittelemään. ”Hyvä vaihtoehto ja edullinen, mutta käydään nyt kurkkaamassa kuitenkin vielä se muovikuusi” Muovikuusi oli suoraan sanottuna aivan karsea, jolla oli runko ja muutama harvassa oleva rivi ”oksia”. Emme ottaneet sitä, vaan päättäväisesti tilasimme kuusipojalta ohut vartisen Kaukasian Pihtan. Hinta ei ollut huima, ja kuusipojan antamat kehut olivat myyviä, joten kassan kautta autolle ja kotiin. 

kamera 21.12.2015 009.JPG

Olen niin tyytyväinen tuohon pihtaan. Se ei ole tiputtanut neulastakaan lattialle ja se näyttää aivan mahtavalta. Se on tuuhea ja tuoksuu aivan älyttömän ihanalta. Ja kirsikkana kakun päälle, vauva ei ole ollut kovin kiinnostunut siitä ja kuusi on saanut loistaa kaikeassa rauhassa. Tiedämmepähän jatkossa, että emme osta kuusipuuta, vaan Kaukasian Pihtan. Arvosanaksi asteikolla 4-10, tämä joulukuusi saa 9½. Tykkään! 

Näistä merkeistä saanen ilmoittaa teille rakkaat lukijat oikein mainiota ja rauhallista joulua! Nauttikaa ♥♥

20151220_202310.jpg

20151222_103437.jpg

20151222_103457.jpg

20151222_103502.jpg

kamera 21.12.2015 010.JPG

kamera 21.12.2015 012.JPG

kamera 21.12.2015 015.JPG

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *