Juhannus 2015
Nyt on varsin rentoutunut mieli ja keho tämän mökkijuhannuksen jälkeen, joka ei tosin paljoa poikennut edellisistäkään, muutakuin että matkassamme oli mukana yksi perheenjäsen lisää <3
Perjantai aamu-päivällä starttasimme mökkijuhannuksemme kohti miehen vanhempien mökkiä. Meno siellä oli hyvin rentoa ja seura mahtavaa. Oli ruokaa, juomaa, saunaa, paljuilua, rupattelua, musiikkia, hauskan pitoa ja ennen kaikkea yhdessäoloa! Juuri sellainen juhannus, jota voi hyvillä mielin muistella jälkikäteen.
Kauheasti kaikenlaiset säämediat ennustivat aaton olevan varsin sateinen, ja toki sitä se olikin iltapäivään saakka, mutta ilta olikin sitten jo poutainen ja kyllä se valoilmiökin siellä taivaalla näyttäytyi! Oikein mainio sää.
Juhannuspäivänä vaihdoimme hieman mökkimaisemaa, suunnaten perheemme kohti äitini mökkiä, tai kuten poikani sanoo ”mummun torpalle”. Siellä jatkui hyvin rento meininki aivan maan mainiosta ruoasta nauttien. Saunomista, syömistä, juomista ja hauskanpitoa.. Samalla kaavalla kuin edellisenä iltana.
Äitini oli tehnyt aivan loistavaa ruokaa! Heti ensimmäisenä kun sinne saavuimme, oli tarjolla savustettua lohta ja äidin miehen graavaamaa lohta, oi nam! Lisäksi tarjolla oli uusia perunoita. Jämäperunoista päätimme tehdä perunasalaatin illan grillauksien kylkeen. Illalla olikin sitten tarjolla ribsejä, tuota perunasalaattia ja makkaraa. Ribsit olivat aivan älyttömän hyviä, niitä olisi voinut syödä vaikka ja kuinka! En edes uskalla alkaa sepostamaan äidin reseptiä tähän, etten vain pilaa sitä, koska hänet tietäen, resepti on muuttunut hänen mielessään matkan varrella monet kerrat. Ehkä juuri sen takia hän tekeekin aina niin hyvää ruokaa, kun kokkaukset pohjautuvat fiilispohjaan.
Ruoan puitteissa meitä hemmoteltiin vielä tänäänkin. Ennenkuin lähdimme kotiin teimme yhdessä vartaita paprikasta, ananaksesta, punasipulista, naudanlihasta ja lampaanlihasta. Emme maustaneet näitä mitenkään, vaan grillaus vaiheessa grillimestarimme siveli eilisistä ribs- kokkauksista ylijäänyttä marinadia vartaiden pintaan. Ja taas kerran, voi hyvänenen aika kuinka hyvää!
Ja kaiken tämän kruunasi leipurin tekemä valkosuklaa-lime juustokakku mansikoilla ja mintun lehdillä.
Ihana juhannus….. 🙂
Huomisesta alkaen vietänkin päiväni sitten kahden lapsen kanssa, aamusta iltapäivään, välillä jopa myöhäiseen iltaan saakka. Esikoinen jäi noin kahden kuukauden mittaiselle kesälomalle hoidostaan ja kieltämättä tätä mammaa hieman jännittää tuleva, mutta kuten olen muillekin sanonut; älä stressaa ja anna kaiken mennä omalla painollaan. Älä unohda itseäsi ja suo niitä pieniä päivän iloja itsellesi juoden teetä/kahvia jos tilanteet myöden antavat.
Mutta näillä taas uutta viikkoa käyntiin, nauttikaa!