Seesaminsiemenillä kuorrutettuja broilerin fileitä ja wokkia
”Mitä tekisi ruoaksi kun ei jaksa lähteä kauppaan?” Saatikka tehdä muutakaan. Jotenkin aina mökkeilyn jälkeen on niin rentoutunut fiilis ettei jaksa huvita oikein tehdä mitään välttämättömien arkiaskareiden lisäksi. Joten päivän teemaksi muokkaantuikin hyvin nopeasti ”älä tee mitään ylimääräistä ja aivotoimintaa rasittavaa” 😀 No takaisin päivän ruokapropleemaan. Jääkaappiin oli onneksi kulkeutunut mökkireissuilta ylijääneitä broilerin ohutleikkeitä. Keksinpä niistä sitten tehdä todella helpon ja maukkaan ruoan ennen pojan futistreeneihin suuntausta.
Seesaminsiemenillä kuorrutettuja broilerin ohut fileitä ja wokkia
Rasiallinen broilerin ohut fileitä (itse tein 6kpl)
Marinadi:
0.5dl soijaa
2tl kalakastiketta
1rkl sitruunanmehua
1rkl hunajaa
ripaus chilijauhetta
ripaus valkosipulijauhetta
ripaus korianterijauhetta
ripaus suolaa
’RIPAUS.. Omien makutottumusten mukaan’
Pullasudilla levitin marinadin kanojen pintaan ja annoin maustua jääkappissa noin tunnin. Noin 30min ennen paistoa otin kanat pois jääkaapista ja juuri ennen paistoa levitin pinnalle vielä suolaa. Paistoin fileet pannulla, jossa oli tilkka öljyä. Ensiksi paistoin fileet todella kuumalla pannulla nopeasti molemmin puolin ja sitten jätin ne kannen alle olemaan noin puoleksi tunniksi, pienellä lämmöllä. Tällä aikaa teinkin sitten wokin. Muuten hyvin normaalisti, tosin erikoisuutena lisäsin hieman teriyaki kastiketta makua tuomaan. Takaisin fileisiin! Otin paistetut broilerin fileet pannulta ja pyöräytin ne yksi kerrallaan seesaminsiemenissä ja asetin tarjolle. Helppoa, eikö?? :)
Seesaminsiemenillä kuorrutettuja broilerin ohut fileitä ja wokkia. Suosittelen kokeilemaan! Kokonaishintakaan ei päätä huimaa!
Mukavaa viikon jatkoa itse kullekkin!