Resepti gluteenittomaan näkkäriin+ tuoremakkaraan ja otteita päivän piknikistä

Lupailin instagramin puolella julkaista täällä reseptin tuohon tänään tekemääni gluteenittomaan näkkileipään. Reseptin bongasin yhdestä blogista (linkkaisin blogin tähän jos osaisin), jota tosin hieman muokkasin kaapista löytyvien ainesten mukaiseksi. 

Gluteenittomat näkkileivät (pellillinen) 

2dl maissijauhoja

n 0,5dl auringonkukansiemeniä

n 0,5dl pellavan siemenrouhetta

0,5dl seesamin siemeniä

0,5dl öljyä 

2,5dl kiehuvan kuumaa vettä

Sormisuolaa pinnalle

Sekoita kaikki kuivat ainekset keskenään, huolellisesti. Lisää sekaan öljy ja kiehuva vesi ja sekoita tasaiseksi massaksi. Sekoita kunnolla, nimittäin maissijauholla on tapana kökkiintyä, jos seosta ei sekoita tarpeeksi! Ripottele pinnalle oman maun mukaan suolaa, itse tykkään sormisuolasta ja täten sitä käytinkin.

Leikkaa veitsellä paloihin tai yhtälailla voit myös palotella valmiista näkkäripellillisestä paloja. Paista uunin keskitasossa 150 asteessa (kiertoilma!!) noin tunnin verran. Ota pois uunista ja anna jäähtyä. Namnam! 

image.jpg

 

Tänään olisi myös ollut pojalla futista, mutta päädyin hänellä vallitsevan vuotavan nokan ja yskän takia hoitopaikan järjestämään piknik-leikki treffeille. Alueemme hoitajat olivat kukin itse leiponeet pullia, nakkirullia, porkkanakakkua ja leikanneet porkkana- sekä kurkkutikkuja. Tarjolla oli lisäksi kahvia ja mehua. Oli varsin hauskaa syönnin ja leikkien tiimellyksissä! Alla otteita 

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

Illalla väänsin vielä tuoremakkaroita. Niistäkin tuli aivan sairaalloisen hyviä! 

Tuoremakkarat (4-6kpl)

400g nautasika jauhelihaa

200g poron jauhelihaa (vaihtoehtoisesti silavaa 125-150g)

noin 2rkl öljyä jos ei ole silavaa

kuivat mausteet: fenkoli, oregano, meirami, suola ja pippuri 

Sekoita jauhelihat keskenään. Murskaa morttelissa kuivat mausteet, lukuunottamatta suolaa ja pippuria jos ne tulevat myllyistä. Lisää öljy ja tässä vaiheessa suola ja pippuri. Sekoita käsin massaksi, tosin parhaimman tuloksen saat yleiskoneella! Painele massa pursotinpussiin ja leikkaa päähän pieni reikä ja pursota ilmat pihalle massasta. Kun näet mistä massa alkaa, leikkaa pursotinpussi siitä kohdin poikki. Seuraavana kelmutusvaihe. Taita alusta noin 5cm matkalta kelmu kaksinkerroin ja pursota yksi tai kaksi pötköä kelmulle jättäen molemmista päistä n 3cm vapaaksi. Kelmuta tiukaksi makkaraksi. Muista, että muutaman kierroksen jälkeen taita päät ja jatka rullausta. Esikypsennys: laita syvä pellillinen noin puolilleen vettä ja uuniin. Lämmitä 175 asteeseen. Aseta ritilä seuraavalle tasolle pellistä ja aseta makkarat jossain uunivuossa ritilälle. Paista 20min. Anna jäähtyä, poista kelmut ja paista pannulla voissa/öljyssä tai grillaa. Itse grillasin. 

image.jpg

Kuva ei kovin houkutteleva, mutta maku aivan älyttömän hyvä! 

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *