Tomaattinen makkarapasta chilillä
Näin kipeänä ollessa ei kovin tule mietittyä mitä sitä tekisi ruoaksi, joten tänään oli se päivä kun ”tehdään jotain niistä mitä kaapista löytyy”. HK:n sinistä lenkkiä, porkkanaa, pastaa, tomaattimurskaa, chiliä…. Kyllähän niistä jo saa ruoan kuin ruoan aikaiseksi! Itse väsäsin seuraavanlaista:
Tomaattinen makkarapasta chilillä 4:lle
1 HK:n sininen lenkkimakkara
3 porkkanaa
3 valkosipulin kynttä
1 sipuli
n. 2-3 dl pastaa
400 grammaa tomaattimurskaa
1dl vettä
1 tl chilijauhetta, tai oman maun mukaan
1rkl sweet chiliä
rosmariiniä, timjamia
suolaa, pippuria
Laita pastat kiehumaan suolattuun veteen ja keitä kypsäksi. Pilko makkara, valkosipulin kynnet ja sipuli sekä viipaloi porkkanat. Kuumenna kattilassa öljyä noin 2 rkl:sta ja lisää sipuli ja valkosipuli hakemaan hieman väriä. Hetken päästä lisää makkaranpalat ja viipaloidut porkkanat. Paista muutaman minuutin ajan kovalla lämmöllä, pienennä lämpöä hieman ja lisää tomaattimurska. Sekoita tomaattimurska ja lisää vesi. Hauduta kannen alla noin 10 min, lisää mausteet ja suolaa tarpeen mukaan. Tarjoa.
Helppo, nopea ja edullinen.
Meillä tämä maistui myös 3- vuotiaalle pojalle hyvin, vaikka ruoassa olikin hieman potkua.