Pois en muuttaisi

Jännä myöntää, mutta voin nyt ylpeästi kertoa rakastavani tätä seutua jolla asumme. Olen aikasemminkin tästä kirjoitellut, mutta nyt viime päivien, ja eritoten tämän kesän jälkeen, on alue elänyt taas niin parasta aikaansa. Isot puistot aivan nurkallamme ovat kukoistaneet vihreydestään ja täyttynyt yksittäisistä piknikeistä, urheilun harrastajista tai erilaisista tapahtumista. Läheiset uimarannat, joita tässä on kaksin kappalein, ovat olleet niin täynnä väkeä ettei vapaata tilaa ole kuumina päivinä näkynyt. Ja kaiken tämän kruunasi, kun perjantai aamuna bongasin kirkon kupolimme, auringon kanssa kilpaa loistavan kuparikupolin. Kirkko on ollut remontissa nyt keväästä saakka ja vaikkakaan en mikään kirkkoihminen ole, koen tuon todella nätin kirkon olevan sellainen kaupunkimme ylpeys. 

Toissailtana taas istuimme terassilla ja kuuntelimme popedaa, joka esiintyi kaupungin torilla kahden kilometrin päässä. Matkalla alabamaan, kellot lyö ja paljon muita hittejä tuli popitettua ilman lompakon laihtumista. Iso peukku tästä! Lisäksi muutenkin, alueena tämä on sellainen rento, joka on kehityskohteiden kärkipäässä. Uusia asuinrakennuksia rakentuu kuin taivaalta tippumalla, uusi kauppakeskus avataan reilu vuoden päästä vajaa kilometrin päässä meiltä ja bussit kulkevat tampereelle noin 30min välein. Asukkaat ovat aina iloisia ja lapsia riittää ympärillämme, joka on todellinen ilo ajatellen, että vuosien päästä meidän lapset ja nuo kaduilla kirmaavat saattavat olla hyviäkin kavereita keskenään. 

Toisinaan bongaamme myös pihakirpputoreja lähikaduilta, ja ne ovat aina yhtä aarrerikkaita. Kirpputoreissa nyt kun muutenkin on sitä jotain erityistä houkutusta, koska jokaisella tavaralla on jokin tarina takanaan, mitä voimme tosin useimmiten vain arvailla. Alla oleva senkki on esimerksi todellinen löytö muutaman kuukauden takaa. Senkki on ollut ostohetkestään (-60-70 luku) alkuperäisomistajallaan ja kulkenut monen talon kautta sen hetkiseen taloon, josta omistaja siirtyi jo muiden hoiviin hoidettavaksi. ”Sitä kannattaa varmaan hieman kunnostaa ennenkuin otatte sen käyttöönne.” Ja puhpah, silloinhan tuo senkki menettäisi sen sinuutensa, ja mikä olisikaan mieltä lämmittävämpää kuin natisevat ovet ja laatikot sekä pienet naarmut vain koristamassa senkin muuten virheetöntä pintaa? 

image.jpg

Tänään nautimme taas lähikaupunkimme antimista. Bongasin aamulla netistä, että tampereen sorsapuistossa oli tänään puistokirppis klo 10-16. Ja hei, pakkohan sinne oli päästä! Ja hyvä, että menimmekin. Äiti teki kasan vaatelöytöjä itselleen ja pojille, kun mies ja lapset olivat leikkimässä ja katselemassa lintuja. Hyvä jako, eikö? 😉 Puistosta jatkoimme matkaa kohti keskustaa ja hieman extempore päätöksenä päätimme mennä tornihotellin ylimpään kerrokseen, josta löytyy Moro Sky Bar. Moro Sky Barin listalla on niin ruokia, jäätelöitä kuin juomiakin, mutta varmasti paikan suurin anti on sen tarjoamat näkymät. Ihan lemppari paikka koko tampereella, koska nuo näkymät! <3

image.jpeg

image.jpeg

Pikkukakkosen puiston ja koskenrannan kautta bussilla kotiin. Mahtava päivä perheen kanssa ennen arjen tuomia kiireitä! Päivää ilostutti myös aurinko ja suhteellisen lämmin sää. Ja mehän toki vedimme aamulla lähteissämme farkut jalkaan, koska oli luvattu sadetta ja sen tuomaa viileää säätä. Näätteks te noissa kuvissa yhtään sadepilviä? Niin, no en minäkään. Joten kuuma oli, kylmyydestä ei tietoakaan. Tosin hyvä niin, kesä on vaan niin ihanaa aikaa 🙂

image.jpeg

image.jpeg

image.jpeg

Huomenna alkaakin sitten taas tosiaan hieman uudenlainen arki, tai no siis lähes tuttu ja turvallinen, koska esikoisemme aloittaa uudessa päiväkodissa, joka löytyy n. 300 metrin päästä kotoamme. Päiväkodin yhteydessä on myös eskari, joka on mielestäni todella hyvä. Tykkään myös ajatuksesta, että sen hetkiset kaverit tulevat todennäköisesti olemaan samat myös pitkälle kouluun saakka. Se olikin oikeastaan syy miksi juuri nyt tälle syksylle päätimme hakea siirtoa. Poika saa pari vuotta totutella ja tutustua lähialueen lapsiin, jonka jälkeen kouluunkin meno saattaa tapahtua asteen verta kivuttomammin tai ainakin se on varmasti kivampi, kun ympärillä on ainakin muutamia tuttuja kasvoja. 

Huomenna tosiaan uuteen viikkon. Nauttikaa! <3

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *